VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Tilbake

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Tilbake

Forbrukslån 50 000

Skal du kjøpe en bruktbil eller pusse opp badet? Slike utgifter kan være tidkrevende å spare til på egenhånd, men kan samtidig være en god investering for familien. Med et forbrukslån på 50 000 kroner kan du gi deg selv den økonomiske fleksibiliteten du trenger når du ikke har oppsparte midler tilgjengelig.

Hos Ikano Bank tilbyr vi forbrukslån på 50 000 kroner, til en nominell rente fra 10,8 % til 15,9 %  . Den endelige renten bestemmes ut fra en individuell kredittvurdering.


Når skal jeg ta opp et forbrukslån?

Grunnene til å ta opp forbrukslån kan være mange. Vanlige behov er når det dukker opp uforutsette utgifter som man ikke har mulighet til å dekke der og da. Husk likevel at et lån er en forpliktelse som skal betales tilbake. Du gjør deg ingen tjenester ved å sprenge husholdningens budsjett på et kjøp du kan unnvære.

Andre grunner til å ta opp forbrukslån kan være:
 • Oppussing
 • Kjøp av bruktbil
 • Refinansiering
Hvor mye du trenger å låne avhenger av prosjektet du skal finansiere. Skal du kjøpe en bruktbil, kan du komme langt med et forbrukslån på 50 000 kroner. Fordelen med en bruktbil er at du slipper å bekymre deg for verditapet på bilen på samme måte som ved kjøp av en ny, da størstedelen av verditapet allerede har funnet sted. Du vil med andre ord ikke tape stort på å ta opp et forbrukslån på 50 000 kroner.

En av de vanligste grunnene til at nordmenn tar opp forbrukslån er oppussing. Nordmenn ligger i Europatoppen når det gjelder å pusse opp hjemme. Her vil naturlig nok behovet for finansiering avhenge av hvilket rom skal oppgraderes. Kjøkken og bad er de dyreste rommene å pusse opp da materialene er dyre og du i de fleste tilfeller trenger faghjelp. Men det er ikke alltid det er så mye som skal til for å heve verdien på boligen, og er det kun småjobber mellom deg og drømmeboligen, kan et forbrukslån på 50 000 kroner være mer enn nok.

 

Velg et lån med lave renter og gunstige vilkår


Før du tar opp et lån, gjør du lurt i å undersøke markedet. Det er store forskjeller når det kommer til renter og vilkår på forbrukslån, så det gjelder å finne et lån som passer ditt behov - og ikke minst din økonomi. 

Et godt sted å starte er å se på:
 • Om renten er lav
 • Om vilkår og betingelser passer din livssituasjon
 • Om lånet har en god nedbetalingsplan
 • Om aktøren er seriøs
Selv om de fleste leter etter et lån med den laveste renten, er ikke dette den eneste faktoren som avgjør hvilket lån som er best for din økonomi og livssituasjon. Har du en trang økonomi fra før, vil en god og ryddig nedbetalingsplan gi deg den forutsigbarheten du trenger. Samtidig vil utgifter som avdrag og gebyrer påvirke hvor mye lånet vil ende opp med å koste deg. De fleste banker oppgir den nominelle renten. Selv om denne er lav, kan gebyrene fortsatt være høye - noe som øker den effektive renten. 

Et forbrukslån på 50 000 kroner med høyere nominell rente kan motsatt ha lave gebyrkostnader. For å vurdere hvor mye lånet vil koste deg må du de på den effektive renten. Her kan det være lurt å bruke en lånekalkulator. Denne gir deg en oversikt over alle kostnader knyttet til lånet, noe som gir deg en realistisk oversikt over hva du kan forvente deg. 


Hvem kan søke om lån hos Ikano Bank?


Har du bestemt deg for å ta opp et forbrukslån på 50 000 kroner? Ikano Bank tilbyr lån opptil 400 000, uten sikkerhet. Det gir deg den økonomiske fleksibiliteten til å bruke lånet til det du trenger.

For å få innvilget søknaden må du likevel oppfylle noen kriterier: 
 • Du må ha fylt 25.
 • Du har ingen betalingsanmerkninger. 
 • Du har minimum 200 000 kroner i fast årsinntekt.
 • Du har bodd i Norge i minimum 3 år.
Når du leter etter et forbrukslån, kan det være lurt å gå for en lånetilbyder som stiller slike krav til deg. Finanstilsynet har utviklet en rekke retningslinjer for forsvarlig utlånspraksis. Følger banken du søker lån hos disse, kan du være trygg på at du får et lån med trygge rammer. 

Har du behov for et forbrukslån på 50 000 kroner? Søknadsskjemaet vårt finner du her og du kan når som helst kontakte vår kundeservice dersom du har spørsmål. 


 

Hvor mye vil du låne?

kr
år

Nominell rente fra 10,8 % til 15,9 %  , basert på individuell kredittvurdering.
Priseksempel refinansiering:  115 000 kr over 7 år til effektiv rente 14,88 % = kostnad: 65 781 kr, totalt: 180 781 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 15 år. 
Priseksempel forbrukslån:. 180 000 kr o/5 år, nominell rente 12,8 %, effektiv rente 14,44 %, kostnad 68 857 kr, totalt 248 857 kr.. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 5 år.