05 juni 2023

Slik gjør du sommerferien billig

Barn på badestranden

Sommerferien er en etterlengtet tid for avslapning og eventyr, men det betyr ikke at du trenger å tømme lommeboken. Med riktig planlegging og noen smarte tips kan du nyte en fantastisk sommerferie på budsjett.

Enten du ønsker en utenlandsreise med all inclusive, eller er på jakt etter en billig reise i Norge – det finnes flere smarte måter å redusere kostnadene på.

Velg rimelige destinasjoner

Du trenger ikke å reise langt for å oppleve en flott sommerferie. Utforsk nærliggende reisemål som nasjonalparker, kystbyer eller sjarmerende småbygder. Disse stedene kan tilby vakre naturopplevelser og lokal kulturarv til en brøkdel av prisen sammenlignet med populære turistmål.

Gjør litt research og finn ut hvilke destinasjoner som passer ditt budsjett og dine interesser. Det finnes mange spennende destinasjoner å reise til i Norge. Besøk Visit Norway for inspirasjon til ditt neste eventyr.

Spar penger på transport

Transportkostnader kan ofte være en stor del av reisebudsjettet. For å gjøre ferien billigere, vurder alternative transportmuligheter som tog, buss eller bilpooling. Kortreiste ferieturer kan også redusere transportposten i budsjettet.

Sammenlign priser på forskjellige transportmetoder og se etter rabatterte billetter eller spesialtilbud. Hvis du planlegger å fly, vær fleksibel med datoer og bruk sammenligningssider for å finne de beste prisene. På Finn.no kan du sammenligne priser på reise og hotell.

Finn billig overnatting

Overnatting kan være en av de største utgiftene under en ferie. Heldigvis finnes det en rekke muligheter for overnatting som passer de fleste lommebøker. For å spare penger, vurder rimelige alternativer som vandrerhjem, bed & breakfast eller campingplasser.

Hvis du foretrekker hotell, bestill tidlig for å dra nytte av tidlige bestillingsrabatter. Bruk også nettsteder for å sammenligne priser og finne gode tilbud på hotellopphold. På supersaver.no kan du sammenligne priser på transport, reise og hotell. 

Mat og drikke på budsjett

Å spise ute kan fort bli dyrt, spesielt i turistområder. Ønsker du å gjøre sommerferien billigere, bør du utforske lokale markeder og butikker for å kjøpe ferske råvarer og snacks. Prøv også lokale delikatesser og street food for en autentisk opplevelse til en rimelig pris. Dersom overnattingsstedet har eget kjøkken, kan du tilberede noen av måltidene selv for å spare enda mer penger. Skal du dra på en klassisk sydentur, bør du se etter tilbud på all inclusive.

Rimelige aktiviteter og attraksjoner

En av de beste tingene med sommerferien er alle de spennende aktivitetene og attraksjonene du kan delta på. Søk etter gratis eller billige alternativer som lokale festivaler, konserter, museumsturer eller utendørsaktiviteter som fotturer eller sykkelturer. Utforsk naturen, besøk lokale parker eller nyt sol og bading på en nærliggende strand.

Det finnes mange rimelige eller gratis alternativer som kan gi deg en minnerik opplevelse. På Get Your Guide kan du finne aktiviteter over hele verden.

Velg riktig tidspunkt for reisen

Planlegging er nøkkelen til en vellykket og billig sommerferie. Vær fleksibel med reisedatoer for å dra nytte av lavsesongpriser. Bruk reiseapper og nettsteder for å sammenligne priser på flybilletter, overnatting og aktiviteter. Meld deg på nyhetsbrev fra flyselskaper eller hoteller for å motta spesialtilbud og rabatter.

Pakk med deg det du trenger

En godt planlagt pakkeliste kan bidra til å spare penger under ferien. Husk å ta med essensielle ting som solkrem, badetøy, komfortable sko til fotturer, lette klær og førstehjelpsutstyr. Skal du reise på campingtur, sørg for å ta med telt, soveposer og annet nødvendig campingutstyr. Å være godt forberedt betyr at du ikke trenger å bruke unødvendige penger på å kjøpe ting underveis.

Leie sykler for å reise rundt

Bruk lokale transportalternativer

Under oppholdet bør du bruke lokale transportalternativer som offentlig transport, sykler eller gåturer for å utforske området. Dette kan være både billigere og mer autentisk enn å bruke taxi eller leiebil. En gåtur gir deg også mulighet til å oppleve destinasjonen på en helt unik måte. Utforsk lokal kultur og opplev stedet fra et lokalbefolkningens perspektiv.

Dra nytte av rabatter

Se alltid etter rabattkuponger, tilbudskoder eller medlemsfordeler som kan hjelpe deg å spare penger under ferien. Sjekk for eksempel om det er tilgjengelige rabatter på attraksjoner, restauranter eller transporttjenester.

Noen ganger kan du få rabatter ved å være student, senior eller ved å reise som en gruppe. Det finnes også egne kredittkort som kan gi deg både fordeler og rabatter tilknyttet reiser.

Ikano Visa – rabatt uten å spørre

Ikano Visa gir deg 2 % rabatt på dagligvarer og hos Shell i Norge. Det kan komme godt med på en innenlands roadtrip. Kredittkortet gir deg også reise- og avbestillingsforsikring, noe som kan komme godt med dersom du skal bestille reisen på nett. For å få fullt utbytte av rabattene anbefaler vi at du betaler fakturaen til forfall.

Ønsker du å benytte kreditt utover den rentefrie perioden på inntil 50 dager vil det påløpe nominell rente på 22,28 %. Priseksempel: 15 000 kr o/12 md gir eff. rente 24,55 %, kostnad 2 001 kr, totalt 17 001 kr.

Effektiv budsjettstyring

Alfa og omega for en billig ferie er effektiv budsjettstyring. Sett opp et reisebudsjett på forhånd og forsøk å holde deg innenfor grensene. Spor utgifter underveis og juster planene hvis det er nødvendig.

Vær oppmerksom på hvor mye du bruker på mat, transport og aktiviteter, og prøv å finne rimelige alternativer hvis du nærmer deg grensen for budsjettet.

Nyt en sommerferie på budsjett

Disse tipsene kan ta deg langt på vei til en sommerferie du sent vil glemme. Husk at det kan være mye penger å spare på å være kreativ og fleksibel når du leter etter alternative reiser og reisemål.

God tur!

Ikano Bank

Familieøkonomi


Hold søkeordene enkle.

Benytt flere ord for å begrense søket ditt.