VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Tilbake

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Tilbake

Ser du etter beste rente på refinansiering

Ønsker du å refinansiere gjelden din? Lurer du på hvordan du kan få den beste renten på refinansiering? Da må vi se på hvordan et forbrukslån fungerer og hvordan renten blir satt. For selv om banken generelt sett har en lav nominell rente på refinansieringslån, er det ikke garantert at alle får den laveste renten. Dette er det en grunn for. Videre skal vi se på hvordan et refinansieringslån fungerer, og hvordan du kan få den beste renten.

 

Hvordan blir renten satt?

Når du får innvilget et lån, får du også et tilbud om en rente. Dette er en rente som er markedsbasert og den er basert på en individuell kredittvurdering. 

En kredittvurdering vil si at banken tar en vurdering av deg og din betalingsevne basert på opplysninger de kan hente inn om deg og opplysninger du har oppgitt. Her ser banken på total gjeld og årsinntekt, betalingshistorikk og om du har noen betalingsanmerkninger. 

Dersom du har en høy inntekt, god betalingshistorikk og lav gjeld, er det mulig at banken tilbyr deg den laveste renten. Det vil si at du ikke viser noen form for risiko og at du mest sannsynlig kommer til å betale alt før forfall. 

En kunde som ikke kan vise til den samme betalingshistorikken, inntekten og gjelden, viser større sannsynlighet for at han eller hun i noen tilfeller betaler etter forfall, eventuelt ber om en betalingsutsettelse også videre. Dermed kan det være at denne kunden også får en høyere rente på lånet en førstnevnte kunde. Dette er fordi banken ønsker betalingsdyktige kunder, og ønsker at fakturaene blir betalt før forfall for å kunne drifte normalt. For å sikre seg eventuelle tap, får altså kundene ofte individuelle renter på forskjellige lån. 

Det er altså to ting som bestemmer om du får den beste renten: Markedsprisen og din individuelle kredittvurdering.

 

Hvilke renter snakker vi som oftest om?

Når vi snakker om et refinansieringslån, eller lån generelt sett, snakker vi om to renter. Disse er: 

Nominell rente: Dette er grunnrenten som er markedsbasert og basert på din individuelle kredittvurdering.

Effektiv rente: Dette er grunnrenten pluss alle gebyrer. Det er denne du bør se etter når du skal søke om lån, da det er denne som forteller deg hva lånet faktisk kommer til å koste.

 

Hva er et refinansieringslån og hvordan kan det lønne seg for meg?

Et refinansieringslån er et lån du søker om for å dekke gammel gjeld som smålån, eller et forbrukslån med en høy rente og mange gebyrer. Du søker om et refinansieringslån for å få en bedre rente og færre gebyrer. På denne måten vil du kunne spare tusenlapper dersom du har mange kredittkort og smålån.

Hos Ikano Bank kan du blant annet søke om et refinansieringslån. I vårt tilfelle er dette et forbrukslån uten sikkerhet. Det vil si at du ikke behøver å stille med noen form for eiendom eller formuesgjenstand for at du skal kunne få lånet innvilget. Når du søker oppgir du at du ønsker refinansiering samt alle bankene/kreditorene du ønsker at lånet skal betales til. Det vil si at alt du behøver å gjøre er å søke, så fikser vi resten. Dersom du ønsker å låne mer i tillegg til refinansieringen, må du oppgi dette også. 

Ønsker du å vite mer om refinansiering og renter, kan du lese mer her.

Hvor mye vil du refinansiere?

kr
år

Nominell rente fra 7,9 % – 15,9 %, basert på individuell kredittvurdering. Lånebeløp fra 25 000 til 400 000. Løpetid for refinansieringslån er fra 1 til 15 år.

Priseksempel: 180 000 kr o/5 år, nominell rente 8,9 %, effektiv rente 10,12 %, kostnad 47 785 kr, totalt 227 785 kr.