VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Tilbake

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Tilbake

Lån til leilighet

En leilighet er en god investering, enten du skal bo i den selv eller leie den ut. Ikke vær redd for å kjøpe en leilighet som er mindre enn stedet du bodde før. Med enkle løsninger kan du utvide romfølelsen, og samtidig skape plass for oppbevaring.


Plassbesparende løsninger


For å utnytte plassen på best mulig måte, bør du først tenke over hva du skal oppbevare. Eier du noe som du aldri bruker, og som du ikke har spesielle følelser for? Vurder å kvitte deg med det. Når du har oversikt over alt du ønsker å ha med deg i din nye bolig, kan du skape spesialtilpassede løsninger. 

I en liten leilighet gjør du også lurt i å investere i fleksible møbler. Bord som kan felles sammen og stoler som kan brukes både inne og ute, sparer deg for både plass og penger. Tenk over hva som er viktigst for deg – liker du best å ha mange venner på besøk, eller er det viktigere for deg å ha plass til et hjemmekontor? Innred leiligheten på en måte som passer deg og dine behov. 

Dersom du vurderer å investere i nye oppbevaringsløsninger eller fleksible møbler, kan et forbrukslån være en måte å finansiere kjøpet på.


Hva kan jeg bruke et forbrukslån på?


Et forbrukslån kan brukes til akkurat det du ønsker å bruke penger på. Kanskje du vil pusse opp leiligheten, eller trenger penger til en ny sofa? Du bestemmer selv hva du vil bruke pengene på. 

Hvordan du bor er viktig for både humøret og livskvaliteten. Derfor er det ikke bare økonomisk fornuftig å investere penger i leilighet, det har også betydning for hvor bra du føler deg. 

Hos Ikano Bank forstår vi at hjemmet er viktig, og tilbyr derfor forbrukslån til store og små prosjekter i både hus og leilighet.


Uforutsette utgifter


Å eie en leilighet er et stort ansvar. Leiligheten krever jevnlig vedlikehold, og noen ganger skjer det uforutsette ting som du ikke hadde forventet. Hvis det for eksempel begynner å lekke i rørene, må det repareres så fort som mulig for å unngå vannskader. Det er mange grunner til at behovet for økonomisk fleksibilitet oppstår, og da kan et forbrukslån være løsningen. 

Hos Ikano Bank kan du låne fra 25 000 og inntil 400 000 kroner uten sikkerhet. På den måten er du sikret hvis det uforutsette oppstår.


Leie ut leiligheten


Dersom du vurderer å leie ut leiligheten, gjør du også lurt i å investere i plassbesparing og vedlikehold. Ved å sette inn lettvegger eller bruke møbler som romdelere, kan du enkelt skape et ekstra soverom. Leiligheten bør også innredes i soner, slik at for eksempel sofakroken er klart atskilt fra kjøkkenet. På den måten skaper du større romfølelse.


Dette bør du tenke på før du søker forbrukslån


Å ta opp et forbrukslån kan virke som en enkel løsning, men det er mange ting du bør vurdere før du søker. Det første du bør gjøre er å vurdere behovet for å ta opp et forbrukslån

Husk at lånet skal betales tilbake, og at du må kunne betale terminbeløpet ved siden av de vanlige regningene dine. Hvor stort terminbeløpet er finner du i kredittavtalen. Les mer om kredittavtalen til Ikano Lånet her

For å få innvilget lån hos Ikano Bank, må du oppfylle visse kriterier:
  • Du må ha fylt 25 år
  • Du har ingen betalingsanmerkninger
  • Du har minimum 200.000 kroner i fast årsinntekt
  • Du har bodd i Norge i minimum tre år

Dersom du kommer fram til at et forbrukslån er den beste løsningen for dine behov, er neste steg å vurdere hvor mye du vil låne. Sjekk hvor mye du kan låne her

Hvor mye vil du låne?

kr
år

Nominell rente fra 7,9 % – 15,9 %, basert på individuell kredittvurdering.
Priseksempel refinansiering:  115 000 kr over 7 år til effektiv rente 14,88 % = kostnad: 65 781 kr, totalt: 180 781 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 15 år. 
Priseksempel forbrukslån: 65 000 kr over 5 år til effektiv rente 14,94 % = kostnad: 25 755 kr, totalt: 90 755 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 5 år.