VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Tilbake

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Tilbake

Lån til oppussing

Å pusse opp huset kan mange ganger heve boligens verdi. Det kan komme godt med når du skal kjøpe drømmehuset, eller rett og slett ønsker å få høyest mulig avkastning på et boligsalg. Oppussing kan også bidra til økt trivsel for deg og familien.

For de som ikke har oppsparte midler innebærer oppussing at man må ta opp et lån. Du kan enten utvide boliglånet eller ta opp et forbrukslån. Her er det fordeler og ulemper å vurdere på begge sider, og hvilket alternativ som til syvende og siste er mest lønnsomt avhenger av din personlige situasjon. 

Med Ikano Lånet kan du få et lån til oppussing på opptil 400.000 kroner, uten sikkerhet.

Skal du pusse opp boligen? Utsett betalingen med IKEA Kort

Pusse opp kjøkken?

IKEA har rimelige alternativer til hjemmet, med blant annet markedets billigste priser på kjøkken og interiør. Med IKEA Kort fra Ikano Bank kan du utsette betalingen for et kjøp hos IKEA i seks, ni eller tolv måneder.

Med IKEA Kort har du alltid et fleksibelt finansieringsalternativ og mulighet til å betale når det passer deg og din lommebok. 

Pris på utsettelse:

 • Utsettelse 6 mnd: kr. 280,-
 • Utsettelse 9 mnd: kr. 420,-
 • Utsettelse 12 mnd: kr. 560,-

Eventuelle gebyrer som måtte påløpe for utsettelsen faktureres etter utsettelsesperioden, uten at nominelle renter påløper i den perioden.

Vilkår:

 • Inntil kr 150 000 i kreditt
 • Ingen årsavgift eller etableringsgebyr
 • Kjøpet må være på over kr 2 500.
 • Vår nominelle månedsrente er blant markedets laveste på kun 1,58 % per måned. (Summen av rente og gebyr gir effektiv rente)
par prater

Låne til oppussing?
Vurder behovet først

Som ved alle lån, bør du vurdere behovet når du skal ta opp et lån til oppussing. Lånet er en forpliktelse som skal betales tilbake og naturlig nok er det alltid billigere med ingen gjeld. Store oppussingsprosjekter som å totalrenovere badet eller kjøkkenet er dyrt og det er ikke sikkert du får igjen hele investeringen gjennom et salg. Kanskje holder det med små reparasjoner?

Oppussing for å øke boligens verdi

Nordmenn pusser opp for over 80 milliarder kroner hvert år. Mange vurderer oppussing for å øke verdien på boligen sin før salg. Er denne oppussingen verdt det? Ikke alltid. Det er nemlig ikke garantert at du får igjen pengene du legger i oppussingen, ifølge ekspertene. I tillegg krever ofte oppussing tid og krefter.
Noen strategiske grep kan likevel øke verdien: 
 • Vis at boligen er vedlikeholdt
 • Fullfør prosjekter
 • Tenk førsteinntrykk
Hus

Vis at boligen er vedlikeholdt
Du bør sørge for at boligen ser vedlikeholdt ut. Riper og hakk i lister og på vegger gir potensielle kjøpere et inntrykk av at beboerne ikke har tatt godt vare på boligen.

Fullfør prosjekter
Prioriter å fullføre prosjekter som ikke er fullført. Var du i gang med å male alle listene i boligen? Da bør du fullføre malingen. En bolig hvor det står igjen mange arbeidsoppgaver, kan skremme vekk potensielle kjøpere. 

Tenk førsteinntrykk
Prioriter gjerne det som er mest synlig. Hvis du skal selge et hus, kan det være lurt å sørge for at uteplassen er innbydende. Dette er ofte det første potensielle kjøpere ser når de drar på visning, og en hyggelig uteplass gir økt livskvalitet og trivsel. En pen uteplass kan heve verdien på boligen betraktelig.

Et oppussingslån kan være et godt alternativ

Dersom du trenger en oppgradering i forkant av et salg, kan et lån til oppusing komme godt med. Sørg bare for at investeringen ikke overgår avkastningen. Få en verdivurdering av boligen og vurder behovet deretter. 

Ved å bruke vår lånekalkulator kan du enkelt sjekke hvor mye et lån til oppussing vil koste deg i måneden. Det gir deg også muligheten til å planlegge oppussingsprosjektet bedre. 

Prøv lånekalkulatoren her

Mange ser på oppussing som et luksusgode – faktisk er vi nordmenn mer glad i å pusse opp hjemmet vårt enn noen andre europeere – men det hender at oppussing er nødvendig. Dersom det for eksempel har oppstått fuktskader på badet, vil det bli mye mer kostbart å vente enn det er å ta opp et lån for å fikse det med en gang. Råte i huskledningen er også et eksempel på en situasjon som kan bli verre dersom det ikke tas hånd om med en gang. Et lån til oppussing med kort nedbetalingstid kan i slike tilfeller være det mest lønnsomme alternativet, særlig hvis du har 20 år igjen på boliglånet og alternativet er å spre renten på 20 i steden for 5 år. 
Ikano Bank tilbyr lån fra 25 000 til 400 000 kroner, uten sikkerhet. Du slipper dermed å stille med pant og kan fritt bruke lånet til det oppussingsprosjektet du selv ønsker. Våre renter varierer fra 10,8 % til 15,9 % prosent, basert på en individuell kredittvurdering.

Boliglån vs. forbrukslån 

Dersom du skal pusse opp boligen, kan det virke logisk å finansiere dette ved å øke boliglånet. Hvor mye du kan øke lånet med avhenger helt av hvilken bank du har boliglån hos, hvor mye du har igjen på lånet, hvor mye du ønsker å låne og din personlige økonomi. 

Fordelen med et boliglån er helt klart lavere rente og er for mange et naturlig alternativet. Samtidig er det ikke alltid en utvidelse av boliglånet passer din situasjon eller ditt behov. Noen banker opererer med en minimumsgrense på for eksempel 100 000 kroner for å utvide lånet. Andre krever at du har betalt ned minst 40 % prosent av lånet. 

Forbrukslån har høyere rente enn boliglån, men kan i noen tilfeller være det beste alternativet. Mange ganger vil et forbrukslån ha kortere nedbetalingstid, noe som kan gi lavere rentekostnader på sikt og et billigere lån. Med Ikano Lånet kan du få et lån til oppussing med gode vilkår og et lån som er enkelt å betale ned på. Les mer om lånet her. 

Ta kontakt om du lurer på noe

Har du spørsmål til knyttet til lån til oppussing? Ta gjerne kontakt med oss, enten på telefon +47 66 85 86 66 eller gjennom vårt kontaktskjema. 
Disse kriteriene må være oppfylt for at du skal kunne søke lån hos oss

Spørsmål og svar om lån til oppussing

 • Er forbrukslån bedre enn å øke boliglånet?

  I mange tilfeller vil det lønne seg å øke belåningsgraden på boligen du skal pusse opp, men ikke alltid. Forbrukslån har kortere nedbetalingstid, som kan gi lavere rentekostnader på sikt og et billigere lån totalt sett.

 • Hvem kan få IKEA Kort?

  For å få innvilget IKEA Kort må du ha fylt 18 år, ha fast inntekt og ikke ha betalingsanmerkninger.

 • Hvor mye kan jeg få i kreditt med IKEA Kort?

  Med IKEA Kort kan du få mellom kr 2 500 og kr 150 000 i kreditt.

 • Hvor mye kan jeg låne til oppussing hos Ikano Bank?

  Du kan låne opptil 400 000 kr til oppussing hos oss.

 • Hvor mye koster det å utsette betalingen med IKEA Kort?

  I utsettelsesperioden vil det ikke påløpe noen ekstra kostnader, annet enn det faste beløpet det koster for å utsette (6 mnd: kr 280, 9 mnd: kr 420, 12 mnd: kr 560).

 • Kan jeg søke om økt kreditt på mitt IKEA Kort?

  Ja, du kan søke om økt kreditt. Da trenger du kun å gå inn i vårt elektroniske søknadsskjema og fylle ut informasjonen. Deretter vil du kunne sende en søknad om økt kredittgrense.

 • Lønner det seg å pusse opp?

  Oppussing vil nesten alltid øke verdien på boligen. Noen ganger er det helt nødvendig, som for eksempel ved skader på kjøkken eller bad, og andre ganger gjør vi det fordi vi ønsker forandring eller estetiske forbedringer i et miljø vi bruker mesteparten av tiden vår. Dersom du skal pusse opp før du selger boligen, kan det være fornuftig å nøye seg med overflateoppussing, da for eksempel bad er veldig dyrt å pusse opp. Det kan bli vanskelig å få igjen investeringen på så kort tid.