VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Tilbake

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Tilbake

Guide - dette må du vite om forbrukslån

Finn de beste lånet for deg med denne forbrukslån guiden.

Stadig flere nordmenn velger å ta opp forbrukslån. Den store etterspørselen fører ikke bare til at renter og vilkår knyttet til lånet blir bedre, i dag finnes det også utallige lånetilbydere å velge mellom. Så, hvordan kan man på en enkel måte orientere seg blant alle disse lånetilbudene?

I denne forbrukslån guiden gir vi deg en oversikt over alt du trenger å vite om forbrukslån.

 

Hva er et forbrukslån?


Først og fremst kan det være lurt å vite hva et forbrukslån er. Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet. Det betyr at du ikke trenger å stille med sikkerhet til banken. Et lån uten pant utgjør imidlertid en større risiko for banken, noe som fører til at renten på slike lån er høyere enn for lån med sikkerhet.

Et forbrukslån har likevel lavere rente enn smålån og kreditter. Til sammenligning har forbrukslån en gjennomsnittlig rente på 12-14 prosent, mens smålån og kreditter har en rente på 20-30 prosent. Har du behov for lån uten sikkerhet, vil forbrukslån være et bedre alternativ.

Vanlige grunner til at man tar opp et forbrukslån er:
 • Uforutsette hendelser
 • Refinansiering
 • Oppussing

Hva skal du se etter i et forbrukslån?


Dersom du er på jakt etter et forbrukslån, ønsker du mest sannsynlig et lån med lav rente. Lånerenten på markedet varierer hele tiden, i tillegg til at den varierer fra bank til bank. Derfor lønner det seg å bruke litt ekstra tid på å finne et lån tilpasset ditt behov og din økonomi.

For å finne et gunstig lån bør du se på følgende:
 • Renten
 • Vilkår
 • Betingelser
 • Nedbetalingsplan
 • Aktøren

Hvor stort lån du kan få innvilget, avgjøres i stor grad av egen økonomi. Derfor bør du alltid vurdere lånebehovet på forhånd og velge et lån du har mulighet til å betale ned på. Husk å se på den effektive renten. Det er nemlig denne som avgjør hvor dyrt lånet blir. Den effektive renten er den nominelle renten pluss alle avdrag og gebyrkostnader knyttet til lånet. 

Når du har fått en oversikt over alle kostnader som følger med lånet, bør du ta en titt på betingelser og nedbetalingstid. Stilles det krav til inntekt og alder, og oppfyller du dem? Tilbyr banken en nedbetalingsplan som passer din økonomi og livssituasjon? Dette er også faktorer som vil avgjøre om forbrukslånet er gunstig eller ei.

 

Bruk en lånekalkulator til å finne ditt ideelle lån

Noen ganger kan det føles som en håpløs oppgave å bane vei gjennom mylderet av lånetilbydere. Heldigvis finnes det enkle verktøy som gjør denne prosessen enklere. Ved å bruke en lånekalkulator får du en god oversikt over alle kostnadene knyttet til lånet.

Dermed kan du enkelt se hvor mye lånet vil koste deg i måneden og sammenligne de ulike tilbudene opp mot hverandre. Lånekalkulatoren er også et godt hjelpemiddel når du skal finne din ideelle lånesum. Ved å teste ut ulike beløp kan du finne et lån som passer økonomien din best. Slik kan du også planlegge økonomien fremover i tiden etter låneinngåelsen.

 

Hvem kan søke om forbrukslån?


Vurderer du å søke om forbrukslån hos Ikano Bank? For at søknaden skal bli godkjent, må du oppfylle visse vilkår:
 • Du må ha fylt 25.
 • Du har ingen betalingsanmerkninger.
 • Du har minimum 200 000 kroner i fast årsinntekt.
 • Du har bodd i Norge i minimum 3 år.
Oppfyller du disse kriteriene, kan du fint sende inn en søknad dersom du er på jakt etter et forbrukslån. Så snart vi mottar søknaden vil vi foreta en kredittsjekk av deg. Denne avgjør den endelige renten og hva du eventuelt får i lån.

Fant du ut av det du trengte med denne forbrukslån guiden? Hos Ikano Bank kan du søke om lån opptil 400 000. Skulle du ha flere spørsmål kan du ta kontakt med oss på telefon +47 66 85 86 66 eller gjennom vårt kontaktskjema.

Hvor mye vil du låne?

kr
år

Nominell rente fra 7,9 % – 15,9 %, basert på individuell kredittvurdering.
Priseksempel refinansiering:  115 000 kr over 7 år til effektiv rente 14,88 % = kostnad: 65 781 kr, totalt: 180 781 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 15 år. 
Priseksempel forbrukslån: 65 000 kr over 5 år til effektiv rente 14,94 % = kostnad: 25 755 kr, totalt: 90 755 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 5 år.