VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Tilbake

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Tilbake

Du kan bruke en lånekalkulator når du skal refinansiere gammel gjeld

Hvis du har mye utestående gjeld på kredittkortet, har brukt mange kredittkort eller sitter på dyre smålån, kan det lønne seg å refinansiere gjelden.
Refinansiering kan spare deg for mange kroner i måneden. For at refinansieringen skal være lønnsom, må du sørge for at den nye renten er lavere enn renten du har nå. Det er flere fordeler med å refinansiere gammel gjeld:
 • Lavere rente
 • Mer fleksibel nedbetalingstid
 • Lavere gebyrer
 • Bedre vilkår

Ikano Bank tilbyr lån til refinansiering med gunstige avtaler. Klikk her for å komme til lånesøknad. Videre viser vi deg hvordan du kan beregne lønnsomheten av refinansiering selv, ved hjelp av en lånekalkulator.

 

En krone her og en krone der…

Dersom du kjøper noe på avbetaling eller bruker kreditt, er det i prinsippet det samme som å ta opp et lån. Et lån sikter til avtalen mellom to parter, der den ene stiller kapital (penger) til disposisjon, mens den andre part påtar seg en forpliktelse til å betale tilbake lånet i henhold til avtalen som er inngått. Felles for alle lån er at det påløper en kostnad for å låne pengene, i form av renter. Renter beregnes i prosent av den utestående gjelden, og oppgis som prosent per år. Hvert terminbeløp du betaler består av renter og avdrag. 

Har du kjøpt mye på avbetaling, kan du altså vurdere å ta opp et refinansieringslån for å slette avtalene. Et refinansieringslån innebærer at du tar opp et nytt lån for å betale den gamle gjelden, og dermed bare har et lån med en rente å forholde deg til. Dette vil gjøre det enklere for deg å holde oversikt over utgiftene dine. 

Forskjellen på refinansiering og et forbrukslån er at refinansieringslånet har lavere rente. Søkeprosessen er litt annerledes, og forutsetningen for å få lånet er at pengene skal gå til nettopp refinansiering. Når du søker om forbrukslån trenger du vanligvis ikke å oppgi noen grunn til hvorfor du søker. Du trenger heller ikke å tilby banken noen form for sikkerhet for å få innvilget lånet. Dette gjør banken opp for ved å sette en høyere risikopremie. Av den grunn er forbrukslån dyrere enn for eksempel et boliglån, hvor man setter pant i boligen. 

Det finnes mange grunner til å ta opp et forbrukslån, og de vanligste er:

 • Oppussing
 • Uforutsette utgifter
 • Refinansiering

For å lese mer om forbrukslån kan du klikke her

 

Slik kan du beregne refinansiering med lånekalkulator

Det første du må gjøre er å skaffe oversikt over den totale gjelden din, og hvor mye du betaler i renter og avdrag hver måned. Når du har kommet fram til et tall, kan du finne fram en lånekalkulator
Lånekalkulator, rentekalkulator, sparekalkulator, kredittkalkulator. Kjært barn har mange navn, men videre kaller vi det en lånekalkulator. En lånekalkulator er et digitalt verktøy hvor du kan fylle i den totale gjelden din, altså hvor mye du trenger å låne, og hvor lang nedbetalingstid du ønsker. Deretter vil du få et estimert svar på hvor mye refinansieringslånet vil koste deg i måneden. Hvis summen er lavere enn det du betaler nå, anbefaler vi at du refinansierer gjelden. 

Dersom du søker om et refinansieringslån, vil banken gjøre en vurdering av deg basert på blant annet: 
 • Alder
 • Betalingsanmerkninger
 • Fast årsinntekt
 • Oppholdssted
På bakgrunnen av denne informasjonen får du tilbud om en rente og en kredittavtale. Det er viktig at du setter deg godt inn i avtalen, siden denne inneholder vilkår som du må forholde deg til under hele lånets løpetid. Tilbudet er uforpliktende, og du kan derfor søke refinansiering hos flere banker for å finne det beste tilbudet for deg. 

Her kan du lese mer om refinansiering.

Hvor mye vil du refinansiere?

kr
år

Nominell rente fra 7,9 % – 15,9 %, basert på individuell kredittvurdering. Lånebeløp fra 25 000 til 400 000. Løpetid for refinansieringslån er fra 1 til 15 år.

Priseksempel: 180 000 kr o/5 år, nominell rente 8,9 %, effektiv rente 10,12 %, kostnad 47 785 kr, totalt 227 785 kr.