VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Tilbake

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Tilbake

Er refinansiering lurt?

Har du mange kredittkort og smålån du ikke får betalt ned gjelden på, kan det å refinansiere disse gi deg muligheten til en kortere nedbetalingsplan og spare penger.

Søk Ikano Lånet

Priseksempel: 180 000 kr o/5 år, nominell rente 12,8 %, effektiv rente 14,44 %, kostnad 68 857 kr, totalt 248 857 kr.

Dette skyldes at du ved et refinansieringslån får muligheten til å kvitte deg med gebyrer og få lavere renter. Når du refinansierer, samler du all gjeld under ett lån. Hvorfor dette er mulig og hvilke måter du kan gjøre dette på, skal vi snakke om videre i denne artikkelen. 

Hvordan kan du refinansiere gjeld?

Ønsker du å refinansiere gjelden din, kan du for eksempel:
  • ”Bake” den inn i boliglånet
  • Søke om refinansiering med sikkerhet
  • Søke om refinansiering uten sikkerhet

Sistnevnte lønner seg for den som har fått avslag på lån med sikkerhet eller som ikke har boliglån eller eiendom å sette sikkerhet i.

Hvorfor er det lurt å refinansiere?

Det finnes mange gode grunner til å refinansiere, og her er noen av dem:
  • Du kommer til å spare penger
  • Du slipper å betale på ekstra gebyrer
  • Du får en bedre økonomi og oversikt
  • Du får alt samlet på en faktura
  • Du får en lavere rente

Refinansierer du gjennom Ikano Bank søker du om et lån uten sikkerhet for å dekke gammel gjeld. Dette lånet får du innvilget uten å måtte stille med sikkerhet i bolig, bil eller annen form for eiendom eller formuesgjenstander.

I de bankene det kreves sikkerhet er dette fordi banken ønsker en form for sikkerhet ved å sette pant i en viss verdi, slik at de er sikret i det tilfellet lånet skulle bli misligholdt. Dette er for å hindre eventuelle tap. 

Hva innebærer refinansiering uten sikkerhet?

Ved et lån der en søker uten sikkerhet, kan renten være noe høyere. Dette er den eneste måten banken kan hente inn sikkerhet for eventuelle tap. Likevel er ikke renten på langt nær like høy som på kredittkortgjeld eller gjeld fra smålån

I tillegg blir du kvitt gebyrer som forsinkelsesgebyr, termingebyr, årsgebyr, purregebyr og eventuelle andre kostnader som kan forekomme. 

Ved å samle alt under ett får du også bare en faktura med en forfallsdato. For mange gir dette dem en ny og bedre oversikt over økonomien.

Hvordan får jeg en lavere rente på et refinansieringslån?

Når du søker om lån, blir det foretatt en kredittvurdering av deg. Når en bank foretar en kredittvurdering, gjøres dette for å vurdere kundens betalingsevne. Her ser banken på alder, inntekt, gjeld, betalingshistorikk og betalingsanmerkninger.

Dersom det viser seg at det ikke er forsvarlig å innvilge et lån til en kunde, for eksempel fordi kunden sannsynligvis ikke kommer til å kunne klare vanlige husholdningsutgifter i tillegg til lånet, blir søknaden avvist. Dette er for å forhindre å sette en husholdning i gjeld de ikke er i stand til å betjene. Dette er også basert på Finanstilsynets retningslinjer om forbrukslån.

La Ikano Bank hjelpe deg med refinansiering

Hvis du nå sitter og tenker at refinansiering kan være lurt og at dette er noe for deg, kan du søke om lån hos oss. 
Vi tilbyr rente fra 7,9 til 15,9 %, og du kan låne opptil 400 000 kroner. 

Du kan søke om lån hos oss dersom du har fylt 25, har minimum 200 000 kroner i fast årsinntekt, ikke har noen betalingsanmerkninger, og har bodd i Norge i minimum tre år. 

Du kan søke om refinansiering her. Ved å ta kontakt med oss angående et refinansieringslån, hjelper vi deg med å betale ned de forskjellige lånene dine.

Vi anbefaler også at du tar en titt på vår Lånebeskyttelse. Dette er en forsikring som gir deg og din familie en økonomisk trygghet til de uforutsette hendelsene i livet.

Hvor mye vil du refinansiere?

kr
år

Nominell rente fra 7,9 % – 15,9 %, basert på individuell kredittvurdering. Lånebeløp fra 25 000 til 400 000. Løpetid for refinansieringslån er fra 1 til 15 år.

Priseksempel: 180 000 kr o/5 år, nominell rente 12,8 %, effektiv rente 14,44 %, kostnad 68 857 kr, totalt 248 857 kr.