VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Tilbake

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Tilbake

Ta opp lån til førerkort?

Skal du ta lappen? Å bestå oppkjøringen er for mange en viktig milepæl i livet, men veien dit er ikke nødvendigvis smertefri. 


Veien mot førerkort

Enten du er 16 eller 26 år kan øvelseskjøringen være svært frustrerende. Øvelseskjøring er forbundet med nervøsitet og spenning, og veien mot førerkortet kan bli lang hvis du aldri føler at du har kontroll. 

Før du kan bestille time for oppkjøring, må du bestå følgende fire trinn:
  • Trinn 1: Trafikalt grunnkurs
  • Trinn 2: Grunnleggende kompetanse om kjøretøy og kjøring
  • Trinn 3: Trafikal del
  • Trinn 4: Avsluttende opplæring

I tillegg til dette må du bestå teoriprøven. Statens vegvesen anbefaler at du har minst 110 timer bak rattet, eller har kjørt over 2000 km før du går opp til førerprøven. Om du velger å øvelseskjøre privat eller med en kjøreskole er opp til deg. Den eller de som kjører med deg privat må være over 25 år, og hatt førerkort i samme klasse som du skal ta i minst fem sammenhengende år. 

For å bestå de fire trinnene må du bruke en godkjent trafikkskole. Teoriprøven og oppkjøringen tar du hos Statens vegvesen. Husk at ventetiden for oppkjøringen kan være lang, så vær ute i god tid. 

 

Valg av kjøreskole

Ta kontakt med flere trafikkskoler tidlig, og be om å få tilbud. Alle godkjente kjøreskoler er underlagt Statens vegvesens regelverk, men opererer med litt forskjellige priser og tilbud. Du gjør derfor lurt i å kartlegge kjøreskolene før du bestiller en kjøretime. 

Det er viktig at du og kjørelæreren har god kjemi. Hvis dere ikke forstår hverandre kan øvelseskjøringen fort bli en frustrerende prosess, som tar enda lengre tid enn nødvendig. Det er derfor ingen skam å be om en annen lærer, eller rett og slett bytte kjøreskole hvis det føles som den beste løsningen for deg. 

 

Finansiere førerkortet

Selv om du øvelseskjører privat er det dyrt å ta lappen. Derfor er det lurt å planlegge hvordan opplæringen og oppkjøringen skal finansieres. Hvis du har mulighet er det beste å spare i forkant av opplæringen, slik at du ikke plutselig må avbryte fordi du mangler finansiering. Å avbryte midt i opplæringen kan forlenge veien mot førerkortet, og i verste fall må du ta noen av trinnene på nytt. Dette vil igjen koste deg enda mer penger.

Er du i en situasjon hvor du må ta førerkort på kort tid, men ikke har tid til å spare? I så fall kan løsningen være å ta opp et forbrukslån. Hos Ikano Bank kan du låne fra 25 000 kroner uten sikkerhet. Før du tar opp et forbrukslån bør du i midlertid være sikker på at du klarer å betjene låneterminene ved siden av de vanlige regningene dine. Hvis du er usikker på om du har råd til å ta opp et forbrukslån, kan du prøve vår lånekalkulator.

 

Hvem kan søke om forbrukslån?

Befinner du deg i en situasjon hvor du har behov for økonomisk fleksibilitet, kan du vurdere å søke om et forbrukslån. Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet, noe som betyr at du ikke trenger å stille pant i bolig eller eiendom. Dette innebærer større risiko for banken, og derfor er forbrukslån dyrere enn tradisjonelle lån som boliglån. 

For å få innvilget lån hos Ikano Bank må du oppfylle følgende vilkår:
  • Du må ha fylt 25
  • Du har ingen betalingsanmerkninger
  • Du har minimum 200 000 kroner i fast årsinntekt
  • Du har bodd i Norge i minimum tre år
Personlig økonomi og sikkerhet avgjør om du får innvilget lånet eller ikke. Dersom du tilfredsstiller kravene, vil du få et uforpliktende tilbud. Les mer om kredittavtalen med Ikano Lånet her

Hvor mye vil du låne?

kr
år

Nominell rente fra 7,9 % – 15,9 %, basert på individuell kredittvurdering.
Priseksempel refinansiering:  115 000 kr over 7 år til effektiv rente 14,88 % = kostnad: 65 781 kr, totalt: 180 781 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 15 år. 
Priseksempel forbrukslån: 65 000 kr over 5 år til effektiv rente 14,94 % = kostnad: 25 755 kr, totalt: 90 755 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 5 år.