VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Tilbake

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Tilbake

Raskt forbrukslån

Et forbrukslån kan i mange tilfeller være akkurat den finansieringen du trenger når sparekontoen står tom og plutselige behov oppstår. Likevel kan det lønne seg å styre unna lånetilbydere som tilbyr såkalt raskt forbrukslån. Slike lån har nemlig de høyeste rentene på markedet.


Hva er et forbrukslån?


Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet, noe som betyr at banken ikke stiller krav til sikkerhet. Dermed kan lånet i teorien brukes på akkurat det du ønsker. Et slikt lån utgjør imidlertid en større risiko for banken, da den ikke har konkrete verdier å hente penger fra dersom låntaker ikke betaler tilbake gjelden. Det er grunnen til at forbrukslån har høyere rente enn tradisjonelle boliglån. 

Selv om et forbrukslån kan brukes til det du selv ønsker, bør du alltid vurdere behovet før du sender inn en søknad. Hvor mye du kan låne, eller om du i det hele tatt bør ta opp et forbrukslån, avhenger av din personlige økonomi og betalingsevne. Å låne over evne er aldri en god idé og et forbrukslån bør alltid være en midlertidig løsning. Hensikten med et raskt forbrukslån er som regel å dekke utgifter som oppstår der og da.

Hos Ikano bank kan du låne opptil 400 000 uten sikkerhet, til en nominell rente fra 7,9 prosent.


Hva innebærer “raskt forbrukslån”?


Mange lånetilbydere reklamerer med raskt forbrukslån på dagen. Men hva innebærer egentlig dette? 

Et lån på dagen betyr ikke at du får pengene samme dag - du får svar på søknaden den samme dagen. Generelt har lån uten sikkerhet langt kortere søknadsprosess enn lån med sikkerhet. Bankene trenger ikke å dokumentere verdier, tilgangen på kredittopplysninger er enklere enn noen gang og takket være elektronisk signering kan man godkjenne avtaler raskere. Dessverre har den nye teknologien også bidratt til at antall lånetilbydere som tilbyr raskt forbrukslån har økt drastisk. 

Som nevnt kommer imidlertid raske lån med høyere renter. Jo raskere søknadsprosess, desto høyere rente er det som regel på lånet. Et eksempel på et raskt forbrukslån med skyhøye renter er smålån. Disse tilbys ofte bokstavelig talt på dagen, og søknadsprosessen består kun av en sms-utveksling. Banken foretar heller ingen kredittsjekk av deg som kunde. 

Selv om slike lån kan virke fristende med sin enkle tilgang, bør man tenke seg om to ganger. Ofte har slike lån også kort nedbetalingstid, noe som innebærer at du er avhengig å betale ned gjelden relativt raskt for å unngå at rentene vokser.


Hva bør jeg tenke på før jeg søker om forbrukslån?


Først og fremst bør man finne et lån med en gunstig rente. Den effektive renten avgjør hvor mye lånet vil koste deg, og om du i det hele tatt er i stand til å betjene lånet. Selv om et raskt forbrukslån gir deg finansiering der og da, kan det være lurt å ta en helhetsvurdering av lånetilbudet før du hopper på første og “beste” tilbud

Vi anbefaler deg til å vurdere følgende:
  • Er renten lav?
  • Er vilkårene gode?
  • Får du en tydelig nedbetalingsplan?
  • Er det lave gebyrer?

Hvilke vilkår og betingelser som følger med lånet kan nemlig være vel så avgjørende for om du får et gunstig lån tilpasset din livssituasjon. Både vilkår og kravene som stilles til deg som søker sier mye om hvor seriøs aktøren er. Lånebetingelser skal ikke bare beskytte banken, de er også opprettet for å beskytte deg som kunde. Her ser du raskt forskjell på seriøse aktører og de som har sin kjernevirksomhet rundt raske forbrukslån på dagen, slik som smålån.

Finanstilsynet har opprettet en rekke retningslinjer for forsvarlig lånepraksis, som blant annet innebærer at du ikke bør låne mer enn fem ganger brutto årsinntekt. Vi i Ikano Bank følger disse retningslinjene, slik at vi kan sikre at du faktisk er i stand til å betjene lånet du tar på deg og ikke havner i gjeldsfella. Du kan lese mer om våre vilkår her.


Søk forbrukslån hos Ikano BankIkano Bank er ikke tilbyder av såkalte raske forbrukslån på dagen, men vi har likevel en relativt raskt søknadsprosess. Det er enkelt å søke forbrukslån hos oss, og viktigst av alt er du sikret et lån du er i stand til å betjene. Så snart vi har mottatt søknaden, vil vi nemlig foreta en kredittsjekk av deg. Ved positivt svar vil du bli bedt om å signere elektronisk med BankID og laste opp nødvendige dokumenter som lønnsslipp og selvangivelse. 

Normalt vil pengene være inne på konto i løpet av et par virkedager. 

Har du behov for et alternativ til raskt forbrukslån? Ta gjerne kontakt med oss, enten på telefon +47 66 85 86 88 eller gjennom vårt kontaktskjema

Hvor mye vil du låne?

kr
år

Nominell rente fra 7,9 % – 15,9 %, basert på individuell kredittvurdering.
Priseksempel refinansiering:  115 000 kr over 7 år til effektiv rente 14,88 % = kostnad: 65 781 kr, totalt: 180 781 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 15 år. 
Priseksempel forbrukslån: 65 000 kr over 5 år til effektiv rente 14,94 % = kostnad: 25 755 kr, totalt: 90 755 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 5 år.