VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Tilbake

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Tilbake

Bør du ta opp et lite forbrukslån?

Dersom du har behov for økonomisk fleksibilitet, kan det være en løsning å ta opp et forbrukslån. Hvor stort eller lite forbrukslånet skal være, avhenger av hva du trenger penger til. Hvis du bare trenger et lite forbrukslån, kan det hende at det lønner seg å velge andre løsninger.  Hos Ikano Bank tilbyr vi forbrukslån fra 25 000 kroner, med nominell rente fra 7,9%. Dette kan være løsningen for deg som trenger et lite forbrukslån. Uansett om du skal søke et stort eller lite forbrukslån hos Ikano Bank, må du oppfylle våre vilkår:
  • Du må ha fylt 25 år
  • Du har ingen betalingsanmerkninger
  • Du har minimum 200.000 kroner i fast årsinntekt
  • Du har bodd i Norge i minimum tre år

Klikk her for å søke forbrukslån hos Ikano Bank. 

Hva er et forbrukslån?

Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet. Det betyr at du ikke trenger å sette boligen eller annen formuesgjenstand som pant. For banken innebærer et forbrukslån økt risiko for å få pengene tilbake igjen, og derfor setter banken en høyere risikopremie. Av denne årsak er et forbrukslån dyrere enn for eksempel et boliglån, hvor boligen står som sikkerhet. For å finne lånets kostnad må du se på hva slags renter og gebyrer som følger med. 

Renter og gebyrer utgjør bankens godtgjørelse for å stille kapital til disposisjon. Sagt med andre ord er renter kostnaden for å leie penger. I motsatt fall er det du som tjener inn renten dersom du setter inn penger på konto hos en bank. Renter oppgis vanligvis som prosent per år av leiebeløpet. Gebyrer er kostnader knyttet til blant annet etablering, forfall, forsinkelse og faktura. 

Et stort eller lite forbrukslån kan være en god løsning dersom du har behov for fleksibel økonomi i forbindelse med et prosjekt, eller du må kjøpe noe og ikke har tid til å spare først. Hva gjør du for eksempel hvis kjøleskapet slutter å virke, og du ikke har spart opp en økonomisk buffer? Å erstatte kjøleskapet kan ikke vente, og i slike tilfeller kan det være en løsning å ta opp et lite forbrukslån. De vanligste grunnene til å ta opp et forbrukslån er:

  • Oppussing
  • Uforutsette utgifter
  • Refinansiering av gjeld

Å refinansiere gjeld innebærer å ta opp et nytt lån for å slette utestående gjeld. Dette kan være en god løsning for deg som sitter på flere smålån og dyre kreditter, eller ikke kommer deg ut av en kostbar nedbetalingsplan. Ved å refinansiere får du bare et lån å forholde deg til, og dermed er det enklere å holde oversikt over terminbeløpene i nedbetalingsplanen. For at refinansieringen skal være lønnsom, forutsetter det at du får en lavere rente på det nye lånet enn du hadde på det gamle.

 

Burde jeg ta opp et lite forbrukslån?

Det minste forbrukslånet du kan få hos Ikano Bank er på 25 000 kroner, men du kan søke om opptil 400 000 kroner i forbrukslån hos oss. Et lite forbrukslån kan være løsningen dersom du trenger penger til å betale for eksempel verkstedregninger, kjøpe nytt kjøleskap eller dra på ferie. Vi gir deg den beste renten vi klarer basert på blant annet betalingsevne og eksisterende gjeld. 

Husk at et forbrukslån skal betales tilbake, og du må ha kontroll på at du klarer å håndtere terminbeløpene. Hvis du er usikker på om du har råd til å ta opp et lite forbrukslån, kan du prøve vår lånekalkulator

Dersom du trenger mindre enn 25 000 kroner i lån, kan du vurdere å bruke et kredittkort. Valget mellom et lite forbrukslån og et kredittkort er avhengig av hva du trenger penger til, og når du har mulighet til å betale tilbake.

Hvor mye vil du låne?

kr
år

Nominell rente fra 7,9 % – 15,9 %, basert på individuell kredittvurdering.
Priseksempel refinansiering:  115 000 kr over 7 år til effektiv rente 14,88 % = kostnad: 65 781 kr, totalt: 180 781 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 15 år. 
Priseksempel forbrukslån: 65 000 kr over 5 år til effektiv rente 14,94 % = kostnad: 25 755 kr, totalt: 90 755 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 5 år.