VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Tilbake

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Tilbake

Slik sender du inn en lånesøknad

Det aller første du må gjøre når du har bestemt deg for å ta opp et forbrukslån, refinansieringslån eller andre lån, er å sende inn en lånesøknad. Her guider vi deg igjennom prosessen for hvordan du skriver en lånesøknad. 


 Finn det lånet som passer for deg

Har du fått en uventet regning i posten, eller trenger du økonomisk fleksibilitet i forbindelse med et prosjekt? Da kan et forbrukslån være løsningen for deg. Et forbrukslån innebærer et lån uten sikkerhet, slik at du ikke trenger å stille pant i bolig, eiendom eller annen formuesgjenstand. 

Det finnes mange grunner til å sende en lånesøknad om forbrukslån, og noen av de vanligste er:
  • Oppussing
  • Uforutsette utgifter
  • Refinansiering av gjeld
Hvis du er usikker på hvor du skal sende en lånesøknad, kan du prøve en lånekalkulator. Dette er et digitalt verktøy hvor du fyller inn hvor mye du ønsker å låne, og hvor lang nedbetalingstid du trenger. Deretter vil du få et estimert beløp over de månedlige kostnadene. På den måten kan du enkelt sammenligne lån fra forskjellige banker, og finne det beste tilbudet for deg. 

 

Hvem kan søke om forbrukslån?

Alle kan sende inn en lånesøknad, så lenge de oppfyller bankens vilkår. Hos Ikano Bank har vi utarbeidet vilkår for lånesøknad i tråd med Finanstilsynets retningslinjer for forsvarlig utlånspraksis. Dette er en sikkerhet for både deg som kunde og oss som bank. 

For å få innvilget lånesøknad hos Ikano Bank må du oppfylle følgende vilkår:

  • Du må ha fylt 25
  • Du har ingen betalingsanmerkninger
  • Du har minimum 200.000 kroner i fast årsinntekt
  • Du har bodd i Norge i minimum tre år
Det er også mulig å sende inn en lånesøknad sammen med en medlåntaker. Dette kan øke sjansene for å få innvilget lånet. Klikk her for å sende en lånesøknad til Ikano Bank

  

Lånesøknad

Hos Ikano Bank kan du enkelt sende inn en lånesøknad på nett. Du fyller inn hvor mye du ønsker å låne, personlige opplysninger om deg og din økonomi og aksepterer lånevilkårene. Deretter signerer du elektronisk via BankID. En elektronisk lånesøknad gjør det enkelt å være kunde, og smidig for oss som bank å behandle søknaden og informasjonen din. 

Hos Ikano Bank våger vi å være annerledes. Vi forsøker alltid å finne nye måter å drive virksomheten vår på, for å redusere kostnader. Dette vil komme deg som kunde til gode. Vi tror på rettferdige vilkår, og ønsker å samarbeide for å finne de beste løsningene. Les mer om våre verdier her

 

Hva skjer etterpå?

Når lånesøknaden din er sendt, blir den behandlet av banken. Basert på informasjonen du har gitt, eksisterende gjeld og betalingsevne, blir renten bestemt. Når søknaden er ferdigbehandlet vil du motta et tilbud.

Det er viktig at du setter deg godt inn i avtalevilkårene. Her finner du viktig informasjon som du må forholde deg til under hele lånets løpetid. 

Hos Ikano Bank kan vi også tilby lånebeskyttelse. Dette er en forsikring som hjelper deg dersom du får problemer med å betale terminbeløpene. På den måten trenger du ikke å bekymre deg dersom uhellet skulle være ute. Ved sykdom, arbeidsledighet og permittering i over 30 dager, kan forsikringen hjelpe deg økonomisk. Ved kritisk sykdom og dødsfall kan gjelden på kortet ditt slettes. 

Etter at du har mottatt svar på lånesøknaden din, gjenstår det bare å akseptere. Tilbudet er uforpliktende, og det er opp til deg å godta lånevilkårene eller ikke. Hos Ikano Bank kan du låne fra 25 000 og inntil 400 000 kroner med en nominell rente fra 7,9 %. Vi kan love deg at vi vil gi deg det beste tilbudet vi kan, basert på din økonomiske situasjon. 

Har du flere spørsmål om lånesøknad? Klikk her for å se vanlige spørsmål og svar.
 

Hvor mye vil du låne?

kr
år

Nominell rente fra 7,9 % – 15,9 %, basert på individuell kredittvurdering.
Priseksempel refinansiering:  115 000 kr over 7 år til effektiv rente 14,88 % = kostnad: 65 781 kr, totalt: 180 781 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 15 år. 
Priseksempel forbrukslån: 65 000 kr over 5 år til effektiv rente 14,94 % = kostnad: 25 755 kr, totalt: 90 755 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 5 år.