VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Tilbake

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Tilbake

Hvordan å finansiere et bilkjøp

Mange er avhengig av en bil for å komme seg fra A til B. Samtidig kan bilkjøp være en dyr investering, og det er ikke alltid man har nok finansiering tilgjengelig for å gå til innkjøp av en. 

Heldigvis finnes det flere muligheter å finansiere bilkjøp på. I denne artikkelen har vi tatt for oss ulike finansieringsmuligheter som du bør vurdere. 

 

Hvordan kan jeg finansiere bilkjøp?

De vanligste måtene å finansiere bilen på er gjennom et billån eller ved å bake lånet inn i boliglånet. Grunnen til dette er helt klart lavere renter og bedre vilkår. For å kunne ta opp et billån, krever de fleste en egenkapital på rundt 35 prosent av kjøpesummen. Også heving av boliglånet kommer med visse forutsetninger - vanligvis krever banken at du har mindre enn 60 prosent igjen av boliglånet. 

Dermed er det ikke alle som kvalifiserer seg til å finansiere bilkjøp gjennom billån eller boliglån. Da kan det være kjekt å vite at det er mulig å finansiere bilen med et forbrukslån. Særlig bruktbiler kan enkelt finansieres med et lån uten sikkerhet. Samtidig er det visse ting man bør være oppmerksom på.

 

Fordeler og ulemper ved å finansiere bilkjøpet med forbrukslån

Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet. Altså stiller ikke banken krav til sikkerhet i eiendom eller eiendeler og du står fritt til å bruke lånet som du selv ønsker. Lån uten sikkerhet utgjør imidlertid en større risiko for banken, noe som gjør at renten er høyere enn på boliglån og billån. Samtidig er forbrukslån langt billigere enn dyre smålån og kreditter. 

Den største fordelen med å finansiere bilkjøp med forbrukslån er at du slipper kravet om egenkapital. Ikke alle har oppsparte penger på konto, og bor du avsidesliggende til vil du ofte være avhengig av en bil for å komme deg til og fra steder. Et forbrukslån med lav rente kan gi deg den økonomiske fleksibiliteten når du ikke har finansiering spart opp. 

I motsetning til et lån med sikkerhet, vil som regel et forbrukslån også ha raskere søknadsprosess. Dette er en av grunnene til at et forbrukslån er såpass attraktivt. Faktorer som vilkår og nedbetalingstid vil også være med på å bestemme hvor dyrt lånet ender opp med å bli. Et lite lån med kort nedbetalingstid vil helt klart gi mindre renteutgifter enn et stort lån. Det er likevel viktig å velge et lån som du faktisk er i stand til å betale ned. 

Når du tar opp et billån, er det også lurt å vurdere et eventuelt verditap på bilen. Det er kjedelig å ende opp med å betale høyere renteutgifter enn bilen er verdt. Det vil derfor lønne seg å kjøpe en bruktbil dersom du skal finansiere bilkjøpet med et forbrukslån. På en bruktbil har allerede det største verditapet funnet sted. 

 

Slik søker du om Ikano Lånet

Med Ikano Lånet kan du låne opptil 400 000, til en nominell rente fra 7,9 prosent. Den endelige renten avgjøres først etter en kredittvurdering av deg som kunde.

Med Ikano Lånet kan du få følgende fordeler:
  • Lav rente
  • Gode vilkår og betingelser
  • Fleksibel nedbetalingstid
  • Trygge rammer hos en seriøs aktør
  • Muligheten til å realisere bildrømmen i dag
Har du kommet frem til at du vil finansiere ditt bilkjøp med et forbrukslån? Det er enkelt å søke rask forbrukslån hos Ikano Bank - du fyller bare ut vårt søknadsskjema på nett. Så snart vi har mottatt søknaden, vil vi foreta en kredittsjekk av deg. Ved positivt svar vil du bli bedt om å signere elektronisk med BankID og laste opp nødvendige dokumenter som lønnsslipp og selvangivelse. 

Normalt vil pengene være inne på konto i løpet av et par virkedager. 

Lurer du på hvordan du kan finansiere bilkjøp hos Ikano Bank? Ta gjerne kontakt med oss, enten på telefon +47 66 85 86 88 eller gjennom vårt kontaktskjema.

Hvor mye vil du låne?

kr
år

Nominell rente fra 7,9 % – 15,9 %, basert på individuell kredittvurdering.
Priseksempel refinansiering:  115 000 kr over 7 år til effektiv rente 14,88 % = kostnad: 65 781 kr, totalt: 180 781 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 15 år. 
Priseksempel forbrukslån: 65 000 kr over 5 år til effektiv rente 14,94 % = kostnad: 25 755 kr, totalt: 90 755 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 5 år.