VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Tilbake

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Tilbake

Refinansiere kredittkortgjeld

Hvis en bruker et kredittkort smart, kan det være gunstig å gå til anskaffelse av et. Ikke bare beskytter det brukskontoen din ved handel over nett eller i utlandet, men det følger også mange fordeler ved å bruke ulike kredittkort. Eksempler kan være reiseforsikring eller fordelsprogrammer hos forskjellige forhandlere. Det er derimot når det blir vanskelig og uoversiktlig å holde styr på fakturaene, at kredittkortene i lommeboka begynner å bli kjipe. Kjenner du at at stressnivået øker ved tanken på dine kredittkortfakturaer, kan det være lurt å refinansiere din kredittkortgjeld. For deg betyr dette å få lån til å betale alle de utestående beløpene, for deretter å få alt samlet på en faktura til en lavere rente.

 

Hvorfor bør du refinansiere din gjeld?

Ved å refinansiere din kredittkortgjeld eller dine smålån, vil du kanskje oppleve en større frihet. Det å bryte seg løs fra gamle skylder, kan gi økonomien din et økonomisk løft, og det kan være stressreduserende.  Å vite at alt er samlet på et papir vil hjelpe deg med å holde bedre oversikt. Du slipper å tenke på at ”overraskende” fakturaer plutselig dumper ned i postkassen din, og i de fleste tilfeller vil et samlet termingebyr koste mindre enn flere små. 

Få en oversikt over din totale gjeld inkludert kredittkortgjeld, smålån, avbetalinger også videre. Når du har fått en samlet sum, kan du sjekke eksempler på hvor mye et lån kan koste, ved å klikke her.

 

Hva bør du tenke på ved en refinansiering?

Likevel er det viktig å tenke på at ved å refinansiere din kredittkortgjeld, bytter du ut gammel gjeld med ny gjeld. Du blir ikke gjeldsfri ved å ta i bruk en slik løsning. Pass på at betingelsene er bedre og at den effektive renta er lavere enn på de andre lånene.

Før du bestemmer deg for å ta opp et forbrukslån, kan det være lurt å sette seg inn i ulike lover å regler. Vi anbefaler deg å ta en titt innom denne siden til Finanstilsynet for å få enn innføring i bank og finans.

Ved å ta kontakt med en rådgiver, vil du få svar på slike spørsmål.

 

Hvor mye kan du låne?

Hver lånesøknad behandles individuelt. For å få et refinansieringslån innvilget, ser man på samlet gjeld pluss inntekt, og hva dette sier om evnen til å kunne betjene lånet. En kan ikke ha noen betalingsanmerkninger. Det blir foretatt en kredittsjekk, og man blir vurdert etter kredittscore. Hvor mye du kan låne, er også basert på denne informasjonen.

Hos Ikano kan du låne fra 50 000 til 400 000, og for veldig mange er dette summen av sin totale gjeld bestående av kredittkort og smålån (vær oppmerksom på at vi ikke snakker om boliglån når vi snakker om et refinansieringstilbud).

 

Hvem kan få lån til refinansiering?

Alle banker og finansinstitusjoner bør sette høye krav og vilkår til sine kunder. Dette for å unngå å sette både seg selv og kundene sine i ugunstige posisjoner. Høye krav og vilkår er også ofte tegn på hvor seriøs en bank eller en finansinstitusjon er.

Ikano bank har for eksempel satt disse vilkårene:
  • Du må ha fylt 25 år
  • Du har ingen betalingsanmerkninger
  • Du har minimum 200 000 kr i fast årsinntekt
  • Du har bodd i Norge i minimum 3 år

Du har fått innvilget din lånesøknad. Hva nå?

Etter positivt svar på din lånesøknad hos Ikano bank, tar det vanligvis opptil to virkedager før pengene står på konto. 

Nå er det viktig å huske på hensikten ved et refinansieringslån: For å refinansiere din kredittkortgjeld, eller til annet hensiktsmessig bruk. Det er aldri noen god idé å låne bare for å låne. 

Det er nemlig avgjørende for din fremtidige gjeld at du bruker lånet til det det var ment til. Deretter er det grunnleggende for din gjeldfrie fremtid at du følger din nye betalingsplan. En kredittkortgjeld på vent blir ikke mindre med årene.

 

Ønsker du å vite mer?

Klikk deg inn her for å få svar på ulike spørsmål angående Ikano bank, og hvordan vi kan være til hjelp om du ønsker å refinansiere din kredittkortgjeld, smålån, eller rett og slett ønsker et lån fordi ”Life happens”
 

Hvor mye vil du refinansiere?

kr
år

Nominell rente fra 7,9 % – 15,9 %, basert på individuell kredittvurdering. Lånebeløp fra 25 000 til 400 000. Løpetid for refinansieringslån er fra 1 til 15 år.

Priseksempel: 180 000 kr o/5 år, nominell rente 12,8 %, effektiv rente 14,44 %, kostnad 68 857 kr, totalt 248 857 kr.