VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Tilbake

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Tilbake

Hva er forbrukslån?

Et forbrukslån er et lån bankene kan gi uten at du trenger å stille med sikkerhet. Det vil si at du ikke behøver å sette pant i en formuesgjenstand som bolig eller hytte.

Søk Ikano Lånet

Priseksempel: 180 000 kr o/5 år, nominell rente 12,8 %, effektiv rente 14,44 %, kostnad 68 857 kr, totalt 248 857 kr.

Et lån uten sikkerhet gjør det lettere for de som ikke har noe å stille med for å få lån. Samtidig øker det usikkerheten på lånet og risikoen for banken ved å innvilge det.

For at bankene skal være villig til å påta høyere risiko, er forbrukslån og andre usikrede lån ofte dyrere å betale ned enn boliglån og andre typer lån der låntakeren stiller med sikkerhet.

Dette er grunnen til at personene det skal innvilges lån til blir nøye vurdert etter hvilken betalingsevne de har, og det er også slik renten blir satt. Det vil si at man setter inntekt opp mot total gjeld (som forøvrig ikke skal være mer enn fem ganger brutto årsinntekt), og eventuelle andre faktorer som kan ha noe å si for hvor betalingsdyktig man er.

Person med rød telefon og røde hodetelefoner

Hos Ikano Bank kan du få forbrukslån opptil 400 000 med en nominell rente fra 7,9%. Du trenger ikke å oppgi noen spesiell grunn til hvorfor du trenger lånet for å få innvilget et lån hos oss – hva du skal bruke lånet til er opp til deg.

Når passer det å ta opp forbrukslån?

For refinansiering

Om du har mistet oversikt over gjelden din fordi du har andre lån hos flere banker, kan det lønne seg å ta opp et refinansieringslån. Det vil si at du samler alt på en faktura som gir deg bedre oversikt og en mer effektiv rente. Den effektive renten påvirkes av mange forskjellige gebyr, som for eksempel termingebyrer. Har du alt samlet i et lån må du derimot kun betale gebyrene som dette lånet har. Dermed vil du på sikt kunne spare unødvendige kostnader.

Til oppussing

Å pusse opp hjemmet kan bidra til å øke verdien på boligen. Dette betyr at du har mulighet til å tjene tilbake mer enn du har lånt når boligen selges, noe som kan gjøre det økonomisk gunstig.

Når noe uforutsett skjer

Livet er uforutsigbart, og alt fra samlivsbrudd, bil som må repareres og andre uforutsette utgifter fører til at man tidvis har behov for økonomisk støtte i en periode.

Realisere drømmer

Det kan være et bryllup eller en ferie. Av og til ønsker vi at dette skal skje litt fortere enn tiden det tar å spare opp budsjettet. I slike tilfeller kan et forbrukslån gi deg finansieringshjelp slik at du kan betale på etterskudd.

Hva bør du tenke på før du søker om forbrukslån?

Drøm om båt

Å ta opp forbrukslån forutsetter at du har kontroll på økonomien, og at du har en betalingsplan som fungerer for deg og din økonomi. Du bør være sikker på at du har evne og disiplin nok til å betjene forbrukslånet.

Selv om det kan være befriende med ekstra penger på konto, er det viktig å huske på at det er lånte penger som du skal betale tilbake på et tidspunkt. Derfor bør din lånesum være lik den summen du har behov for. Det vil si at du bør ikke la deg friste til å låne ekstra hvis det ikke er nødvendig.

Du bør være klar over nedbetalingstiden

Det er viktig å huske på nedbetalingstiden du har på lånet. Forbrukslånet blir dyrere desto lenger du venter med å betale ned, ettersom det påløper renter. Hos Ikano Bank er den maksimale nedbetalingstiden for forbrukslån 5 år. Den maksimale nedbetalingstiden for refinansiering er 15 år. Du kan alltid betale ned lånet før nedbetalingsperioden er over.

Du bør vite hva som er forskjellen på nominell og effektiv rente

Når du skal låne penger er det viktig å ha kontroll på rentene. Vi skiller mellom nominell og effektiv rente. Den nominelle renten er en grunnrente du får på lånet og inkluderer ikke gebyrer og ekstra kostnader knyttet til lånet. Den effektive renten er renten du må betale for å låne penger, og består av den nominelle renten pluss alle kostnader. Dette er normalt etableringsgebyrer, termingebyrer og eventuelle andre kostnader knyttet til lånet. Det er den effektive renten som forteller deg hvor mye du totalt må betale for lånet ditt.

Hvorfor bør jeg velge Ikano Bank hvis jeg skal søke forbrukslån?

Ikano Bank papirer og kaffe

Vi kan tilby en nominell rente på 10,8 % - 15,9 % , avhengig av kredittvurdering. Med det tør vi å påstå at vi kan tilby et av de rimeligste refinansieringslånene på markedet. 

Vi kan også tilby lånebeskyttelse, som er en forsikring som gir deg trygghet i tilfelle du blir syk eller arbeidsledig, slik at du ikke behøver å bekymre deg over ubetalte regninger fra oss.

Slik fungerer forbrukslån hos oss

Kvinne beregner annuitetslån

For å søke om forbrukslån hos oss må du sende inn lånesøknad gjennom kontaktskjemaet vårt. Deretter foretas det en kredittsjekk for å sikre at du er innenfor kravene og kan betjene lånet. Dersom lånet innvilges må du sende inn lånepapirene, og du mottar pengene innen 3 virkedager etter dette.

Du får pengene på kontoen du oppga i søknaden. Om du får innvilget forbrukslån mottar du en egen nedbetalingsplan, men du kan velge å betale ned lånet ditt raskere, dersom du ønsker det. Dette vil også redusere lånekostnadene dine.

Slik søker du lån uten sikkerhet

Ønsker du å søke om forbrukslån? Slik gjør du det:

  • Fyll ut vårt digitale søknadsskjema.
  • Du blir kredittvurdert for å avgjøre endelig lånerente.
  • Dersom lånesøknaden innvilges signerer du lånetilbudet med BankID
  • Du får normalt pengene på konto i løpet av et par virkedager.
  • Du får en egen nedbetalingsplan som du kan følge med på under Min sider.

Send inn en søknad om forbrukslån

Hos Ikano Bank kan du søke lån uten sikkerhet for opptil 400 000 kroner. Det er uforpliktende å sende inn en søknad hos oss. Har du spørsmål om forbrukslån eller refinansiering er du velkommen til å kontakte oss.

Søk forbrukslån hos Ikano Bank her

Hvor mye vil du låne?

kr
år

Nominell rente fra 10,8 % - 15,9 % , basert på individuell kredittvurdering. Lånebeløp fra 25 000 til 400 000. Løpetid for forbrukslån er fra 1 til 5 år.
180 000 kr o/5 år, nominell rente 12,8 %, effektiv rente 14,44 %, kostnad 68 857 kr, totalt 248 857 kr.
For å søke om lån må du være over 25 år, ha fast årsinntekt på 200 000 kroner, ha bodd i Norge i 3 år og ikke ha betalingsanmerkninger.