VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Tilbake

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Tilbake

Slik søker du om forbrukslån uten egenkapital

Når du skal ta opp et lån, har du som regel to valg: du kan søke om et lån med sikkerhet eller et lån uten sikkerhet.

Ofte når man skal ta opp lån, er det egenkapitalen som avgjør hvilket lån du har mulighet til å få og ikke minst hvor mye du kan låne. Generelt sett vil høyere egenkapital gi deg mulighet til å låne et høyere beløp, men faktorer som gjeld og inntekt vil også avgjøre lånets størrelse. 

Samtidig finnes det også lånealternativer uten sikkerhet, som forbrukslån og smålån, for deg som ikke har spart opp en buffer på sparekontoen. Hos Ikano Bank kan du søke om forbrukslån uten egenkapital opptil 400 000.

 

Hvilke lånealternativer uten sikkerhet finnes?

Unge mennesker i startfasen av karrieren har som regel ikke rukket å bygge opp en stor nok buffer til å ta opp et lån med sikkerhet. Er tanken å ta opp et boliglån er du avhengig av egenkapital, dersom du ikke har et familiemedlem som kan stille som kausjonist. Har du verken egenkapital eller kausjonist, vil derfor et boliglån bli vanskelig. 

Er behovet derimot et mindre beløp, kan du fint søke om forbrukslån uten egenkapital. Når du søker om lån uten sikkerhet, trenger du ikke å stille med egenkapital til banken og lånet kan brukes til akkurat det du ønsker. Denne økonomiske friheten kommer imidlertid med en ekstra risiko for banken, derfor er renten på slike lån høyere. Det lønner seg derfor å sjekke hvilke muligheter du har og om du har en økonomi som forsvarer et potensielt lån. 

Vi skiller mellom følgende lån uten sikkerhet:
  • Forbrukslån
  • Smålån 
  • Kreditter
Hvilket alternativ som passer deg best, kommer helt an på hva lånet skal brukes til og hvordan økonomien din ser ut. Vær likevel oppmerksom på at smålån og kreditter er blant de dyreste lånene på markedet, med en gjennomsnittlig rente på 20-30 prosent. Forbrukslån har til sammenligning en gjennomsnittlig rente på 12-14 prosent, og vil derfor være et billigere lånealternativ. Med et forbrukslån vil du også få en tydelig nedbetalingsplan som sikrer en forutsigbar økonomi i tiden etter låneinngåelsen.

 

Hvem kan søke om forbrukslån uten egenkapital

De fleste forbrukslån stiller krav til inntekt, gjeldsgrad og betalingsvilje - selv om du ikke trenger å stille med egenkapital. Dette er for å sikre at du som låntaker faktisk er i stand til å betjene lånet du tar på deg. Hvilke vilkår og betingelser som stilles, sier derfor noe om hvor seriøs aktøren. Videre er det disse kravene som gjør at et forbrukslån uten egenkapital har lavere rente enn smålån uten egenkapital. 

For å søke om lån gjennom Ikano Bank må du oppfylle disse kriteriene:

  • Du må ha fylt 25
  • Du har ingen betalingsanmerkninger
  • Du har minimum 200 000 kroner i fast årsinntekt
  • Du har bodd i Norge i minimum 3 år 
Når du tar opp forbrukslån uten egenkapital, er det personlig økonomi og betjeningsevne som avgjør lånesum og rente. Hvilke vilkår og betingelser som kommer med lånet, varierer fra bank til bank.

 

 

Søk forbrukslån uten egenkapital hos Ikano Bank


Med Ikano Lånet trenger du ikke å stille med pant til banken. Lånet kan derfor brukes til det du selv ønsker, men det kan være lurt å vurdere hvor mye du har råd til å låne på forhånd. Dette kan du enkelt gjøre ved å ta en titt på vår lånekalkulator. Her fyller du ut ønsket lånesum og nedbetalingstid, så vil kalkulatoren regne ut alle kostnader knyttet til lånet. En lånekalkulator er derfor et nyttig verktøy når du skal finne ditt ideelle lån. 

Når du har vurdert behovet og funnet ut hvor mye du har råd til å betale på et lån i måneden, kan du sende inn en søknad. Når søknaden er mottatt, vil vi foreta en kredittsjekk av deg som bestemmer endelig rente og lånesum. Dersom søknaden blir innvilget, vil pengene normalt bli utbetalt i løpet av et par virkedager etter at du har signert avtalen.

Har du spørsmål om forbrukslån uten egenkapital? Ta gjerne kontakt med oss, enten på telefon +47 66 85 86 66 eller gjennom vårt kontaktskjema
 

Hvor mye vil du låne?

kr
år

Nominell rente fra 10,8 % – 15,9 % , basert på individuell kredittvurdering. Lånebeløp fra 25 000 til 400 000.

Priseksempel: 65 000 kr over 5 år til effektiv rente 14,94 % = kostnad: 25 755 kr, totalt: 90 755 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 5 år.