VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Tilbake

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Tilbake

Hvordan kan jeg finansiere et bilkjøp?

Et forbrukslån er et av flere finansieringsmuligheter når du skal gå til innkjøp av en bil. I denne artikkelen ser vi nærmere på finansieringsalternativer, samt fordeler og ulemper.

Søk om Ikano Lånet

180 000 kr o/5 år, nominell rente 12,8 %, effektiv rente 14,44 %, kostnad 68 857 kr, totalt 248 857 kr.

Svært mange nordmenn er avhengige av en bil for å få hverdagslogistikken til å gå opp. Ved større livsendringer, som for eksempel å starte i ny jobb, å få barn eller å flytte ut av urbane strøk, kan bil være helt nødvendig, i hvert fall i en periode.

Bil er dyrt, og det er ikke alltid man har finansieringen lett tilgjengelig.

Heldigvis finnes det flere måter å finansiere bilkjøp på.

kvinne bak rattet

Hvilke muligheter har jeg for å finansiere et bilkjøp?

Når du vurderer å kjøpe en bil, er det viktig å undersøke de ulike finansieringsalternativene som er tilgjengelige. Hvilken løsning som passer best for deg, avhenger av din økonomiske situasjon og ikke minst bilen du skal kjøpe. Det finnes flere måter å finansiere bilkjøpet på:

Bak billånet inn i boliglånet

Dersom du allerede eier bolig, kan du vurdere å øke boliglånet. Dette kan være en gunstig løsning, spesielt hvis du har en god lånerente på boliglånet ditt. Vær oppmerksom på at dette kan forlenge nedbetalingstiden for boliglånet, noe som kan øke de totale lånekostnadene over tid. De fleste banker krever også at du har mindre enn 60 prosent igjen av boliglånet.

Finansier bilen med et billån

Et billån er spesifikt designet for kjøp av bil og tar pant i bilen. Det innebærer lavere risiko og dermed lavere rente. Vilkårene avhenger av tilbyder. Vær obs på nedbetalingstiden. En bil mister mye av verdien i løpet av de første leveårene. Er nedbetalingstiden lenger enn forventet levetid på bilen, kan du ende opp med en gjeld som overstiger bilens verdi. For å kunne ta opp et billån, krever de fleste en egenkapital på rundt 35 prosent av kjøpesummen.

Finansier bilen med et lån uten sikkerhet

Begge alternativene over krever en form for egenkapital. Dermed er det ikke alle som kvalifiserer til disse lånene. Et tredje alternativ er å finansiere bilen med et forbrukslån. Særlig bruktbiler kan enkelt finansieres med et lån uten sikkerhet. Samtidig er det visse ting man bør være oppmerksom på. Vi ser nærmere på fordeler og ulemper med et forbrukslån under.

Fordeler og ulemper ved å kjøpe bil med forbrukslån

Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet. Altså stiller ikke banken krav til sikkerhet i eiendom eller eiendeler og du står fritt til å bruke lånet som du selv ønsker.

Lån uten sikkerhet utgjør imidlertid en større risiko for banken, noe som gir høyere rente enn på boliglån og billån. Samtidig er forbrukslån langt billigere enn dyre smålån og kreditter.

Også når du tar opp et forbrukslån bør du vurdere verditap på bilen. Det er kjedelig å ende opp med å betale høyere renteutgifter enn bilen er verdt.

Skal du finansiere bilkjøpet med et forbrukslån, lønner det seg å kjøpe bruktbil. Her har allerede det største verditapet funnet sted.

Far og datter ser på bil

Derfor lønner det seg med et forbrukslån

Den største fordelen med å finansiere bilen med forbrukslån er at du slipper kravet om egenkapital. Ikke alle har oppsparte penger på konto, og bor du avsidesliggende til vil du ofte være avhengig av en bil for å komme deg til og fra steder.

Et forbrukslån med lav rente kan gi deg den økonomiske fleksibiliteten du trenger når du ikke har finansiering spart opp.

I motsetning til et lån med sikkerhet, vil som regel et forbrukslån også ha raskere søknadsprosess. Dette er en av grunnene til at et forbrukslån er såpass attraktivt. Faktorer som vilkår og nedbetalingstid vil også være med på å bestemme hvor dyrt lånet ender opp med å bli.

Et lite lån med kort nedbetalingstid vil helt klart gi mindre renteutgifter enn et stort lån. Det er likevel viktig å velge et lån som du faktisk er i stand til å betale ned.

Slik søker du om Ikano Lånet

Med Ikano Lånet kan du låne opptil 400 000, til en nominell rente fra 7,9 til 15,9 %. Renten på lånet ditt avgjøres etter en kredittvurdering av deg som kunde.

Ikano Lånet har følgende fordeler:

  • Lav rente
  • Gode vilkår og betingelser
  • Fleksibel nedbetalingstid
  • Trygge rammer hos en seriøs aktør
  • Muligheten til å skaffe deg bil uten å spare opp hele summen

Slik søker du:

  • Fyll inn elektronisk søknadsskjema, hvor vi henter mye av informasjonen din for deg.
  • Send inn søknaden.
  • Blir du tilbudt et lån signerer du med BankID.
Mor løfter datter ut av bil

Finansier bilkjøpet med Ikano Lånet

Har du kommet frem til at du vil finansiere ditt bilkjøp med et forbrukslån? Alt du trenger å gjøre er å fylle ut vårt søknadsskjema på nett. Når du sender inn søknaden foretas en automatisk kredittsjekk av deg.

Ved positivt svar vil du bli bedt om å signere elektronisk med BankID. Normalt vil pengene være inne på konto i løpet av et par virkedager. Send inn en uforpliktende søknad i dag.

Søk Ikano Lånet

Se hva et forbrukslån kan utgjøre

kr
år

Mitt lån

Nominell rente fra 7,9 % – 15,9 %, basert på individuell kredittvurdering. Lånebeløp fra 25 000 til 400 000. Løpetid for forbrukslån er fra 1 til 5 år.
180 000 kr o/5 år, nominell rente 8,9 %, effektiv rente 10,12 %, kostnad 47 785 kr, totalt 227 785 kr.
For å søke om lån må du være over 25 år, ha fast årsinntekt på 200 000 kroner, ha bodd i Norge i 3 år og ikke ha betalingsanmerkninger.