VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Tilbake

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Tilbake

Søk om forbrukslån med BankID

Med BankID kan du søke forbrukslån på nett enkelt, raskt og trygt. 

Takket være nyere teknologi er det ikke bare enkelt å søke forbrukslån på nett, det er også trygt. Elektronisk signering med BankID gir den sikker måte å verifisere deg på. Dermed kan du korte ned ellers langvarige søknadsprosesser fra flere uker til timer eller dager.

I denne artikkelen har vi samlet alt du trenger å vite om forbrukslån og BankID. 

Hva er forbrukslån?

Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet. Det betyr at du ikke trenge å stille med sikkerhet eller pant til banken, noe som gir deg økonomisk frihet til å bruke pengene på akkurat det du ønsker. Samtidig innebærer et lån uten sikkerhet større risiko for banken. 

Når banken ikke har verdier å hente penger fra dersom du ikke betaler, må denne risikoen dekkes på andre måter. Derfor har lån uten sikkerhet høyere renter enn tradisjonelle lån som boliglån.

Hos Ikano Bank tilbyr vi forbrukslån opptil 400 000 kroner, til en nominell rente fra 7,9 prosent. Les mer om våre lånevilkår her

 

Hva er BankID?

BankID er en personlig og enkel elektronisk legitimasjon for sikker identifisering og signering på nett. Mens man i den fysiske verden identifiserer seg med pass, førerkort eller bankkort, brukes BankID for å bekrefte hvem du er i internettjenester. I dag 

Bank ID kan brukes til:
  • Betalingstjenester i nettbank
  • Signere kontrakter og dokumenter
  • Logge deg inn på offentlige tjenester
  • Foreta trygge kjøp på internett
  • Identifisere deg
Det er den enkelte bank som har ansvar for å utstede, informere og gi brukerstøtte til sine kunder - på samme måte som betalingskortet. BankID bestilles derfor i banken din, enten ved å kontakte din kundekonsulent eller bestille BankID direkte fra nettbanken din. 

Med BankID får du en trygg, sikker og enkel elektronisk ID som kan brukes til innlogging i nettbanken, logge inn på offentlige sider eller signere søknader om forbrukslån. I dag er BankID også tilgjengelig på mobiltelefonen, noe som gjør tjenesten enda enklere. 

Forbrukslån med BankID

I dag er det enkelt å søke om forbrukslån på nett. Den enkle tilgangen gjør det enkelt å sammenligne lånetilbudene på markedet og finne frem til et tilbud som passer dine behov og ønsker. Takket være elektronisk signering er det også trygt å søke om lån på nett.

For å godta et tilbud om forbrukslån signerer du med BankID, i tillegg til å laste opp nødvendig dokumentasjon som lønnsslipp og selvangivelse. Elektronisk signering korter også ned søknadsprosessen. Dersom søknaden blir innvilget, vil pengene som regel være inne på konto i løpet av et par virkedager. Tidligere kunne det ta opptil én uke før gjeldspapirene kom i posten for signering.

 

Hvem kan søke forbrukslån med BankID hos Ikano Bank?

For å signere lånesøknaden med BankID må du naturlig nok ha opprettet en BankID. Dette gjøres enkelt i banken din. Videre stiller vi i Ikano Bank visse krav til deg som søker. Disse retningslinjene er ikke bare en sikkerhet for banken, men skal også sørge for at du som lånetaker faktisk er i stand til å betjene lånet.

Våre minstekrav er:

  • Du må ha fylt 25.
  • Du har ingen betalingsanmerkninger.
  • Du har minimum 200.000 kroner i fast årsinntekt.
  • Du har bodd i Norge i minimum 3 år.
Våre minstekrav følger retningslinjene til Finanstilsynet for forsvarlige forbrukslån, som blant annet stiller krav til betjeningsevne, maksimal samlet gjeldsgrad og avdragsbetaling. Kundens samlede gjeld skal heller ikke utgjøre mer enn fem ganger brutto årsinntekt.

 

 

Slik søker du om forbrukslån


Du kan enkelt søke forbrukslån gjennom vår lånesøknad online. Du fyller bare ut hvor mye du ønsker å låne samt ønsket nedbetalingstid. Når søknaden er mottatt hos oss, vil vi foreta en kredittsjekk av deg og endelig rente og lånebeløp blir avgjort basert på en individuell vurdering. 

Dersom du mottar et tilbud om lån må du signere søknaden med BankID og laste opp nødvendig dokumentasjon. Hvis alt er i orden vil du få pengene utbetalt i løpet av et par virkedager. Det er også fullt mulig å søke med en medsøker. Det vil normalt øke sjansene dine for å få innvilget lånet. 


Har du spørsmål knyttet til forbrukslån og BankID? Ta gjerne kontakt med oss, enten på telefon +47 66 85 86 66 eller gjennom vårt kontaktskjema
 

Hvor mye vil du låne?

kr
år

Nominell rente fra 7,9 % – 15,9 %, basert på individuell kredittvurdering.
Priseksempel refinansiering:  115 000 kr over 7 år til effektiv rente 14,88 % = kostnad: 65 781 kr, totalt: 180 781 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 15 år. 
Priseksempel forbrukslån: 65 000 kr over 5 år til effektiv rente 14,94 % = kostnad: 25 755 kr, totalt: 90 755 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 5 år.