VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Tilbake

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Tilbake

Søk om lån til MC

Mange drømmer om friheten forbundet med en motorsykkel. Med et lån til MC kan kanskje også du oppfylle drømmen om cruise langs veiene på en motorisert tohjulssykkel. 

Med Ikano Lånet kan du gi deg selv økonomisk frihet. Vi tilbyr lån uten sikkerhet opptil 400 000, til en nominell rente fra 7,9 prosent.


Ny eller brukt MC?


Før man tar opp et lån, undersøker man gjerne markedet for å finne frem til en passende motorsykkel. I denne jakten kan det være lurt å vurdere om man skal gå for en ny eller en brukt sykkel. Som ved alt annet er det fordeler og ulemper knyttet til begge.

Dersom du velger å kjøpe en ny motorsykkel vil du være sikker på at sykkelen er i topp stand. Skulle noe skje kan du også ta dette opp med forhandleren. Det betyr likevel ikke at du unngår all risiko når du kjøper nytt. Kjøper man ny MC vil du også måtte bære den største delen av verditapet - sykkelen synker nemlig drastisk i verdi de første årene.

Dette er grunnen til at bruktsykler er såpass mye billigere. Her har tidligere eier allerede tatt på seg det største verditapet, så verdien på sykkelen fremover er mer eller mindre synonymt med prisen - gitt at den ikke blir skadet. Ulempen med å kjøpe MC brukt, er at du ikke har samme sikkerhet gjennom en leverandør. Oppdager du en feil på sykkelen etter fullendt kjøp, kan det være vanskelig å få hjelp av tidligere eier. 

Skal man kjøpe brukt MC bør man altså være sikker på at man kjøper en sykkel i god stand. Sjekk sykkelen godt før du går til innkjøp av den og få med deg alle nødvendige papirer.


Velg et lånealternativ som passer deg


Når du tar opp et lån til MC, er det viktig å betale ned på lånet i takt med verdifallet på motorsykkelen slik at du ikke sitter med en restgjeld den dagen sykkelen skal selges igjen. Samtidig bør du velge en lånesum som passer din økonomi og livssituasjon. 

I utgangspunktet har du to valg når du skal ta opp lån til MC: 
  • Lån uten sikkerhet
  • Lån med sikkerhet

Velger du et lån med sikkerhet må du stille med pant. Her finnes det egne lån rettet mot motorsykkel, eller du kan velge å bake lånet inn i boliglånet. Forutsetningen for sistnevnte er at du har under 60 prosent igjen på lånet. 

Et lån med sikkerhet vil gi deg beste renten, da banken er sikret med pant i eiendom eller eiendeler. Har du ikke egenkapital eller boliglån å ta av, kan du vurdere et lån uten sikkerhet. Fordelen her er at du har økonomisk frihet til å bruke lånet på akkurat det du ønsker. Ulempen derimot er større risiko for banken og høyere renter. Men et forbrukslån trenger ikke nødvendigvis være utelukkende en ugunstig løsning. Faktorer som for eksempel kort nedbetalingstid vil bidra til å gjøre lånet billigere. 

For å finne din ideelle lånesum, kan du benytte deg av vår lånekalkulator. Denne vil regne ut alle kostnader knyttet til et lån til MC, delt opp i renter, avdrag, termingebyrer og totale omkostninger. En slik lånekalkulator er gull verdt når du skal ta opp et lån. Ikke bare kan du planlegge økonomien fremover og finne den beste lånesummen ut i fra egne behov og betalingsevne, den gjør det også enklere å sammenligne de ulike lånetilbudene på markedet opp mot hverandre.


Økonomisk fleksibilitet til å realisere dine drømmer

Trenger du et lån til MC? Det beste med et forbrukslån er at du kan bruke det til det du ønsker. For å søke lån gjennom Ikano Bank må du imidlertid oppfylle visse kriterier. Disse er til beskyttelse for både banken og deg som låntaker. 

Våre minstekrav er:

  • Du må ha fylt 25 år
  • Du har ingen betalingsanmerkninger
  • Du har minimum 200.000 kroner i fast årsinntekt
  • Du har bodd i Norge i minimum tre år

Før vi kan gi deg et lån til MC, gjør vi en kredittsjekk av deg. Denne er i henhold til Finanstilsynets retningslinjer for forbrukslån uten sikkerhet, og sikrer at du faktisk har mulighet til å betjene lånet. Du kan lese mer om disse retningslinjene her


Er du på jakt etter lån til MC? Du kan når som helst kontakte vår behjelpelige kundeservice dersom du har spørsmål knyttet til våre lån.  

Hvor mye vil du låne?

kr
år

Nominell rente fra 7,9 % – 15,9 %, basert på individuell kredittvurdering.
Priseksempel refinansiering:  115 000 kr over 7 år til effektiv rente 14,88 % = kostnad: 65 781 kr, totalt: 180 781 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 15 år. 
Priseksempel forbrukslån: 65 000 kr over 5 år til effektiv rente 14,94 % = kostnad: 25 755 kr, totalt: 90 755 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 5 år.