VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Tilbake

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Tilbake
27 oktober 2023

Bedre hverdagsøkonomi

Bedre hverdagsøokonomi ved å skaffe seg oversikt og ta grep

Slik handler du trygt og rimelig på nett Det er langt fra enkelt å holde orden på husholdningens økonomi. Mange av oss kunne spart gode penger på å ha bedre kontroll og oversikt, men det er sjelden fristende å sette seg ned for å jobbe med det. Det trenger imidlertid ikke være så vanskelig, og det er slett ikke kjedelig når du ser gevinsten. Men hvor skal man starte?

Strømregningen

Ingen har glede av å betale mer enn nødvendig for strømmen sin. Forbrukerrådets tjeneste strømpris.no anslår billigste leverandør der du bor, kun ved hjelp av din adresse. Elskling.no er en annen uavhengig, men litt mer avansert variant. Velger du en ny leverandør vil denne som regel hjelpe deg med alt det praktiske rundt byttet.

Bredbånd

Med mindre du har huset fullt av tenåringer som gamer og streamer filmer fra hvert sitt rom, er sjansen stor for at du betaler for en raskere linje enn du egentlig trenger. Prøv en rimeligere pakke hos din nåværende leverandør, eller bytt til en ny. Bredbandsguiden.no eller nyttbredband.no finner en som passer deg.

Dyre kreditter og smålån

Har du flere kredittkort og mindre lån du betaler høy rente på? Det kan lønne seg å refinansiere dette til ett nytt lån. Samler du gjelden kan du lavere rente, færre gebyrer og dermed reduserte månedskostnader. Ikano Bank tilbyr lån uten sikkerhet opptil 400 000 kr til en nominell rente fra 7,9 til 15,9 %.

Forsikring

Skal du bytte én forsikring i år, så velg bilens, som ofte er den dyreste. Har du tid og ork lønner det seg imidlertidå gå igjennom alle husholdningens forsikringer. Sett opp en oversikt og be ulike forsikringsselskaper om et samlet tilbud, slik at du kan velge det beste.

Finansportalen har en tjeneste som lar deg sjekke hvor du finner den billigste løsningen.

Luksusforbruk

Du har hørt det før, men din daglige kaffe latte på vei til jobb kan fort koste deg flere tusen i året. Er du ofte på kino? Sjekk godteprisene hos den nærmeste dagligvarebutikken opp mot prisene inne på kinoen. Flaskevann er en annen unødvendig utgift; hvorfor kjøpe dyre flasker når hele Norge har tilgang til rent og godt vann i springen?

Har du oversikt over hva pengene dine går til? Kikk på kontoutskriftene for de siste månedene, og sjekk om du finner noen overraskelser. Kanskje krever det ikke så mye å kutte noen kostnader?

Rabatter

Ved å studere de ukentlige tilbudene hos ulike butikker og kjeder, kan du passe på å handle dine forbruksvarer til en hver tid er rimeligst. Skal du gjøre større investeringer. Innenfor en del bransjer kan det også lønne seg å besøke sammenligningstjenester som prisjakt.no.

Det finnes kundeklubber og lojalitetsprogrammer innen de fleste bransjer. Som medlem kan du oppnå ekstra gode priser eller opparbeide deg bonus. En annen kilde til rabatter og bonuser ligger kanskje i kredittkortet ditt? Mange kredittkort tilbyr tilleggsfordeler i form.

Med Ikano Visa kredittkort får du 2 % rabatt på dagligvarer hele året, uansett hvilken kjede du velger å handle hos. Du får også 2 % rabatt på alt du handler hos Shell i Norge. Les mer om Ikano Visa kredittkort her.

For å få fullt utbytte av rabattene dine anbefaler vi at du betaler fakturaen til forfall. Ønsker du å benytte kreditt utover den rentefrie perioden på inntil 50 dager vil det påløpe nominell rente på 22,28 %. Priseksempel: 15 000 kr o/12 md gir eff. rente 24,55 %, kostnad 2 001 kr, totalt 17 001 kr.

Ikano Bank

Sparing