Nye lånemuligheter som sms lån gjør det enklere enn noen gang å få lån på dagen, men er det egentlig verdt det?

Hva er et sms lån?

Et av de nyeste tilskuddene på lånemarkedet er såkalte sms lån eller mobillån. Tanken bak disse er at du skal kunne få et lån raskt og enkelt. Slike hurtiglån er som regel små i størrelse og har kort løpetid. Låneprosessen er også enkel: Du sender en sms med et kodeord og får penger inn på konto nesten umiddelbart. Baksiden derimot er skyhøye renter.

Målgruppen for slike lån er ofte unge mennesker som trenger penger der og da. Har man behov for et lån raskt, kan et sms lån virke fristende. For mange kan det også virke som eneste muligheten dersom man ikke får innvilget lån andre steder.

Men før du tar opp et sms lån gjelder det å tenke seg nøye om. Renten på slike lån ligger ofte på 200-300 prosent årlig effektiv rente. Ikke minst kan den enkle tilgangen til sms lån fort få store konsekvenser. Et lite lån på impuls kan fort doble seg i størrelse dersom du låner over evne.

Undersøk markedet for alternativer, slik at du er sikker på at du får et lån du kan leve med også i tiden etterpå. En lånekalkulator er et nyttig verktøy som kan gi deg rask oversikt over rentekostnader og månedlige utgifter.

Forbrukslån gir lavere rente


Før du tar opp et sms lån bør du vurdere hvilke lånemuligheter du har. Også forbrukslån kan ha relativt høye rentekostnader, men de er likevel et bedre alternativ enn sms lån. Et forbrukslån har lavere rente og gode nedbetalingsvilkår, noe som gjør at lånet både blir billigere og mer oversiktlig. Ikano Bank tilbyr lån fra 50.000 til 400 000 kroner uten sikkerhet, til en nominell rente fra 7,9%.

Det stilles likevel noen krav til deg som søker for at lånet skal innvilges. Dette er ikke bare en sikkerhet for banken, men også for deg som lånetaker. Våre minstekrav er:

  • Du må ha fylt 25 år.
  • Du har ingen betalingsanmerkninger.
  • Du har minimum 200.000 kroner i årlig inntekt.
  • Du har bodd i Norge i minimum 3 år.

Før Ikano Bank kan sende deg et lånetilbud vil vi foreta en kredittsjekk av deg som kunde, i henhold til Finanstilsynets retningslinjer for forbrukslån.

 

Fleksibilitet med kredittkort

Har du behov for et lite lån kan kredittkort også være en bedre løsning enn et sms lån. Slik kort kommer som regel med en rentefri periode på 1-2 måneder. Klarer du å betale innen denne fristen trenger ikke lånet koste deg noe ekstra i rentekostnader.

Med Ikano Visa får du i tillegg flere faste rabatter i kortet, som 1% rabatt ved kjøp på bensinstasjoner og mat- og dagligvarer. Ikano Visa sitt fordelsprogram består også av månedsrabatter og en egen fordelsportal med en rekke gode tilbud og rabatter innenfor ulike kategorier. Dette skiller vårt kredittkort fra andre på markedet. Du kan lese mer om Ikano Visa her.

Uansett hvilken finansieringsmetode du bruker når et behov oppstår, er det viktig at du vurderer muligheter og konsekvenser. Husk at lån er en forpliktelse som skal betales tilbake.

Sitter du på et dyrt sms lån?

Dersom du allerede har tatt opp et sms lån og sliter med å betale ned gjelden, bør du vurdere å refinansiere gjelden med et billigere lån. Refinansiering vil si at du tar opp et nytt lån for å betale ned gammel gjeld. Et refinansieringslån vil gi deg lavere rentekostnader enn et dyrt sms lån, i tillegg til bedre vilkår og en nedbetalingsplan som gjør det enklere å bli kvitt gjelden.

Vi i Ikano Bank hjelper deg med å samle og refinansiere dyre smålån og kreditter. Vi gir deg et lån med lavere rente, slik at du får mindre å betale i måneden. Med en refinansiering får du ikke bare et billigere lån, det gir deg også tilbake kontrollen på økonomien.


Trenger du hjelp til refinansiering av sms lån eller har spørsmål knyttet til våre lån? Du kan enkelt nå oss på telefon +47 66 85 86 88, eller kontakte oss via vårt kontaktskjema.

Hvor mye vil du låne?

kr
år

Mitt lån

180 000 kr o/5 år, effektiv rente 10,12 %, kostnad 47 785 kr, totalt 227 785 kr.
For å søke om lån må du være over 25 år, ha fast årsinntekt på 200 000 kroner, ha bodd i Norge i 3 år og ikke ha betalingsanmerkninger.

Hold søkeordene enkle.

Benytt flere ord for å begrense søket ditt.