VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Tilbake

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Tilbake

Kredittkortkalkulator

Ved bruk av en kredittkortkalkulator kan du planlegge nedbetalingen av utestående gjeld på kredittkortet. Dersom du har mye kredittkortgjeld og bruker lang tid på nedbetalingen, bør du vurdere å refinansiere gjelden. Her gir vi deg gode råd for en sunn økonomi ved bruk av kredittkort og kalkulator.

 

Hva er kredittkort?

Et kredittkort er et betalingskort hvor kortutstederen stiller penger (kreditt) til disposisjon for innehaveren av kortet. Dette innebærer at den som bruker kortet kan betale for varer og tjenester, uten å belaste sin egen bankkonto. Bruk av kreditt er å anse som å ta opp et smålån. Kredittkort har som regel relativt høye rentekostnader, og hvis du ikke er flink til å betale tilbake det du bruker kan du ende opp med en faktura som er langt høyere enn det du har brukt kreditt på. 

Et kredittkort trenger allikevel ikke å være skummelt å bruke. Fornuftig bruk av kredittkort gir deg økonomisk fleksibilitet når du trenger det, og avhengig av utsteder følger det med forsikringer og rabatter. 

Noen fordeler ved bruk av kredittkort:
 • Beskyttelse ved netthandel
 • Beskyttelse ved handel i utlandet
 • Fleksibel økonomi og nedbetaling
 • Rabatter og fordelsprogram
Her finner du gode råd for bruk av kredittkort.

 

Refinansiere kredittkortgjeld

Dersom du har mye utestående gjeld på kredittkortet eller har benyttet deg av mange forskjellige kredittkort, kan du vurdere å refinansiere kredittkortgjelden. Dette kan redusere rentekostnadene betraktelig, og gjør det mulig å bli gjeldsfri raskere. 

Å refinansiere kredittkortgjeld innebærer å ta opp et refinansieringslån, som brukes til å slette gamle smålån og kreditter. Det er som regel mange penger å spare på å refinansiere kredittkortgjeld, fordi du bare får en rentekostnad å håndtere i stedet for mange. Når du kun har ett lån å forholde deg til, slipper du å bekymre deg over uforutsette fakturaer og gebyrer som spinner ut av kontroll.

 

Ta tilbake kontrollen

Dersom du vurderer å refinansiere kredittkortgjeld, er det første du må gjøre å få oversikt over den totale gjelden din. Når du har kommet fram til et samlet beløp, kan du bruke en kredittkortkalkulator (lånekalkulator). Dette er et digitalt verktøy hvor du fyller inn din samlede gjeld (hvor mye du ønsker å låne), og hvor lang nedbetalingstid du trenger. 

Deretter vil du få et estimert beløp over hvor store de månedlige utgiftene dine vil bli. Ved bruk av en kredittkortkalkulator kan du enkelt sammenligne dine eksisterende kostnader med det estimerte beløpet, og se om det vil lønne seg å refinansiere gjelden på kredittkortet. 

Det er lettere å holde kontroll over utgifter og kostnader med bare et lån å forholde seg til. Her kan du lese mer om hva det innebærer å refinansiere kredittkortet.

 

Hvem er vi?

Ikano Bank var opprinnelig eid av IKEA, som ble grunnlagt av Ingvar Kamprad i 1943. Akkurat som IKEA ønsker vi oss vanlige mennesker med vanlige behov som kunder. Vi er opptatt av ærlige kundeforhold, og ønsker å jobbe sammen for å finne løsninger.

Våre verdier er:
 • Sunn fornuft og enkelhet
 • Våge å gå egne veier
 • Jobbe sammen
Våre banktjenester omfatter blant annet produkter som lån og kredittkort. For å gjøre det enkelt for deg som kunde har vi også utviklet veiledende tjenester slik som kredittkortkalkulator. Vi tilbyr refinansieringslån opptil 400 000 kroner uten sikkerhet, med nominell rente fra 7,9%. 

For å få innvilget lån til refinansiering av kredittkortgjeld, må du oppfylle våre vilkår:
 • Du må ha fylt 25
 • Du har ingen betalingsanmerkninger
 • Du har minimum 200.000 kroner i fast årsinntekt
 • Du har bodd i Norge i minimum tre år
Har du flere spørsmål, eller trenger du hjelp til å bruke kredittkortkalkulator? På denne siden har vi samlet vanlige spørsmål og svar. Finner du ikke det du leter etter er du velkommen til å ta kontakt med en av våre rådgivere her