Dette betyr forbrukslån med svar på dagen

Søk om Ikano Lånet

Mange lånetilbydere tilbyr såkalte lån på dagen, men hva innebærer egentlig et forbrukslån med svar på dagen?

 

Hva er et forbrukslån?

Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet, noe som betyr at du ikke trenger å stille med egenkapital i form av eiendom eller eiendeler. Det gir deg økonomisk frihet når behov oppstår og du ikke har oppsparte midler. 

Samtidig betyr denne friheten en ekstra risiko for banken. Banken har nemlig ingen egenkapital å hente penger fra dersom du ikke skulle betale tilbake det du skylder. Derfor er renten på slike lån høyere enn lån med sikkerhet.

Fordelen med et forbrukslån er likevel at du får en billigere lån enn smålån og kreditter gir deg. Disse er de dyreste lånene på markedet og har ofte en rente på 20-30 prosent. Et forbrukslån derimot har en gjennomsnittlig rente på 12-14 prosent, så her kan du spare en del på å finne det beste lånet for deg og din økonomi. 

 

Forbrukslån med svar på dagen

I dag har man enkelt tilgang på lånesøknader gjennom nett. De fleste banker og lånetilbydere har egne søknadsskjemaer på hjemmesidene. Selv om mesteparten av låneprosessen i dag foregår over internett, betyr det ikke nødvendigvis at det er mer usikkert å søke lån. Med moderne teknologi som BankID kan du signere og bekrefte identiteten din på en trygg måte. 

Sikker signering med BankID har gjort søknadsprosessen mye raskere, da du ikke trenger å møte opp i banken å signere låneavtalen. Det er også grunnen til at de fleste lånetilbydere i dag kan tilby forbrukslån med svar på dagen. 

Samtidig betyr ikke et forbrukslån med svar på dagen at du mottar pengene samme dag. Dette vil hos de fleste banker ta et par ekstra virkedager. Det betyr bare at du får svar på om søknaden innvilges og ved positivt svar vil du få et lånetilbud som du må signere.

 

Når kan det være lurt å ta opp et forbrukslån med svar på dagen?

De fleste som ønsker å ta opp et forbrukslån har enten behov for finansiering uten egenkapital eller trenger penger innen kort tid. I slike tilfeller kan et forbrukslån med svar på dagen komme godt med. 

Vanlige grunner til  ta opp forbrukslån er:
  • Uforutsette utgifter
  • Oppussing
  • Refinansiering
Før du søker om et forbrukslån med svar på dagen kan det imidlertid være en god idé å vurdere hvor mye du har mulighet til å låne og om behovet samsvarer med dette. Et forbrukslån skal være en midlertidig løsning og skal ikke gå på bekostning av andre utgifter du er avhengig av i hverdagen. 

For å sjekke hvor mye låne vil koste deg kan du bruke en lånekalkulator. Denne er til god hjelp når du skal planlegge økonomien fremover, og gir en deg en fullstendig oversikt over alle kostnader knyttet til lånet.

 

Søk om forbrukslån med svar på dagen

Ikano Bank tilbyr lån opptil 400 000 til en nominell rente fra 7,9 prosent. Den endelige renten bestemmes ut fra en kredittvurdering av deg, hvor vi vurderer inntekt, alder, betalingsevne og gjeldsgrad. Dersom lånet blir innvilget vil du bli bedt om å signere avtalen, enten med BankID eller på papir. Når dette er gjort vil pengene normalt være på kontoen din i løpet av et par virkedager. 

Som lånekunde hos Ikano Bank har du også mulighet til å velge Ikano Lånebeskyttelse. Dette er en forsikring som gir deg økonomisk trygghet dersom du skulle bli langvarig syk eller arbeidsledig. Les mer om Ikano Lånebeskyttelse her. Du har også full oversikt over lånet gjennom Mine sider. 

Har du spørsmål knyttet til forbrukslån med svar på dagen? Ta gjerne kontakt med oss, enten på telefon +47 66 85 86 66 eller gjennom vårt kontaktskjema.
 

Hvor mye vil du låne?

kr
år

Mitt lån

Nominell rente fra 7,9 % – 15,9 %, basert på individuell kredittvurdering.
Priseksempel refinansiering:  115 000 kr over 7 år til effektiv rente 14,88 % = kostnad: 65 781 kr, totalt: 180 781 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 15 år. 
Priseksempel forbrukslån: 65 000 kr over 5 år til effektiv rente 14,94 % = kostnad: 25 755 kr, totalt: 90 755 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 5 år.

Hold søkeordene enkle.

Benytt flere ord for å begrense søket ditt.