VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Tilbake

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Tilbake

Refinansiering av lån uten sikkerhet

Ønsker du å refinansiere et eller flere lån uten sikkerhet?

Når du tar opp mange smålån vil du også få mange forskjellige renter og gebyrer. Refinansiering kan gi deg en lavere rente totalt i tillegg til at det kan være veldig stressbefriende å vite at det kun vil være en faktura å tenke på. Derfor bør du vurdere dette om du er bekymret for om du betaler for mye i måneden. 

Hos Ikano Bank kan vi hjelpe deg å samle alle dine smålån, slik at du ikke behøver å forholde deg til mange ulike fakturaer og beløp hver måned. Dette vil føre til en billigere totalsum i måneden, i tillegg til en bedre rente.

 

Hva vil det si å refinansiere lån uten sikkerhet?

Å refinansiere et lån uten sikkerhet betyr at du låner av banken uten å måtte sette pant i bolig, hytte eller andre formuesgjenstander. Banken ønsker å sette pant i eiendom for å ha en sikkerhet i tilfelle lånet blir misligholdt, men når de da ikke har det blir mer risikabelt for både for långiver og låntaker.  Dette fører også til at slike lån koster litt mer slik at banken skal kunne få igjen for det ”tapte”. 

 

Hvorfor ønsker noen å refinansiere lån uten sikkerhet?

Det kan være mange grunner til at noen ønsker å refinansiere lån uten sikkerhet, og den største grunnen er nok at en ikke eier eiendom, og har derfor ikke mulighet til å sette pant i noe annet. En annen grunn kan være at det føles tryggere hvis banken ikke har kontroll over eiendommen din. 

Gjeld hos flere långivere og banker kan fort bli vanskelig for mange husholdninger, og grunnene til at dette skjer kan være mange. Ulike vilkår, og ulike renter og gebyrer kan føre til at du mister kontrollen over økonomi og budsjett, og for mange kan dette være veldig frustrerende. Å få alt samlet på en faktura kan være en stor befrielse, i tillegg til at det kan gi bedre vilkår og renter. 

 

Hva kan et refinansieringslån gjøre for deg?

Ved å refinansiere dine lån uten sikkerhet, vil du kanskje oppleve en større frihet. Det å bryte seg løs fra gammel gjeld kan gi økonomien din et løft, og det kan være stressreduserende.  Å vite at alt er samlet på en faktura vil hjelpe deg med å holde bedre oversikt over økonomi og budsjett. 

Gjeld som er noen år gammel kan også føre med seg dårligere rentesatser enn dagens rentesatser. Derfor vil du som oftest få en bedre rentesats av å samle alt i ett til dagens sats. 

Vi anbefaler deg å få en oversikt over din totale gjeld. Når du har fått en samlet sum, kan du sjekke eksempler på hvor mye et lån kan koste, ved å sjekke ut vår lånekalkulator.

 

Hvem kan søke om lån til refinansiering uten sikkerhet?

Alle som oppfyller våre betingelser og vilkår vil få muligheten til å få innvilget et refinansieringslån hos oss.

Men selv om du låner uten sikkerhet, betyr ikke dette at det nødvendigvis er enklere å få lån. Det at en for eksempel har en betalingsanmerkning kan ha betydning for om du får innvilget et lån eller ikke, og det vil bli foretatt en kredittsjekk. 

Vi ønsker selvfølgelig å bistå med refinansiering, men et forbrukslån er, som nevnt, risikabelt for begge parter, og vi er derfor avhengig av at vi kan stole på låntakers betalingsevne. Samtidig vil vi ikke sette låntaker i uønsket gjeld som han/hun ikke har anledning til å betale ned. 

Ønsker du hjelp?
Sjekk ut hva vi i Ikano Bank kan tilby deg! Klikk her og start din søknadsprosess i dag.
 

Hvor mye vil du refinansiere?

kr
år

Nominell rente fra 7,9 % – 15,9 %, basert på individuell kredittvurdering. Lånebeløp fra 25 000 til 400 000. Løpetid for refinansieringslån er fra 1 til 15 år.

Priseksempel: 180 000 kr o/5 år, nominell rente 8,9 %, effektiv rente 10,12 %, kostnad 47 785 kr, totalt 227 785 kr.