VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Tilbake

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Tilbake

Søk om lån til tannbehandling

Å få behandling av tannlegen kan fort bli en dyr affære. Ved større behandlinger er det ikke sikkert man har tilstrekkelig finansiering der og da til å dekke kostnadene, samtidig som behandlingen kanskje haster eller er nødvendig for å hindre videre og større skadeutvikling. 

Med et forbrukslån kan du gi deg selv økonomisk fleksibilitet når du trenger det. Ikano Bank tilbyr lån opptil 400 000, til en nominell rente fra 7,9 prosent.


Når har jeg krav på støtte? 


Som hovedregel skal man som voksen dekke all tannbehandling selv. Det finnes likevel noen tilfeller hvor loven tilsier at du kan få støtte fra NAV. Dette gjelder ved spesielle behandlingsgrunnlag eller dersom du har økonomiske problemer. Før du vurderer ulike finansieringsmuligheter, kan det lønne seg å undersøke om du faller inn under en av disse kategoriene. 

Ifølge Lov om Folketrygd er det 14 tilstander som gir grunnlag for slik stønad. Tilfeller som kvalifiserer til stønad inkluderer blant annet tannkjøttsykdom, tannskade ved ulykke, sjeldne medisinske tilstander, enkelte tilfeller av tanngnissing og syreskader samt tannutviklingsforstyrrelser. 

Lov om Sosiale tjenester gir deg rett til tannhelse utover dette som tillater deg å spise normalt. Her må du likevel forvente deg strenge krav. Du må også dokumentere at du ikke har råd til å betale utgiftene selv og kosmetisk tannbehandling omfattes ikke av denne loven.


Hvilke finansieringsmuligheter har jeg?


Dersom du ikke kvalifiserer til stønad fra staten, finnes det fortsatt andre muligheter for ekstra finansiering. Først og fremst bør du høre med tannlegen din om han kan hjelpe deg med en fleksibel nedbetaling. Noen tannleger tilbyr nemlig ulike avbetalingsordninger. 

Dersom du ikke får støtte gjennom helseordninger eller delbetalingene blir større enn det du har råd til, kan du vurdere å søke om lån til tannbehandling. Hos Ikano Bank kan du låne fra 25 000 til 400 000, uten sikkerhet. 

Vær forberedt på at forbrukslån kommer med ekstra utgifter. Samtidig er det ikke bare forbrukslån som kommer med renteutgifter. Også betalingsutsettelser kan medføre større ekstrabeløp. Forbrukslån gir også lavere renter enn dyre smålån og kreditter, i tillegg til at du får en nedbetalingsplan å forholde deg til.


Slik finner du ditt ideelle lån


Dersom du har kommet til at et lån til tannbehandling er ditt beste alternativ, lønner det seg å finne et lån som passer din økonomi og livssituasjon. For å finne det beste lånet bør du vurdere følgende:
  • Lav rente
  • Gode vilkår
  • Nedbetalingsplan
  • Seriøs aktør

Det er ikke bare renten på lånet som avgjør om du får et gunstig lån til tannbehandling. Faktorer som en tydelig nedbetalingsplan og gode vilkår vil også ha innvirkning på om du får et lån som du enkelt kan betjene og faktisk kan leve med. Selv om et lån har lave renter, kan det godt hende lånet kommer med dyre termingebyrer, og motsatt. Dette bør du undersøke før du sender inn en søknad. 

Lurer du på hva som vil lønne seg av betalingsutsettelser, kreditter og forbrukslån, kan du bruke en lånekalkulator til å sammenligne utsettelsesgebyr mot termingebyr og renter på lån. Med en lånekalkulator kan du i tillegg planlegge økonomien fremover og se om og hvor mye du har råd til å låne. Du finner lånekalkulatoren vår her.


Søk om lån til tannbehandling


Har du vurdert alle lånemuligheter og kommet frem til at et lån til tannbehandling er det beste alternativet for deg? Hos Ikano Bank kan du enkelt sende inn en søknad gjennom vårt søknadsskjema på nett. Her fyller du bare ut ønsket lånesum og nedbetalingstid. Så fort vi har mottatt søknaden vil vi foreta en kredittvurdering av deg.

Dersom søknaden blir innvilget, vil du bli bedt om å sende inn nødvendig dokumentasjon som lønnsslipp og selvangivelse. Normalt vil pengene være inne på konto i løpet av et par virkedager. 

Vurderer du et lån til tannbehandling? Ta gjerne kontakt med oss, enten på telefon +47 66 85 86 88 eller gjennom vårt kontaktskjema

Hvor mye vil du låne?

kr
år

Nominell rente fra 7,9 % – 15,9 %, basert på individuell kredittvurdering.
Priseksempel refinansiering:  115 000 kr over 7 år til effektiv rente 14,88 % = kostnad: 65 781 kr, totalt: 180 781 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 15 år. 
Priseksempel forbrukslån: 65 000 kr over 5 år til effektiv rente 14,94 % = kostnad: 25 755 kr, totalt: 90 755 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 5 år.