VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Tilbake

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Tilbake

Slik får du refinansiering av lån uten sikkerhet

Når du har begynt å legge merke til at du har betalt på en kredittgjeld eller smålån over en lang periode uten at du ser at den totale nedbetalingssummen ikke blir noe særlig lavere, kan det være på tide å vurdere et refinansieringslån. Hvorfor summen ikke blir noe lavere og hvorfor refinansiering kan være lønnsomt, skal vi ta en nærmere titt på.


Refinansieringslån

Et refinansieringslån er et lån du søker om for å dekke gammel gjeld til fordel for en bedre rente og færre gebyrer. Men hvorfor lønner det seg å bruke et nytt lån til å dekke eksisterende lån? Her skal vi komme med et par gode grunner:

1. Når du tar opp et lån eller kredittkort, kommer dette ofte med gebyrer. Etterhvert som nedbetalingsperioden begynner å løpe, vil du også betale en del gebyrer som for eksempel fakturagebyr, termingebyr, årsgebyr, etableringsgebyr, forsinkelsesgebyr og purregebyr. I de tilfellene det er snakk om flere lån, blir totalsummen av alle disse gebyrene unødvendig høy.
2. Alle lån kommer med renter, og ofte med forskjellige renter. Kredittkort og smålån har også oftere en høyere rente enn tradisjonelle lån. Dersom du for eksempel kun betaler minste beløp på slike typer lån, vil du ende opp med å betale mye mer enn hva det opprinnelig kostet. Og det er derfor det ofte kan se ut som at kredittkortet eller lånet ikke blir noe mindre over tid. 

Derfor vil du med kun ett lån som dekker alle smålånene og kredittkortene dine spare opptil flere tusenlapper i løpet av for eksempel en nedbetalingsperiode på tre år. Søker du gjennom Ikano Bank, kan vi tilby en nominell rente fra 7,9%, noe som er mye rimeligere enn de fleste kredittkort og smålån uten sikkerhet. I tillegg vil du kun betale på de gebyrene dette ene lånet kommer med, som termingebyr og etableringsgebyr. 

Et refinansieringslån gjennom Ikano Bank er et lån uten sikkerhet. Det vil si at vi ikke kan ta pant i noe du eier. Banker som tilbyr lån med sikkerhet gjør dette for å sikre seg kapital i de tilfellene lånet skulle bli misligholdt. Fordelen ved å søke om et lån uten sikkerhet er:
1. Du slipper å bekymre deg over at banken har en verdi i noe du eier
2. Du kan søke selv om du ikke eier noe

Hvem kan få refinansiering i Ikano Bank, og hvor mye kan jeg låne?

Hos Ikano Bank kan du låne inntil 400 000. Hvor mye du får innvilget vurderer vi ut ifra en kredittvurdering som vi foretar når du søker. Dette er for å følge Finanstilsynets retningslinjer om å sikre at kunden er i stand til å dekke normale livsoppholdsutgifter i tillegg til lånet. I tillegg ønsker vi at du:

  • har fylt 25
  • ikke har noen betalingsanmerkninger
  • har minimum 200 000 kr i fast årsinntekt
  • har bodd i Norge i minimum 3 år

 

Jeg ønsker å søke om refinansiering uten sikkerhet

Dersom du har bestemt deg at refinansiering er noe for deg, kan du søke her. Ved å ta kontakt med oss angående et refinansieringslån, hjelper vi deg med å betale til de forskjellige bankene og kredittkortselskapene. Ønsker du å låne mer enn til refinansiering, må du opplyse om dette i søknaden. 

Vi anbefaler også vår Lånebeskyttelse slik at du alltid har en økonomisk trygghet for deg og din familie til de uforutsette dagene. 
 

Hvor mye vil du låne?

kr
år

Nominell rente fra 7,9 % – 15,9 %, basert på individuell kredittvurdering.
Priseksempel refinansiering:  115 000 kr over 7 år til effektiv rente 14,88 % = kostnad: 65 781 kr, totalt: 180 781 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 15 år. 
Priseksempel forbrukslån: 65 000 kr over 5 år til effektiv rente 14,94 % = kostnad: 25 755 kr, totalt: 90 755 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 5 år.