VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Tilbake

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Tilbake

Lån til sekundærbolig

Eier du to eller flere boliger, bør du vurdere å leie ut. Utleie av sekundærbolig eller annen boenhet, kan potensielt bli en stor inntektskilde. 

 

Vurderer du å leie ut?

Hvis du vurderer å leie ut sekundærbolig, må du sette deg inn i det gjeldende regelverket. Det er viktig å kjenne til husleieloven, som er skapt for å beskytte både utleier og leietaker. Det er også viktig å vite hvilke regler som gjelder for beskatning av leieinntekten. 

I tillegg til dette må boligen oppfylle krav som er knyttet til:
  • Planløsning
  • Lysforhold
  • Isolasjon
  • Oppvarming
  • Ventilasjon
  • Brannsikring
Oppfyller ikke sekundærboligen disse kriteriene, må du gjøre endringer før du leier ut. Et forbrukslån kan være en måte å finansiere slike endringer på.

 

Hvem kan søke om forbrukslån?

Et forbrukslån kan være en god løsning for deg som skal investere i sekundærbolig eller annen utleiebolig. Lånet kan brukes til akkurat det du trenger penger til, enten du ønsker å heve standarden på boligen eller må finansiere kostbare reparasjoner. Et forbrukslån gir deg økonomisk fleksibilitet når du trenger det. 

For å få innvilget lån hos Ikano Bank, må du oppfylle visse kriterier:
  • Du må ha fylt 25
  • Du har ingen betalingsanmerkninger
  • Du har minimum 200 000 kroner i fast årsinntekt
  • Du har bodd i Norge i minimum tre år

Før du låner…

Før du låner bør du vurdere behovet. Har du fått en uventet regning i posten? Har kjøleskapet røket? Et forbrukslån kan hjelpe deg ut av økonomisk ubalanse, men du må ikke ta opp et høyere lån enn du klarer å betjene. Husk at lånet skal betales tilbake ved siden av de vanlige utgiftene dine. 

Hvis du er usikker på om du klarer å betjene lånet, kan du prøve vår lånekalkulator

Med Ikano Lånet kan du låne fra 25 000 og inntil 400 000kroner uten sikkerhet. Et lån uten sikkerhet innebærer at du ikke trenger å sette pant i boligen eller annen eiendom. Banken tar en større risiko på forbrukslån enn på mer tradisjonelle lån som boliglån, og derfor er lånet dyrere. På den annen side er et forbrukslån billigere enn smålån og dyre kreditter. 

Hvis du har vurdert behovet og kommet fram til at et forbrukslån er riktig løsning for deg, kan du søke her. Personlig økonomi og sikkerhet avgjør om du får innvilget lånet. Dersom du tilfredsstiller kravene, vil du få et uforpliktende tilbud. 

 

Investering i sekundærbolig

Eiendom og bolig er som regel gode investeringer, men det innebærer også et stort ansvar. Boliger krever jevnlig vedlikehold både på innsiden og utsiden for å holde standarden. I tillegg må byggeforskrifter og gjeldende lovverk følges. 

Hvis du ønsker å maksimere inntektene fra utleie av sekundærbolig, bør den også framstå attraktiv. Ved å investere i moderne løsninger og høy kvalitet kan du kreve en høyere leieinntekt, og får potensielt fornøyde leietakere som blir boende over lang tid. 

Hvis du skal selge sekundærbolig, kan du også vurdere å investere i oppussing. Et hus som er velholdt og fremstår pent er mer attraktivt for fremtidige kjøpere. Oppussing og vedlikehold øker verdien på boligen, som igjen fører til bedre avkastning.

 

Når det uforutsette skjer…

Som utleier er du ansvarlig for vedlikehold av sekundærboligen. Noen ganger oppstår behovet for reparasjon plutselig. Kanskje har kjøleskapet røket, eller kanskje det er oppdaget mugg på badet. 

Uforutsette hendelser er en del av livet, og behovet for økonomisk fleksibilitet kan oppstå på kort varsel. En av de vanligste årsakene til å ta opp forbrukslån er store regninger som man ikke har tid til å spare til. I slike tilfeller kan et forbrukslån være en god løsning. 
 

Hvor mye vil du låne?

kr
år

Nominell rente fra 7,9 % – 15,9 %, basert på individuell kredittvurdering.
Priseksempel refinansiering:  115 000 kr over 7 år til effektiv rente 14,88 % = kostnad: 65 781 kr, totalt: 180 781 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 15 år. 
Priseksempel forbrukslån: 65 000 kr over 5 år til effektiv rente 14,94 % = kostnad: 25 755 kr, totalt: 90 755 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 5 år.