VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Tilbake

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Tilbake

Smålån uten sikkerhet

Et smålån uten sikkerhet kan virke fristende når økonomien ikke helt strekker til, men finnes det bedre alternativer?

Smålån er blant markedets dyreste lån. Før du hopper på et lokkende tilbud om smålån på dagen eller smålån på minuttet, kan det være lurt å orientere seg litt på markedet og se om det finnes rimelige alternativer - enten det er forbrukslån med lavere rente eller kredittkort.

 

Ikke la deg friste av smålån uten sikkerhet

Smålån uten sikkerhet er mindre lån med kort nedbetalingstid. Den korte nedbetalingstiden gjør at slike lån også har høy rente. Sammen med kredittkort er smålån uten sikkerhet blant de dyreste lånene på markedet, ofte med en effektiv rente på 20-30 prosent. 

Noen aktører som tilbyr smålån uten sikkerhet, foretar heller ikke kredittsjekk av deg som kunde. Dette utgjør enda større risiko for banken, noe som fører til enda høyere rente. Et eksempel på slike lån er SMS-lån. 

Et SMS-lån på dagen kan kanskje være fristende når du trenger rask finansiering, men har du ikke mulighet til å betale ned lånet med en gang er dette en svært ugunstig løsning. Slike lån har som regel en svimlende effektiv rente på over 200 prosent. Med andre ord er dette en løsning som fort svir av mer penger enn nødvendig dersom du ikke kan eller klarer å betale ned gjelden raskt.

 

Forbrukslån med lavere rente

Det finnes heldigvis alternative løsninger. Et forbrukslån er også et lån uten sikkerhet, men har langt lavere rente. Hos Ikano Bank kan du søke om forbrukslån uten sikkerhet fra 25 000 til 400 000 kroner til en nominell rente fra 7,9 prosent -  langt lavere rente enn for smålån. Vi er her for deg når dine behov oppstår og når de endres underveis. 

Et forbrukslån hos Ikano Bank kan gi deg flere fordeler: 
  • Billigere lån
  • Økonomisk kontroll
  • Gode vilkår
  • Raskere nedbetaling
  • Du blir motivert til å betale ned gjelden
Et forbrukslån stiller som regel flere krav til deg som lånekunde. Denne er til fordel for både deg og banken. Selv om det til syvende og sist er deg som står ansvarlig for egen økonomi, er det også bankens ansvar å legge til rette for gode lånevilkår. 

Har du mulighet til å ta opp et forbrukslån i stedet for et smålån, vil dette stort sett være det mest lønnsomme alternativet. Et forbrukslån gir deg lavere rentekostnader, bedre vilkår og en fast nedbetalingsplan som gir deg en ryddig økonomi.

 

Få økonomisk fleksibilitet i hverdagen med Ikano Visa

Et annet alternativ til smålån uten sikkerhet er kredittkort. Dette forutsetter så klart at du har mulighet til å betale tilbake lånesummen innen kort tid. Fordelen med kredittkort er nemlig at du har en rentefri periode som gir deg en måneds tid på å betale tilbake summen. Gjør du det, betaler du ingenting i ekstra rentekostnader. 

Ikano Visa er et litt annerledes kredittkort. Du får fortsatt alle de vanlige godene som kommer med andre kredittkort, men vi ønsker i tillegg å gi deg det lille ekstra. 

Med Ikano Visa får du flere fordeler: 

  • Faste rabatter
  • Månedsrabatter
  • Forsikringer

Disse fordelene aktiveres automatisk så lenge du bruker kortet. Ikke bare får du tilgang til vårt unike fordelsprogram, du får også muligheten til å delbetale med en gunstig rente på 9,9 % og betalingsutsettelse i opptil 9 måneder på alle Visa-kjøp over 2 500 kroner. 

Kortet inneholder også en kredittreserve dersom noe uforutsett skulle skje eller du har behov for finansiering der og da. Med andre ord et supert alternativ til smålån på dagen. Les mer om fordelene med Ikano Visa her.

 

Søk om lån i dag

Dersom du ønsker et trygt og rimelig alternativ til smålån uten sikkerhet, har Ikano Bank løsninger tilpasset ulike behov. Ved behov for større beløp er Ikano Lånet et godt alternativ, mens Ikano Visa kan gi deg økonomisk fleksibilitet i hverdagen. Du kan enkelt søke våre lån og kredittkort på nett

Trenger du et alternativ til smålån uten sikkerhet? Ta gjerne kontakt med oss, enten på telefon +47 66 85 86 66 eller gjennom vårt kontaktskjema.
 

Hvor mye vil du låne?

kr
år

Nominell rente fra 7,9 % – 15,9 %, basert på individuell kredittvurdering. Lånebeløp fra 25 000 til 400 000. Løpetid for forbrukslån er fra 1 til 5 år.
180 000 kr o/5 år, nominell rente 12,8 %, effektiv rente 14,44 %, kostnad 68 857 kr, totalt 248 857 kr.
For å søke om lån må du være over 25 år, ha fast årsinntekt på 200 000 kroner, ha bodd i Norge i 3 år og ikke ha betalingsanmerkninger.