VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Tilbake

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Tilbake
04 november 2023

Trygg netthandel

Tryggere, smartere netthandel

Slik handler du trygt og rimelig på nett Black Friday er rett rundt hjørnet, og norske forbrukere mottar daglig nyhetsbrev fra en jungel av nettbutikker om hvilke kampanjer og salg som til en hver tid gjelder. Ved å benytte de virkelig gode tilbudene kan du spare gode penger. Handler du på nett kan du dessuten gjøre det hjemme i sofaen, akkurat når det passer deg best. For å gjøre både smarte og trygge kjøp har vi 10 enkle tips:

Sammenlign priser

Det er en jungel av nettbutikker der ute! Benytt deg av verktøy for prissammenligning, og les produkttester før du velger hva og hvor du skal handle

For godt til å være sant?

Kommer du over priser som er ekstremt mye lavere enn konkurrerende merker eller leverandører? Det er tegn på at aktøren kanskje ikke er til å stole på.

Sjekk nettbutikkens rykte

Det finnes useriøse aktører både i Norge og utlandet. Benytt for eksempel Forbrukerombudets tjeneste med oversikt over kjente falske nettsteder. Du kan også "google" nettadressen (url'en) for å finne ut om andre kunder har skrevet om sine opplevelser.

Sjekk nettadressen

Nettsteder med https:// er tryggere enn nettsteder med http:// ettersom opplysninger om betalingskort krypteres.

Sjekk nettbutikkens betingelser

Undersøk hva slags betalings- og leveringsmetoder nettbutikken tilbyr, og finn et alternativ som både føles trygt og har en fornuftig pris.

Beskytt kortopplysningene dine

Ikke godkjenn forespørsler fra nettbutikker som spør om å få lagre betalingsinformasjonen din. Blir nettbutikken for eksempel hacket er det uheldig at dine kortdetaljer ligger lagret hos den. Bruk kredittkort Betal gjerne med kredittkort når du handler på nett, så slipper du å taste inn kortdetaljene knyttet til lønnskontoen din.

3D Secure

Det finnes en sikkerhetsløsning som heter 3D Secure. For MasterCard kalles den MasterCard Securecode og for Visa gjelder Verified by Visa. Benytter nettbutikken disse løsningene utgjør dette også en ekstra trygghet.

Mellomledd

Aktører som PayPal fungerer som "mellomledd" mellom deg og nettbutikken. De utgjør en slags "buffer", slik at du ikke trenger å dele dine kortdetaljer med hver nettbutikk du handler hos. Slike mellomledd kan også tilby ytterligere trygghet i form av forsikring. NB! Det er viktig at mellomleddet er en anerkjent og troverdig aktør.

Bonuspoeng og kampanjekoder

Mange nettbutikker opererer med kampanjekoder for rabatt eller fri frakt. Kanskje kan du også opptjene bonuspoeng, som kan gi rabatt eller fordeler ved senere kjøp. Som medlem av kundeklubber sikrer du deg informasjon om medlemstilbud og kampanjer.

Med Shell MasterCard sparer du Trumf-bonus på varekjøp, også på nett.

Vi ønsker deg en trygg og rimelig netthandel!

Les også:

Tips til trygg og sikker kortbruk

Gode grunner til å bruke kredittkort på ferie

Ikano Bank

Sparing

Forbruker