VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Tilbake

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Tilbake

Refinansiering av gjeld uten sikkerhet

En voksende gjeld hos flere långivere og banker kan fort bli problematisk for mange husholdninger, og grunnene kan være mange. Ulike vilkår, og ulike renter og gebyrer kan føre til at du mister kontrollen over økonomi og budsjett, og for mange kan dette være veldig frustrerende. Kjenner du deg igjen i dette, kan det være en idé å refinansiere gjelden din. Å få alt samlet på en faktura kan være en stor befrielse, i tillegg til at det kan gi deg bedre vilkår og renter. 

Hva betyr det å refinansiere uten sikkerhet?

Når en låner med sikkerhet betyr det at banken får en sikkerhet for at pengene kan skaffes selv om låntaker ikke betaler avdragene sine. Långiveren kan dermed kreve ubetalte avdrag gjennom for eksempel tvangssalg av eiendelen det har blitt satt pant i. 

Å refinansiere gjeld uten sikkerhet betyr at du som låntaker tar opp et lån uten å sette pant i noen eiendom som for eksempel hus eller hytte eller annen verdi eller formuesgjenstand. Denne type lån, også kalt forbrukslån, er risikabelt både for långiver og låntaker, og man er derfor avhengig av å sette krav til låntaker. Høyere risiko betyr også høyere rente enn det man ofte får ved et boliglån eller billån, da dette er den eneste muligheten banken kan kreve inn det ”tapte”.

 

Fordelen ved å benytte seg av et refinansieringslån

Ved å refinansiere din kredittkortgjeld eller dine smålån, vil du kanskje oppleve en større frihet. Det å bryte seg løs fra gamle skylder, kan gi økonomien din et økonomisk løft, og det kan være stressreduserende.  Å vite at alt er samlet på en faktura vil hjelpe deg med å holde bedre oversikt over din private økonomi. Du slipper å tenke på at ”overraskende” fakturaer plutselig dumper ned i postkassen din, og i de fleste tilfeller vil et samlet termingebyr koste mindre enn flere små. 

”Gammel” gjeld kan også føre med seg dårligere rentesatser enn dagens rentesatser. Derfor vil du som oftest få en bedre rentesats av å samle alt i ett til dagens sats. 

Få en oversikt over din totale gjeld inkludert kredittkortgjeld, smålån, avbetalinger også videre. Når du har fått en samlet sum, kan du sjekke eksempler på hvor mye et lån kan koste, ved å sjekke ut vår lånekalkulator.

 

Hvordan får du innvilget en søknad om et refinansieringslån uten sikkerhet?

Det at en for eksempel har en betalingsanmerkning kan ha betydning for om du får innvilget et lån eller ikke, og det blir ofte foretatt en kredittsjekk når en søker om et forbrukslån.

Hos Ikano har vi disse vilkårene og betingelsene for å få innvilget et lån til refinansiering uten sikkerhet:
  • Du må ha fylt 25 år
  • Du har ingen betalingsanmerkninger
  • Du har minimum 200 000 kr i fast årsinntekt
  • Du har bodd i Norge i minimum 3 år

 

Som du ser krever også vi at du ikke har noen betalingsanmerkninger. Vi ønsker selvfølgelig å bistå med refinansiering, men et forbrukslån er, som nevnt, risikabelt for begge parter, og vi er derfor avhengig av at vi kan stole på låntakers betalingsevne. Samtidig vil vi ikke sette låntaker i uønsket gjeld som han/hun ikke har anledning til å betale ned.

 

Hva koster det deg å refinansiere din gjeld?

Hver lånesøknad behandles individuelt. For å få et refinansieringslån innvilget, ser man på samlet gjeld pluss inntekt, og hva dette sier om evnen til å kunne betjene lånet. Det blir foretatt en kredittsjekk, og man blir vurdert etter kredittscore. Hvor mye du kan låne, er også basert på denne informasjonen. Rentesatsen er også basert på hvor mye du låner og hvor lang nedbetalingstid du ønsker. 

Ønsker du hjelp?

Sjekk ut hva vi i Ikano Bank kan tilby deg! Klikk her og start din søknadsprosess i dag.

Hvor mye vil du refinansiere?

kr
år

Nominell rente fra 7,9 % – 15,9 %, basert på individuell kredittvurdering. Lånebeløp fra 25 000 til 400 000. Løpetid for refinansieringslån er fra 1 til 15 år.

Priseksempel: 180 000 kr o/5 år, nominell rente 8,9 %, effektiv rente 10,12 %, kostnad 47 785 kr, totalt 227 785 kr.