VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Tilbake

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Tilbake
Sitter du på flere dyre smålån? I så fall kan det være lurt å refinansiere lånet i et lån med lavere rente. Ikano Bank tilbyr lån uten sikkerhet fra 10,8 % til 15,9 % nominell rente.

Et smålån er et lån uten sikkerhet, det vil si at du ikke trenger å stille med pant. Sammen med kreditter, er smålån blant de dyreste lånene på markedet. Grunnen til det er den lave lånesummen og kort nedbetalingstid. Generelt anses mindre lån mellom 5 000 og 100 000 som et smålån.

 

Smålån har høy rente

Mange långivere tilbyr også smålån uten kredittsjekk. Det innebærer større risiko for banken og resultatet er høyere rente for deg som låntaker. Et eksempel på et slikt smålån er sms lån. Dette er mindre lån som ofte kan friste med lån på dagen. Til gjengjeld har slike lån ofte en effektiv rente på over 200 %. 

Den enkle tilgangen på smålån kan være en lei felle for de mer impulsive av oss. Selv om beløpet i utgangspunktet er lite, kan det fort vokse seg stort dersom du ikke betaler tilbake innen kort tid. Kommer du over et lånetilbud som gis på dagen, uten kredittsjekk, bør du ha varsellampene på plass.

Alternative lånemuligheter

Et forbrukslån er også et lån uten sikkerhet, men har som regel langt lavere rente enn smålån. Lånene er imidlertid beregnet for større beløp og stiller flere krav til deg som søker. Hos Ikano Bank kan du låne fra 25 000 til 400 000 kroner, uten sikkerhet. 


Vi foretar imidlertid en kredittsjekk av alle våre lånesøkere. Denne er til fordel for både deg og banken, og ikke minst i henhold til god bankskikk. Selv om det er du som til syvende og sist er ansvarlig for egen økonomi, er det også bankens ansvar å legge til rette for gode lånevilkår

Dersom du har mulighet til å ta opp et forbrukslån vil det i de fleste tilfeller være et mer lønnsomt lån for deg som forbruker. Ikke bare får du en betydelig lavere rente, men du får også bedre vilkår og en fornuftig nedbetalingsplan. Dette er også årsaken til at refinansiering av smålån er et godt alternativ. 

Ved å samle flere dyre lån i et nytt og billigere refinansieringslån kan du redusere de månedlige utgiftene betydelig. Renten reduseres og du slipper å betale gebyr, avdrag og renter på hvert enkelt lån.


Lån til forbruk

På grunn av den lave summen, brukes smålån som regel til forbruksvarer som ting til hjemmet, elektronikk og opplevelser. Noen bruker det også til å finansiere større investeringer som bilkjøp og oppussing i hjemmet. 

Forbruksvarer er nok den minst lønnsomme investeringen du kan gjøre med et lån, så vurder alltid behovet først. Uansett hvilket lån du tar opp, er det viktig å huske at et lån er en forpliktelse som skal betales tilbake. Har du ikke mulighet til å betale ned på lånet, bør du heller ikke ta på deg forpliktelsen. 

Det finnes likevel forbruksvarer som er nødvendige i hverdagen. Det har vi i Ikano Bank forståelse for og vi vet at behov oppstår underveis. Når kjøleskapet ryker og økonomien er trang, har man verken mulighet eller tid til å spare opp summen på egenhånd. 

Lurer du på hvor mye du kan låne gjennom Ikano Bank? Bruk vår lånekalkulator for å finne ditt ideelle lån.


Send inn en søknad i dag

Ønsker du å refinansiere dyre smålån? Ikano Bank hjelper deg med å samle dyre lån og kreditter som fort blir dyre løsninger. Vi kan tilby lavere rente og redusere unødvendige og dyre gebyr. Det lønner seg med andre ord å refinansiere dyre smålån og kreditter med Ikano-Lånet. 

Ikke minst kan vi gi deg en fornuftig nedbetalingsplan, noe som gjør det lettere for deg å faktisk betale ned på gjelden. Søk om Ikano Lånet her


Har du spørsmål knyttet til refinansiering av smålån? Ta kontakt med oss på telefon +47 66 85 86 66 eller gjennom vår kundeservice, så hjelper vi deg så godt vi kan.
 

Hvor mye kan jeg låne?

kr

Nominell rente fra 10,8 % til 15,9 % , basert på individuell kredittvurdering. Lånebeløp fra 25 000 til 400 000.
Refinansiering: Priseksempel: 115 000 kr over 7 år til effektiv rente 14,88 % = kostnad: 65 781 kr, totalt: 180 781 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 15 år. 
Forbrukslån: Priseksempel: 180 000 kr o/5 år, nominell rente 12,8 %, effektiv rente 14,44 %, kostnad 68 857 kr, totalt 248 857 kr.. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 5 år.