VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Tilbake

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Tilbake

Hva er forbrukslån?

Et forbrukslån er et lån bankene kan gi deg uten at du trenger å stille med noen form for sikkerhet. Det vil si at du ikke behøver å sette pant i en formuesgjenstand, som for eksempel en bolig eller hytte. Dette gjør det lettere for de kundene som ikke har noe å stille med for å få lån, samtidig som det gjør det mer usikkert for banken å innvilge et lån.

For at bankene skal klare å ta igjen for det ”tapte”, er forbrukslån ofte dyrere enn for eksempel et boliglån eller andre typer lån der man stiller med sikkerhet. 

Dermed skal den det innvilges lån til bli nøye vurdert etter hvilken betalingsevne han/hun har, og det er også slik renten blir satt. Det vil si at man setter inntekt opp mot total gjeld  (som forøvrig ikke skal være mer enn fem ganger brutto årsinntekt), og eventuelle andre faktorer som kan ha noe å si for hvor betalingsdyktig kunden er.

Hos Ikano Bank kan du få forbrukslån opptil 400 000 med en nominell rente fra 7,9%. Du trenger heller ikke å oppgi noen spesiell grunn til hvorfor du trenger lånet for å få innvilget et lån. Hva du skal bruke pengene til er helt opp til deg.

 

Vi kan allikevel komme med noen fornuftige råd til når du burde ta opp et forbrukslån...

  • Ved refinansiering: Har du mistet litt oversikt over gjelden din fordi du har gjeld hos mange ulike banker, kan det lønne seg å ta opp et refinansieringslån. Det vil si at du får samlet alt på en faktura som vil gi deg bedre oversikt og en bedre effektiv rente. Den effektive renten blir påvirket av mange forskjellige gebyrer som for eksempel termingebyrer. Har du alt samlet i et lån, vil du derimot kun få de gebyrene som dette lånet har. Dermed vil du på sikt kunne spare penger.
  • Ved oppussing: En runde med oppussing kan øke verdien på boligen. Dermed kan du få igjen det du låner når du selger, og derfor kan dette være lønnsomt.
  • Når noe uforutsett skjer: Det kan være et samlivsbrudd hvor økonomien trenger en løft, eller at bilen må repareres eller andre uforutsette hendelser. Livet er dessverre uforutsigbart, og noen ganger har man behov for økonomisk støtte.
  • Til å realisere drømmer: Det kan være et bryllup eller en ferie. Av og til ønsker vi at dette skal skje litt fortere enn hvor lang tid det tar å spare opp til dette. Dermed kan et forbrukslån gi deg finansieringshjelp, slik at du kan betale på etterskudd.

 

Hva bør du tenke på før du søker om forbrukslån...

 Å ta opp et forbrukslån forutsetter at du har kontroll på økonomien, og at du har en betalingsplan som fungerer for deg og din økonomi. Du bør være sikker på at du har evne og disiplin nok til å betjene et forbrukslån. Uansett om det kan være befriende med ekstra penger på konto, er det lurt å huske på at det er lånte penger som du skal betale tilbake på et tidspunkt. Derfor bør din lånesum være lik den summen du har behov for. Det vil si at du bør ikke la deg bli fristet til å låne ”litt ekstra” hvis det ikke er nødvendig.

 

Hvorfor bør jeg velge Ikano Bank hvis jeg skal søke forbrukslån?

Vi kan tilby en nominell rente på 7,90% – 15,9%, avhengig av din kredittvurdering. Med det tør vi å påstå at vi kan tilby et av de rimeligste refinansieringslånene ute på markedet. 

Vi kan også tilby lånebeskyttelse, som er en forsikring som gir deg trygghet i tilfelle du blir syk eller arbeidsledig, slik at du ikke behøver å bekymre deg over ubetalte regninger fra oss. 

Og tilslutt kan vi tilby en fordelsportal, som vil si at vi har en rekke ulike steder du vil få rabatt og fordeler av å være kunde i Ikano Bank. 
 

Hvor mye vil du låne?

kr
år

Nominell rente fra 7,9 % – 15,9 %, basert på individuell kredittvurdering. Lånebeløp fra 25 000 til 400 000. Løpetid for forbrukslån er fra 1 til 5 år.
180 000 kr o/5 år, nominell rente 8,9 %, effektiv rente 10,12 %, kostnad 47 785 kr, totalt 227 785 kr.
For å søke om lån må du være over 25 år, ha fast årsinntekt på 200 000 kroner, ha bodd i Norge i 3 år og ikke ha betalingsanmerkninger.