VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Tilbake

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Tilbake

Refinansiering av gjeld

Dersom du sitter på dyre smålån og kreditter kan refinansiering være en god løsning for å få tilbake kontrollen over privatøkonomien. 
En refinansiering av gjeld innebærer å ta opp et nytt og billigere lån for å betale ned gammel gjeld. Det gir deg flere fordeler:
  • Billigere lån
  • Økonomisk kontroll
  • Gode vilkår
  • Raskere nedbetaling
  • Du blir motivert til å betale ned gjelden

 

Refinansiering av gjeld gir billigere lån

Refinansiering av gjeld vil først og fremst gi deg et billigere lån. Renten på markedet varierer hele tiden og det kan være store forskjeller fra bank til bank. Sitter du på gammel gjeld er det ikke sikkert at renten på lånet er til din fordel lenger. Da kan det være mye å spare ved å refinansiere gjelden med et lån med lavere rente.

Det er ikke bare lavere renter som kan redusere månedskostnadene på lånet. Dersom du i tillegg har flere dyre lån, vil en refinansiering være spesielt lønnsom. Ved å samle all gjeld i et nytt lån slipper du å betale dobbelt opp med termingebyr og renter. Bare dette i seg selv vil redusere det totale lånebeløpet betydelig. Her kan du lese mer om våre lånevilkår.

 

Ta tilbake kontrollen over økonomien

Refinansiering av gjeld er for mange første skritt mot en mer ryddig og oversiktlig økonomi. Mange som sitter på flere smålån og kreditter har mistet oversikten. De fleste av oss har i tillegg flere lån, som boliglån, billån og studielån. Det er fort gjort å glemme en regning, men betaler man ikke forpliktelsene sine kan det fort bli dyrt. Ikke minst er det en vond opplevelse når du innser at endene ikke møtes. Heldigvis finnes det en vei ut at rotet. 

Med en refinansiering kan du samle all gjeld i ett felles lån. Dermed har du kun én faktura å forholde deg til i måneden. Det gjør det lettere å holde oversikt over månedlige utgifter, og ikke minst enklere å betale ned på lånet. Å få kontroll over økonomien igjen gir også økt motivasjon til å faktisk betale ned gjelden.

 

Med refinansiering kan du redusere nedbetalingstiden

En annen fordel ved å refinansiere er at du får en nedbetalingsplan av banken, noe som gjør det lettere å betale ned på lånet. 

Når du for eksempel bruker kredittkortet til å finansiere kjøp, har du ikke en slik plan å forholde deg til. Du kan i teorien unngå å betale ned på gjelden dersom du bare betaler ned minstebeløpet. Rentene vil imidlertid fortsatt vokse. Et lån uten sikkerhet tar høyde for renter og avdrag i nedbetalingsplanen. 

Siden en refinansiering av gjeld reduserer de månedlige utgiftene, har du mulighet til å sette av mer hver måned til å betale ned lånet. Det vil alltid lønne seg å betale ned gjelden så raskt som mulig. Nedbetalingsplanen hjelper deg til å betale ned gjelden raskt, slik at du kan nå målet ditt om å bli gjeldsfri.

 

Få oversikt over rentemarkedet


Før du tar opp et refinansieringslån bør du undersøke markedet. Hvilken rente tilbyr de ulike bankene? Hvor mye kan du spare hver måned ved å refinansiere? Du bør også få en oversikt over din samlede gjeld. Dette beløpet utgjør den totale summen du skal låne. Gjennom en lånekalkulator kan du sjekke hvor mye en refinansiering av gjeld vil spare deg i måneden. 

Vi i Ikano Bank kan hjelpe deg med å samle dyre smålån og kreditter i et nytt lån med lavere rente. Dermed får du et lavere beløp å betale i måneden og bedre oversikt over utgiftene dine. Vi tilbyr lån uten sikkerhet opptil 400 000 kroner til en nominell rente fra 7,9 prosent. 


Har du spørsmål knyttet refinansiering av gjeld? Du kan enkelt nå oss på telefon +47 66 85 86 88, eller kontakte oss via vårt kontaktskjema

Hvor mye vil du refinansiere?

kr
år

Nominell rente fra 7,9 % – 15,9 %, basert på individuell kredittvurdering. Lånebeløp fra 25 000 til 400 000. Løpetid for refinansieringslån er fra 1 til 15 år.

Priseksempel: 180 000 kr o/5 år, nominell rente 8,9 %, effektiv rente 10,12 %, kostnad 47 785 kr, totalt 227 785 kr.