VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Tilbake

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Tilbake

Rentekalkulator

En rentekalkulator er et nyttig verktøy når du skal sammenligne lånetilbud hos ulike banker. Den gir deg enkelt og raskt oversikt over alle kostnader knyttet til lånet.

Hva er en rentekalkulator?

Med en rentekalkulator, eller en lånekalkulator, kan du enkelt regne ut hvor mye et lån vil koste deg i måneden. Kalkulatoren deler kostnadene inn i rentekostnader, avdrag, gebyrer og samlede omkostninger. Du får også en oversikt over effektiv og nominell rente. En slik oversikt gjør det lettere å sammenligne lånetilbud hos ulike banker. 

Når du vurderer å ta opp et lån, er det lurt å bruke en rentekalkulator først. Med en full oversikt over potensielle månedlige kostnader er det lettere å planlegge økonomien fremover og finne en lånesum som passer overens med din økonomi og livssituasjon.

Dame med kalkulator

Hvor mye kan jeg låne?

kr

Nominell rente fra 7,9 % – 15,9 %, basert på individuell kredittvurdering. Lånebeløp fra 25 000 til 400 000.
Refinansiering: Priseksempel: 115 000 kr over 7 år til effektiv rente 14,88 % = kostnad: 65 781 kr, totalt: 180 781 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 15 år. 
Forbrukslån: Priseksempel: 65 000 kr over 5 år til effektiv rente 14,94 % = kostnad: 25 755 kr, totalt: 90 755 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 5 år.

Tenk gjennom dette før du tar opp lån

Hvordan bruke rentekalkulatoren?

Det fine med en rentekalkulator er at den gir deg en oversikt over kostnader knyttet til lånet. Den er også enkel å bruke. Det eneste du trenger å gjøre er å fylle inn summen du ønsker å låne samt ønsket nedbetalingstid. Deretter gjør kalkulatoren resten av jobben for deg. 

Et eksempel fra Ikano Banks rentekalkulator:
115 000 kr over 7 år til effektiv rente 14,88 % = kostnad: 65 781 kr, totalt: 180 781 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimal nedbetalingstid 15 år.

Det er verdt å merke seg at rentekalkulatoren kun gir deg en estimert oversikt. Endelig rente og månedsutgifter blir først satt når banken har behandlet søknaden din og du får et lånetilbud. Kalkulatoren gir deg likevel en god pekepinn på hva du kan forvente deg.

Når skal jeg bruke en rentekalkulator?

Det er flere grunner til at man ønsker å ta opp et lån. Kanskje skal du pusse opp boligen i forkant av et salg? Andre ganger har man behov for å dekke uforutsette utgifter når økonomien ikke strekker til. Noen velger også å refinansiere dyr gjeld som smålån og kredittkort med et billigere lån. 

Det er lurt å bruke en rentekalkulator når:

  • Du ønsker å ta opp et nytt lån
  • Når du skal refinansiere gammel gjeld
  • Du ønsker bedre oversikt over egen økonomi

Bruk en rentekalkulator før du velger et lån og en lånekalkulator når du skal refinansiere gjeld. Få en oversikt over det totale gjeldsbeløpet og hvilke renter du har på de ulike lånene. Denne informasjonen er viktig når du skal finne et refinansieringslån med lavere rente.

Hvor kan jeg finne en rentekalkulator? 

I dag tilbyr de fleste banker og långivere en rentekalkulator på sine hjemmesider. Ofte er denne det første du ser når kommer inn på forsiden. Det finnes også egne sider som tilbyr rentekalkulator for å sammenligne ulike banker. Selv om kalkulatorene varierer i utforming, er prinsippet fortsatt det samme: du får en grei oversikt over kostnadene knyttet til lån. 

Hos Ikano Bank kan du bruke vår rentekalkulator når du ønsker å finne ut hvor mye du kan låne og hva lånet vil koste deg i måneden. Kalkulatoren finner du her. 

Ikano Bank kopp

Hvem er Ikano Bank?

Ikano Bank var opprinnelig eid av IKEA, møbelforetaket som ble etablert av Ingvar Kamprad i 1943. IKEAs slagord Inte för de rika, men fö de kloka stemmer på mange måter med vår virksomhet også. Våre kunder er vanlig mennesker med vanlige behov. 

Derfor tilbyr vi enkle og attraktive finansielle løsninger til våre kunder, enten det er privatkunder, privat næringsliv eller offentlig sektor. I tillegg til Ikano Lånet, tilbyr vi produkter og tjenester som leasing, driftsmidler, kredittkort og ulike fordelsprogrammer. 

I dag er Ikano Bank en del av det selvstendige selskapet Ikano-gruppen, som eies av familien Kamprad. 

Har du andre spørsmål knyttet til vår rentekalkulator? Kontakt oss på telefon + 47 66 85 86 66, eller gjennom vår kundeservice.

Ikke nøl med å ta kontakt dersom vi kan hjelpe deg med noe!