VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Tilbake

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Tilbake

Forbrukslån laveste rente

Ser du etter forbrukslån med laveste rente?

Er du på utkikk etter et forbrukslån med et av markedets laveste renter, men er usikker på hvordan du finner det beste? For å finne ut av hvordan du kan få den laveste renten, må du sette deg inn i hvordan et forbrukslån fungerer. For selv om en bank generelt sett har en lav nominell rente, er det ikke sikkert at du får akkurat denne renten. Hvorfor det er sånn skal vi ta en nærmere titt på. I denne artikkelen skal vi ta for oss forbrukslån uten sikkerhet, og hvordan du som kunde får en rente på et lånetilbud.

Forbrukslån: Renter og gebyrer

Når vi snakker om forbrukslån, snakker vi som regel om to forskjellige renter når vi snakker om et lånetilbud. Disse er:

Nominell rente: Dette er grunnrenten på lånet. Denne forteller deg noe om hvor mye lånet koster over tid uten noen andre kostnader. Selv om denne er lav, kan det være du kommer over lån, som faktisk er dyrere enn det de ser ut til. Derfor bør du alltid spør etter den effektive renten. 

Effektiv rente: Dette er grunnrenten og med alle tilhørende gebyrer.

Gebyrer: Mange lån kommer med etableringsgebyr, årsgebyr og termingebyr. Noen banker har høyere gebyrer enn andre, noe som gjør lånet på sikt en del dyrere enn de som kan tilby lavere gebyrer og kostnader. 

Nå som vi vet definisjonene på tre viktige lånebegrep, kan vi se på det som heter kredittvurdering.

 

Forbrukslån: Kredittvurdering

Dersom du ønsker et lån med laveste rente, er denne delen av en lånesøknad avgjørende. Når du søker forbrukslån tar bankene en kredittvurdering av deg. Her ser de på forholdet mellom gjelden din og din totale årsinntekt samt din betalingshistorikk. Dersom det viser seg at du har noen betalingsanmerkninger er sannsynligheten for et innvilget lav til usannsynlig. Grunnen til dette er fordi bankene ønsker betalingsdyktige kunder. En bank der kundene ikke betaler er en bank som ikke kan driftes. Dersom du har en lav årsinntekt og/eller høy gjeld, er sannsynligheten for et innvilget lån også noe lavere. Blir lånet innvilget får du trolig nok en noe høyere rente enn den laveste renten banken tilbyr. Hvorfor det er sånn skal vi se litt nærmere på.

Når banken tilbyr forbrukslån uten sikkerhet, er bankens eneste sikkerhet din betalingsevne. Banken har ingen annen måte å hente inn sikkerhet for ubetalte lån på enn å kreve penger av kunden selv. Dermed må det eventuelle tap ”hentes inn på forhånd”. Derfor er renten høyere. På denne måten klarer banken å holde seg oppe selv med noen få kunder som ikke er betalingsdyktige. 

Ønsker du å vite hvordan du kan få den laveste renten på et forbrukslån uten sikkerhet, er svaret at så lenge du har en god årsinntekt, lav gjeld og en god betalingshistorikk, er sannsynligheten veldig stor for at du får tilbud om den laveste renten. Dette gjelder også dersom du har en medsøker.

 

Forbrukslån: Medsøker

Har du en medsøker som for eksempel en samboer, øker du sannsynligheten for å få innvilget et forbrukslån med laveste rente. Dette er fordi begge årsinntektene blir lagt sammen. På denne måten vil ikke forholdet mellom gjeld og inntekt være like stor som når du søker uten noen. Dermed vil du ha mer til overs for å dekke vanlige utgifter i husholdningen.

 

Ønsker du å vite mer om forbrukslån og renter?

Da kan du lese mer om det her. Her finner du informasjon om Ikano Lånet og lånets fordeler samt gode grunner til hvorfor noen ønsker å søke forbrukslån.
 

Hvor mye vil du låne?

kr
år

Nominell rente fra 7,9 % – 15,9 %, basert på individuell kredittvurdering. Lånebeløp fra 25 000 til 400 000. Løpetid for forbrukslån er fra 1 til 5 år.
180 000 kr o/5 år, nominell rente 8,9 %, effektiv rente 10,12 %, kostnad 47 785 kr, totalt 227 785 kr.
For å søke om lån må du være over 25 år, ha fast årsinntekt på 200 000 kroner, ha bodd i Norge i 3 år og ikke ha betalingsanmerkninger.