VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Tilbake

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Tilbake

Ta opp lån som student

Som student lever man ofte med en stram økonomi. Mange studenter mottar penger fra Lånekassen, men de fleste må også jobbe litt ved siden av studiene for å få endene til å møtes. Dette kan bli et problem, spesielt rundt eksamenstider når studiene krever ekstra mye. Da rekker man kanskje ikke å jobbe så mye som man har behov for, og pengene forsvinner raskt. 

Det er mulig å søke lån selv om man er student. Mange banker tilbyr lån, også til studenter. Før du søker lån er det viktig at du tenker over hvorfor du har behov for ekstra penger, og hvordan du skal betale tilbake lånet.

 

Når det uforutsette skjer


En eller annen gang i løpet av livet vil de fleste oppleve at noe uforutsett skjer. Det kan være at livssituasjonen endrer seg på en måte som gjør at økonomien ikke strekker til, eller at man har fått en stor regning som man ikke hadde forventet. I slike situasjoner kan det være en løsning å ta opp et lån.

Som student er man ekstra sårbar for uforutsette hendelser. Kanskje du må flytte på kort varsel, eller kanskje du har blitt gravid? Slike hendelser er en del av livet, og kan skape behov for økonomisk fleksibilitet på kort varsel.


Kreditt eller forbrukslån?


Et forbrukslån kan være en god løsning når du trenger ekstra finansiering, men det er også viktig at du vet at du kan håndtere nedbetalingen. Et forbrukslån har høyere rente enn for eksempel et boliglån, men lavere rente enn dyre kreditter og smålån. 

Med Ikano Lånet kan du låne fra 25 000 og inntil 400 000 kroner uten sikkerhet. Du kan bruke pengene på akkurat det du trenger – enten det er å betale en høy strømregning, eller å reise på drømmeferien. Du bestemmer hva som er viktigst for deg. 

Hvis du trenger hjelp til å velge hvilket lån som er riktig for deg, kan du bruke vår lånekalkulator. Da kan du enkelt sjekke hvor mye du kan låne, og hva lånet vil koste deg i måneden.


Hvem kan søke forbrukslån hos oss?


Mange banker tilbyr lån til studenter. I Ikano Bank er vi opptatt av å tilby økonomisk fleksibilitet i en uforutsigbar hverdag. Vi vet at livet kan by på overraskelser, og for studenter kan dette være spesielt utfordrende. Derfor tilbyr vi lån med rettferdige vilkår tilpasset hver enkelt lånesøknad, også til studenter.

For å søke lån hos Ikano Bank må du oppfylle visse kriterier:
  • Du må ha fylt 25
  • Du har ingen betalingsanmerkninger
  • Du har minimum 200 000 kroner i fast årsinntekt
  • Du har bodd i Norge i minimum tre år

God kontroll på økonomien i studiehverdagen


Å søke lån er en stor beslutning, som ikke bør tas for lett på. Et forbrukslån kan virke som en rask og enkel løsning, men husk at lånet skal betales tilbake. God kontroll på økonomien er viktig for alle, og særlig for studenter som lever med stramt budsjett. 

I kredittavtalen finner du oversikt over hvor stort terminbeløpet er, altså hvor mye du skal betale tilbake hver måned. Det er viktig at du vet at du kan betjene lånet ved siden av de vanlige regningene dine. Du må også ta høyde for at lånerenten kan gå opp.


Hva skjer hvis du ikke klarer å betale?


Hvis du ikke klarer å betale terminbeløpene, er det viktig at du tar kontakt med banken så fort som mulig. I Ikano Bank er vi opptatt av å finne løsninger. Vi kan blant annet tilby refinansiering, som lar det samle smålån og kreditter til ett lån. Sa vil du som regel oppnå lavere månedskostnader og bedre økonomi. Dette kan være en god løsning for studenter i økonomisk knipe. 

Dersom du misligholder lånet, vil banken beregne forsinkelsesrente. Banken har rett til å si opp lånet, og du kan få betalingsanmerkninger som vil gjøre det vanskelig for deg å få lån senere. 

Les mer om kredittavtalen med Ikano Lånet her

Hvor mye vil du låne?

kr
år

Nominell rente fra 7,9 % – 15,9 %, basert på individuell kredittvurdering.
Priseksempel refinansiering:  115 000 kr over 7 år til effektiv rente 14,88 % = kostnad: 65 781 kr, totalt: 180 781 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 15 år. 
Priseksempel forbrukslån: 65 000 kr over 5 år til effektiv rente 14,94 % = kostnad: 25 755 kr, totalt: 90 755 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 5 år.