VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Tilbake

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Tilbake

Nye lånemuligheter som sms-lån gjør det enklere enn noen gang å få ta i raske penger, men er det egentlig en god idé?

Hva er et sms-lån?

Enkelte aktører lånemarkedet tilbyr såkalte sms lån eller mobillån. Tanken bak disse er at du skal kunne få et lån raskt og enkelt. Slike hurtiglån er som regel små i størrelse og har kort løpetid. Låneprosessen er også enkel: Du sender en sms med et kodeord og får penger inn på konto nesten umiddelbart. Baksiden derimot, er skyhøye renter.

Målgruppen for slike lån er ofte unge mennesker som trenger penger der og da. Har man behov for et lån raskt, kan et sms lån virke fristende. For mange kan det også virke som eneste muligheten dersom man ikke får innvilget lån andre steder.

Men før du tar opp et sms lån gjelder det å tenke seg nøye om. Renten på slike lån ligger ofte på 200-300 prosent årlig effektiv rente. Ikke minst kan den enkle tilgangen til sms lån fort få store konsekvenser. Et lite lån på impuls kan doble seg i størrelse dersom du låner over evne.

Undersøk markedet for alternativer, slik at du er sikker på at du får et lån du kan leve med også i tiden etterpå. En lånekalkulator er et nyttig verktøy som kan gi deg rask oversikt over rentekostnader og månedlige utgifter.

Hvor mye vil du låne?

kr
år

Nominell rente fra 7,9 % – 15,9 %, basert på individuell kredittvurdering. Lånebeløp fra 25 000 til 400 000. Løpetid for forbrukslån er fra 1 til 5 år.
180 000 kr o/5 år, nominell rente 12,8 %, effektiv rente 14,44 %, kostnad 68 857 kr, totalt 248 857 kr.
For å søke om lån må du være over 25 år, ha fast årsinntekt på 200 000 kroner, ha bodd i Norge i 3 år og ikke ha betalingsanmerkninger.

Legg brikkene riktig - også i din egen økonomi

Forbrukslån gir lavere rente

Før du tar opp et sms lån bør du vurdere hvilke lånemuligheter du har. Også forbrukslån vil bety rentekostnader, men de utgjør som regel et bedre alternativ enn sms lån. Et forbrukslån har lavere rente enn sms lån, samt nedbetalingsvilkår du kan leve med. Lånet blir både billigere og mer oversiktlig. Ikano Bank tilbyr lån fra 50.000 til 400 000 kroner uten sikkerhet, til en nominell rente fra 7,9 til 15,9 %.

Som bank ønsker vi å være en ansvarlig aktør i markedet, og vi stiller noen  grunnleggende krav til deg som søker. Dette er ikke bare en sikkerhet for oss som lånegiver, men også for deg som lånetaker. Våre minstekrav er:

  • Du må ha fylt 25 år.
  • Du har ingen betalingsanmerkninger.
  • Du har minimum 200.000 kroner i årlig inntekt.
  • Du har bodd i Norge i minimum 3 år.

Når vi skal sende deg et lånetilbud vil vi først foreta en kredittsjekk av deg som kunde, i henhold til Finanstilsynets retningslinjer for forbrukslån.

Familie på tur i en park med ryggen til

Fleksibilitet med kredittkort

Har du behov for litt ekstra fleksibilitet kan kredittkort også være en bedre løsning enn et sms lån. Kredittkort tilbyr ofte en rentefri periode på 1-2 måneder. Klarer du å betale innen denne fristen trenger ikke kreditten koste deg noe ekstra i renter.

Med Ikano Visa får du i tillegg flere faste rabatter i kortet, som 2 % rabatt på dagligvarer og 2 % rabatt på alt du handler hos Shell. Du kan lese mer om Ikano Visa her.

Uansett hvilken finansieringsmetode du bruker når et behov oppstår, er det viktig at du vurderer muligheter og konsekvenser. Husk at lån er en forpliktelse som skal betales tilbake.

Sitter du på et dyrt sms-lån?

Har du allerede tatt opp et sms lån og sliter med å betale det ned bør du vurdere å refinansiere gjelden med et rimeligere lån. Refinansiering vil si at du tar opp et nytt lån for å betale ned gammel gjeld. Et refinansieringslån vil gi deg lavere rentekostnader enn et dyrt sms lån, i tillegg til bedre vilkår og en nedbetalingsplan som gjør det enklere å bli kvitt gjelden.

Vi i Ikano Bank kan hjelpe deg med å samle og refinansiere dyre smålån og kreditter. Mange kunder får redusert sine månedlige lånekostnader med et refinaniseringslån hos oss. Med en refinansiering får du ikke bare et billigere lån; det gir deg også tilbake kontrollen på økonomien.

kaos i domino-brikkene

Vi er her

Trenger du hjelp til refinansiering av sms lån eller har spørsmål knyttet til våre lån? Du kan enkelt nå oss på telefon +47 66 85 86 66, eller kontakte oss via vårt kontaktskjema. Se også vår vanlige spørsmål og svar.