VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Tilbake

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Tilbake

Skal du bygge garasje?

En ny garasje er en god investering, spesielt i det norske klimaet. Kjøretøy vil holde seg lenger i en garasje, du slipper å skrape og måke bilen for snø og du får et egnet sted å oppbevare skiutstyr, barnevogn eller andre ting du måtte ha liggende.

 

Hva skal du bruke garasjen til?

Å sette opp en garasje trenger ikke å være et veldig stort prosjekt. I mange tilfeller kan du faktisk bygge garasjen selv. Før du går i gang med byggearbeidet bør du planlegge prosessen nøye, og det første du må ha kontroll på er hva garasjen skal brukes til. 

En garasje kan tilpasses ulike bruksområder og antall kjøretøyer. Du kan bruke garasjen som en utvidelse av din egen bolig, eller til hobbyformål. Kanskje du vil innrede en hybel til tenåringen i huset? Noen spørsmål å stille seg kan være følgende:
  • Skal noen sove i garasjen?
  • Skal det være et hobbyrom?
  • Hvor mange kjøretøy skal det være plass til?
  • Hva slags utstyr skal oppbevares der?

Svarene på disse spørsmålene kan være veiledere for hvor stort prosjektet vil bli. I de fleste tilfeller må man sende inn byggesøknad til kommunen, og kan ikke begynne arbeidet før denne er godkjent. Merk også at hvis du skal innrede hybel gjelder det andre forskrifter enn for bare en garasje. 

 

Finansiere garasjen

Det neste du bør tenke på er hvordan du skal finansiere garasjen. Utgiftene vil avhenge av hvor stor og komplisert garasjen skal være. Når byggingen er i gang, kommer gjerne regningene på løpende bånd. En måte å finansiere garasjen på kan være å ta opp et forbrukslån. Hos Ikano Bank kan du låne fra 25 000 og inntil 400 000 kroner, med nominell rente fra 7,9 %. 

 

Hva er et forbrukslån?

Et forbrukslån er et lån som kan innvilges uten sikkerhet. Det betyr at du ikke trenger å stille pant i formuesgjenstand eller eiendom, noe som innebærer en større risiko for banken. Derfor er forbrukslån dyrere enn tradisjonelle lån som for eksempel boliglån. Det vil derimot være billigere enn smålån og dyre kreditter. 

Et forbrukslån er ikke noe man burde ta for lett på. Du må ha kontroll på at du kan betale terminbeløpene ved siden av de vanlige regningene dine. Hvis du er usikker på om du har råd til et forbrukslån, kan du prøve vår lånekalkulator

 

Uforutsette utgifter

Byggingen av garasjen er godt i gang, og prosjektet har god framdrift. Men plutselig oppstår det uforutsette hendelser som du ikke hadde tatt høyde for. Kanskje du må ha plass til et ekstra kjøretøy, eller kanskje du må bruke dyrere materialer enn du hadde regnet med. Det kan også skje andre ting som ligger utenfor din kontroll, som for eksempel økte krav fra myndighetene eller sykdom i familien.

Det kan være mange grunner til at du trenger økonomisk fleksibilitet på kort varsel. Hos Ikano Bank har vi forståelse for at livet kan by på uforutsette hendelser. Derfor kan vi tilby gode låneavtaler og rettferdige vilkår.

 

Hva skjer hvis du ikke klarer å betale?

Hvis du ikke klarer å betale terminbeløpene, må du si fra til banken så fort som mulig. Sammen finner vi en løsning som passer din situasjon. Du kan for eksempel hoppe over noen terminer, mot at løpetiden av lånet forlenges. Dette kan være en god løsning hvis du plutselig er i økonomisk knipe. 

Dersom du misligholder lånet, vil banken beregne forsinkelsesrente. Banken har rett til å si opp lånet, og du kan få betalingsanmerkninger som vil gjøre det vanskelig for deg å få lån senere. 

Les mer om kredittavtalen med Ikano Lånet her
 

Hvor mye vil du låne?

kr
år

Nominell rente fra 7,9 % – 15,9 %, basert på individuell kredittvurdering.
Priseksempel refinansiering:  115 000 kr over 7 år til effektiv rente 14,88 % = kostnad: 65 781 kr, totalt: 180 781 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 15 år. 
Priseksempel forbrukslån: 65 000 kr over 5 år til effektiv rente 14,94 % = kostnad: 25 755 kr, totalt: 90 755 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 5 år.