VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Tilbake

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Tilbake

Renter på kredittkort

Et kredittkort kan i mange tilfeller være en gunstig betalingsmåte og kan gi deg ekstra økonomisk fleksibilitet i hverdagen. Vurderer du å søke om kredittkort, kan det likevel være lurt å undersøke hvilke gebyrer og renter som er tilknyttet kredittkortet. 

Hvorvidt et kredittkort er billig i drift avhenger av hvordan du bruker det. I denne artikkelen har vi tatt en nærmere titt på vanlige gebyrer og renter på kredittkort, og hvordan disse påvirker kostnadene knyttet til kortet.

 

Hvilke renter har kredittkort?

Hvilke gebyrer og renteutgifter kredittkortet har, varierer fra kredittkortselskap til kredittkortselskap. Normalt ligger renten på kredittkort på rundt 22-24 prosent. 

Husk å skille mellom den nominelle og den effektive renten på kredittkort. Den effektive renten er den nominelle renten samt alle gebyrer. Det er altså den effektive renten som avgjør hvor mye et uttak eller et varekjøp på kreditt vil koste deg - og det er denne du skal sammenligne. De fleste kort opererer med en rentefri periode på 45 dager. Er du flink til å betale ned gjelden i løpet av den rentefrie perioden, vil i teorien ikke renten ha noe å si. 

Renten på kredittkortet finner du listet opp i prislisten. Vanligvis får du oppgitt den årlige nominelle renten, men enkelte utstedere har også med den månedlige renten i sine prislister.

 

Gebyrer i hverdagen

Det er i hovedsak to måter å benytte seg av et kredittkort. Du kan bruke kreditten som et lån, det vil si at du ikke har som mål å betale tilbake innen den rentefrie perioden. Skal du bruke ditt kredittkort til en slik finansiering, er det renten som avgjør hvilket kort som er billigst for deg.

Skal du derimot bruke kortet til daglig bruk, kan det være lurt å ta en titt på gebyrene som påløper ved normalt bruk. 

Vanlige gebyrer på kredittkort er:
  • Etableringsgebyr
  • Årsavgift
  • Gebyr for kontantuttak og overføring
  • Fakturagebyr
  • Purregebyr
Hvilke gebyrer som følger med det enkelte kredittkortet, varierer fra utsteder til utsteder på samme måte som renten. Enkelte kort krever ikke gebyrer ved uttak i minibank, men krever derimot renter fra uttaksdato - altså koster kredittkortet deg penger til tross for at det er oppgitt som gebyrfritt. Har du planer om å bruke kredittkortet i hverdagen bør se nærmere på alle gebyrene som er knyttet til kortet, slik at du kan vinne de beste vilkårene for ditt bruk.

 

Ikano Visa - et kort med flere fordeler


Med Ikano Visa får du et kredittkort med en månedlig nominell rente på 1,69 prosent. For et år ligger renten på 20,28 prosent. I tillegg til rentene på kredittkortet, tar vi et gebyr for kontantuttak i minibank og i bank. Varekjøp og handel på nett er derimot gebyrfritt. Ikano Visa har heller ingen etableringsgebyr eller årsavgift. Nominell rente, sammen med gebyrer, utgjør effektiv rente. Eksempel: 15 000 kr o/12 md gir eff. rente 24,55 %, kostnad 2 001 kr, totalt 17 001 kr.. Vi beregner eksempelet basert på representativ kortbruk blant våre kunder.

Ikano Visa gir deg automatisk faste rabatter når du bruker kortet:
  • 2 % fast rabatt på dagligvarer
  • 2 % fast rabatt hos Shell i Norge

Rabatt på mat og dagligvarer gjelder både i butikk og på nett, i Norge og i utlandet. Beregning av rabatten forutsetter at utsalgsstedet er registrert med riktig bransjekode hos Visa internasjonalt.

Rabatt hos Shell gjelder alt som selges på stasjonene, enten du fyller tanken, kjøper pølse eller trenger utstyr til bilen.

Rabattene kommer i tillegg til fordeler som reiseforsikring og Tankefeil-forsikring.  

Har du spørsmål om renter på kredittkort? Ta gjerne kontakt med oss gjennom vårt kontaktskjema