VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Tilbake

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Tilbake
25 august 2023

Sunn økonomi etter ferien

Teddybjørn kikker utover vannet

Sommerferie er dyrt - spesielt i år! August kommer gjerne med ekstra mange regninger, samt kanskje utgifter til studie-, skole- eller barnehagestart. I år ser vi dessuten at styringsrenten tar stadige steg oppover. Det kan være en utfordring å få økonomien på skinner igjen, men det finnes en rekke smarte, små grep, som sammen kan utgjøre en forskjell. Vi har samlet noen tips til hvordan du kan få en god start på høsten.

Finn billigste løsning

Hver måned betaler du for en rekke tjenester der du kan spare mye på å velge billigere alternativer:
  • Strøm
  • Bredbånd
  • Mobiltelefon
  • Forsikring

For hver av disse finnes nettsider hvor du enkelt kan sammenligne priser tilpasset eget bruk og behov. Ofte kan du bytte til en rimeligere leverandør ved hjelp av noen få klikk.

Alle monner drar

Dine daglige innkjøp kan også bli rimeligere dersom du benytter deg av:
  • Bonus- og rabattprogrammer
  • Fordelskort
  • Medlemstilbud
  • Tilbudsaviser

Du kan sammenligne priser på nett for de fleste bransjer, fra elektronikk til dagligvarer.

Finn smarte løsninger

Det er svært vanlig å bruke kredittkort på ferie. Har du brukt mer enn du klarer å nedbetale i løpet av de nærmeste månedene kan det være lurt å refinansiere kredittkortgjelden med et lån tilsvarende kredittkortgjelden. Da oppnår du sannsynligvis betydelig lavere rente.

Stram inn på luksusforbruket

Kaffen du kjøper på vei til jobb er et klassisk eksempel. Unner du deg denne hver dag utgjør det flere tusen kroner i året. Vann på flaske er et annet eksempel. I Norge har vi rent og godt vann i springen; hva med å fylle en drikkeflaske, som kan ligge klar i veska når du trenger den?

Ikano Bank

Familieøkonomi

Budsjett

Forbruker

Spare

Personlig økonomi