VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Tilbake

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Tilbake

Slik bruker du en kalkulator for forbrukslån

Det kan være mange grunner til å ta opp et forbrukslån, men hvordan finner du egentlig frem til det beste forbrukslånet i mylderet av lånetilbud? 

En kalkulator for forbrukslån hjelper deg å finne det lånet som passer deg best. I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan du får mest mulig ut av den.


Hva er en kalkulator for forbrukslån?

En kalkulator for forbrukslån, eller lånekalkulator, er et nyttig verktøy når du skal finne det beste lånet på markedet. Kalkulatoren viser deg alle kostnader knyttet til lånet, fordelt på renter, avdrag, gebyrer og totale omkostninger.

De fleste lånetilbydere har i dag en kalkulator for forbrukslån på sine hjemmesider, noe som gjør det enkelt for deg å sammenligne lånetilbudene. Samtiig er det viktig å huske på at kalkulatoren kun gir deg et estimat. Endelig rente først blir satt når du sender inn en søknad og vi foretar en kredittvurdering av deg, men den gir deg likevel en god pekepinn på hva du kan forvente deg. Ofte kan du også bytte mellom ulike rentenivåer, og dermed teste ulike utfall. 

Du finner Ikano Banks lånekalkulator her. 


Sett opp et budsjett

Det første man bør gjøre når man skal ta opp et forbrukslån er å sette opp et budsjett over egne inntekter og utgifter. For å få en mest mulig realistisk oversikt lønner det seg å ta utgangspunkt i de siste to-tre månedene. 

Når budsjettet er satt opp, er det lettere å se hva du faktisk har råd til å ta opp i lån. Det gjør det også lettere å bruke en kalkulator for forbrukslån. Når du vet hvor mye du har å gå på, kan du teste ut ulike beløp i kalkulatoren for å finne det lånet som passer deg og din økonomi best. 


Når skal jeg bruke en kalkulator for forbrukslån?

Det er mange grunner til at vi har behov for å ta opp et forbrukslån. Noen ganger dukker det rett og slett opp utgifter vi ikke har tatt høyde for eller har oppsparte midler til å dekke. Det kan være en vaskemaskin som streiker eller et kjøkken som sårt trenger en oppussing i forkant av et salg

Et forbrukslån kan komme godt med når...
  • Det dukker opp uforutsette utgifter
  • Du skal pusse opp
  • Du har behov for refinansiering
Uansett hvilket behov du har for å a opp et lån, vil en kalkulator hjelpe deg å finne et lån du kan leve godt med i tiden etter lånet. Ikke bare blir det lettere å sammenligne de ulike lånetilbudene, den hjelper deg også å planlegge egen økonomi på en god måte.  


Slik søker du lån hos Ikano Bank

Etter du har tatt en titt på vår kalkulator for forbrukslån kan du enkelt klikke deg videre til vårt søknadsskjema på nett. Hos Ikano Bank tilbyr vi lån opptil 400 000 uten sikkerhet, noe som gir deg friheten til å bruke lånet til det du trenger. 

For å søke må du imidlertid oppfylle visse kriterier: 
  • Du må ha fylt 25.
  • Du har ingen betalingsanmerkninger.
  • Du har minimum 200.000 kroner i fast årsinntekt.
  • Du har bodd i Norge i minimum 3 år.
Dersom søknaden bli innvilget, vil du bli bedt om å signere låneavtalen med BankID og laste opp nødvendig dokumentasjon. Gjennom Mine sider kan du til enhver tid følge med på lånet og innbetalingene dine. 

Som lånekunde hos Ikano Bank har du også mulighet til å bestille Ikano Lånebeskyttelse. Dette er en forsikring som gir deg økonomisk trygghet dersom du skulle bli arbeidsledig eller syk over en lengre periode. Du kan lese mer om Ikano Lånebeskyttelse her

Har du flere spørsmål knyttet til vår kalkulator for forbrukslån? Ta gjerne kontakt med oss, enten på telefon +47 66 85 86 66 eller gjennom vårt kontaktskjema

Hvor mye vil du låne?

kr
år

Nominell rente fra 7,9 % – 15,9 %, basert på individuell kredittvurdering.
Priseksempel refinansiering:  115 000 kr over 7 år til effektiv rente 14,88 % = kostnad: 65 781 kr, totalt: 180 781 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 15 år. 
Priseksempel forbrukslån: 65 000 kr over 5 år til effektiv rente 14,94 % = kostnad: 25 755 kr, totalt: 90 755 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 5 år.