VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Tilbake

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Tilbake

Forandring fryder

Se våre tips til ditt interiørprosjekt

Forandring fryder

Vi nordmenn elsker å pusse opp og skape variasjon i hjemmet. Vi prøver ofte nye interiør- og fargetrender og tar gjerne fatt på «Gjør-det-selv»-prosjekter.

Er du lei av fargen på soverommet? Mangler du oppbevaringsløsninger? Eller trenger stua en ansiktsløftning? Her har vi samlet noen tips til deg som går med tanker om et lite «Gjør-det-selv»-prosjekt.

Planlegg

Bestem deg for akkurat hva du skal gjøre, og sett av tilstrekkelig tid. Del gjerne opp i flere små prosjekter dersom du har en travel hverdag. Vurder også om det kan være verdt å sette bort hele eller deler av jobben til profesjonelle for å spare tid og energi. Innebærer dette at du må ta litt mer av kostnaden på én gang kan vi hjelpe deg med det økonomiske.

Finn ut hva du trenger. Hvor mange malingsstrøk trengs? Har du riktig verktøy? Små nyanser kan gjøre stor forskjell, så det kan lønne seg å skaffe for eksempel akkurat den type bor eller festemidler som anbefales til materialet du skal jobbe med.

Lag et budsjett

Sjekk hva du kan bruke av det du allerede har av materialer, malingrester og annet. Kanskje befinner det seg skjulte skatter i garasje eller bod? Kanskje kan du låne utstyr av en god nabo eller noen i familien? Gjenbruk sparer som kjent både penger og miljø.

Når du har oversikt over det du må kjøpe inn er det nyttig å lage et budsjett. Liker du å ha «alt» på mobilen kan du forsøke apper som Toshl Finance, hvor du kan opprette budsjetter for hvert prosjekt og føre inn de ulike utgiftene.

Gjør smarte innkjøp

  • Det er store prisforskjeller på både hobbysaker og verktøy. Vurder ut i fra ditt prosjekt om det kan være fornuftig å handle rimelige varianter.  
  • Bruktmarkedet, som for eksempel finn.no, innebærer ubegrensede muligheter. Ved hjelp av et par raske malingsstrøk og noen nye knotter kan kanskje andres overflødige skrot bli din nye kommode?
  • Flere og flere butikker og kjeder gir deg god oversikt over produkter og priser på sine nettsider, og kanskje kan du handle mye fra sofaen? Dette gjør det lettere å budsjettere og å holde kontroll på kostnadene.

Finansiering

Pass på at du ikke plutselig har brukt opp pengene halvveis i prosjektet ditt, slik at du må sette det på vent. Skulle det dukke opp uforutsette utgifter, eller du finner ut at du vil gjøre større forbedringer, så kan du se på muligheter til å låne den summen du trenger, slik at du kan bli ferdig med prosjektet ditt og nyte godt av resultatet. Ta gjerne kontakt for råd om finansiering.

Bli inspirert

  • Det finnes utallige blogger proppfulle av inspirerende bilder og nyttige tips.
  • Du finner også masse oppdatert informasjon om trender, farger og produkter hos Informasjonskontoret for farge for interiør.
  • En annen nyttig ressurs er byggebolig.no, med artikler og forum-diskusjoner om det meste innen oppussing.
  • Liker du best å finne inspirasjon gjennom bilder kan du bruke sosiale medier som Instagram og Pinterest; her legger både profesjonelle aktører og privatpersoner ut massevis av bilder til inspirasjon.

Vi ønsker deg lykke til med ditt prosjekt!