VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Tilbake

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Tilbake

Kredittkortet med lavest rente er ikke nødvendigvis det mest lønnsomme

Et kredittkort har mange fordeler. Dersom du bruker kredittkortet på en fornuftig måte, kan det faktisk lønne seg å bruke kredittkort ved alle transaksjoner. Hvis du er flink til å følge med på fordelsprogrammet som følger med kortet, kan det være mange penger å spare. De største fordelene ved bruk av kredittkort er:
  • Beskyttelse ved netthandel
  • Beskyttelse ved handel i utlandet
  • Fleksibel økonomi og nedbetaling
  • Rabatter og fordelsprogram

Når du bruker et kredittkort kan du betale for varer og tjenester, uten å belaste din egen bankkonto. Du kan tenke på kreditt på samme måte som et smålån. Akkurat som med et lån skal kreditten du bruker betales tilbake, og det løper en kostnad på den utestående gjelden i form av renter. Kredittkort har som regel relativt høye rentekostnader, og hvis du ikke er flink til å betale tilbake kan du ende opp med regninger som vokser ukontrollert. 

Her kan du lese om Ikano Visa.

 

Kredittkort med lavest rente

Hvis du vurderer å tegne en avtale om bruk av kredittkort, er du kanskje på jakt etter kredittkortet med lavest rente. Renten er kostnaden på lånet, og beregnes i prosent av den utestående kredittkortgjelden. Ved å velge kredittkortet med lavest rente kan du spare mange penger i renteutgifter. Det finnes flere forskjellige typer rente, men her skal vi ta for oss de to typene som du med størst sannsynlighet må forholde deg til. Disse er:
  • Nominell rente
  • Effektiv rente

Nominell rente betyr lånets grunnkostnad, og er den årlige renten på et lån. Den effektive renten innebærer den nominelle renten på lånet, pluss alle gebyrer og kostnader på lånet. Hvis du vil vite om kredittkortet du vurderer å bruke faktisk har den laveste renten, må du altså se på den effektive renten. 

I tillegg til å finne det kredittkortet som har lavest rente, må du også undersøke hva slags gebyrer som følger med kortet. Det er stor variasjon mellom ulike utstedere av kort i hva slags gebyrer som påløper ved normal bruk. Disse kan være knyttet til handling i butikk, på nett, i Norge og i utlandet. Som regel påløper det også en kostnad ved kontantuttak. Hvis du ønsker å bruke kredittkortet ved alle dine transaksjoner, bør du altså undersøke hva slags gebyrer det er snakk om. 

Når vi snakker om billige kredittkort, kan du også se på hva slags fordelsprogram som hører til kortet. Det kan for eksempel være faste rabatter eller avtale om forsikring. Det er altså ikke nødvendigvis kredittkortet med lavest rente som er det mest lønnsomme for deg.

 

Refinansiere kredittkortgjeld

Har du vært så uheldig og havnet i kredittkortfella? Ikke fortvil. Det kan være svært frustrerende å se haugen av regninger vokse, men det finnes løsninger. Du kan for eksempel undersøke om det vil lønne seg å refinansiere kredittkortgjelden. Dette innebærer å ta opp et nytt lån for å slette de gamle lånene. På den måten har du bare et lån med en rente å forholde deg til. 

Lønnsomheten av refinansiering avhenger av om du klarer å få en lavere rente på det nye lånet enn hva du hadde tidligere. Dette kan du enkelt sjekke ved å bruke en rentekalkulator. Her skriver du inn den samlede gjelden din, altså hvor mye du trenger å låne, og hvor lang betalingstid du ønsker. Deretter vil du få et estimert svar på hvor mye refinansieringslånet vil koste deg i måneden. Da kan du enkelt sammenligne, og velge det alternativet med lavest rente. Dette kan redusere de månedlige utgiftene dine betraktelig, og du bli gjeldsfri raskere. 

Sammenligner du et forbrukslån med et refinansieringslån, skiller de seg ved at sistnevnte har lavest rente. Årsaken til det er at et refinansieringslån er øremerkede penger som skal brukes til nettopp refinansiering. 

Klikk her for å søke om refinansiering.