VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Tilbake

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Tilbake

Smålån på minuttet

Antall lånetilbydere øker stadig, og overalt finner man lokkende tilbud om smålån på dagen eller til og med smålån på minuttet.

Det er mange grunner til at man behov for trenger ekstra finansiering dukker opp. Det kan være en etterlengtet ferie, reparasjon av bilen eller et kjøleskap som takker for seg. 

De fleste opplever at økonomien svinger, og innimellom dukker det opp behov som koster mer enn hva bankkontoen kan tilby. Et lån kan i mange tilfeller hjelpe deg på beina igjen, slik at du kan ta tilbake kontrollen over privatøkonomien.

 

Hva er egentlig smålån?

Smålån er et lån uten sikkerhet. Slike lån er små i størrelse og har som regel kort nedbetalingstid. Normalt kan smålån strekke seg fra 5 000 til 100 000 kroner. 

Forbrukslån er også et lån uten sikkerhet, så hvorfor er smålån såpass mye dyrere enn forbrukslån? Et smålån har ofte en effektiv rente på mellom 20-30 prosent. Den høye renten skyldes at lånet er uten sikkerhet, samtidig som lave lånebeløp og kort nedbetalingstid utgjør en større risiko for banken.

Noen lånegivere tilbyr også såkalte smålån på minuttet, eller SMS-lån. På disse lånene blir det ikke foretatt noen kredittsjekk av deg som kunde. Til gjengjeld får du markedets høyeste effektive rente, som kan være på svimlende 200 prosent. Det sier seg selv at dette neppe er en lønnsom finansiering dersom du har mulighet til å få et lån med bedre vilkår.

 

Økonomisk fleksibilitet i hverdagen med kredittkort

Dersom du har vurdert et smålån på minuttet, har du sikkert hatt behov for et lavere lånebeløp, for å finansiere noe relativt kortsiktig. I så fall kan et kredittkort være en bedre løsning. Med et kredittkort får du en rentefri periode som gir deg mer fleksibilitet rundt nedbetaling av gjelden. 

Ikano Visa er et litt annerledes kredittkort. I tillegg til de vanlige fordelene som rentefri periode og innebygd reiseforsikring, får du flere unike rabatter knyttet til kortet. 

Med Ikano Visa har du alltid følgende faste rabatter i kortet:
  • 2 % fast rabatt på mat- og dagligvarer
  • 2 % fast rabatt hos Shell i Norge

Disse ligger automatisk i kortet ditt og trekkes fra på neste faktura. 

Sist men ikke minst får du med Reise- og avbestillingsforsikring og Tankefeil-forsikring inkludert i kortet. Med Ikano Visa får du altså et helt unikt kredittkort med unike rabatter, slik at du alltid har mulighet til å spare penger når du handler på nett.

 

Forbrukslån med lav rente

 
I motsetning til hva som er vanlig for smålån på minuttet, stilles det en rekke krav til deg som kunde når du søker om forbrukslån. Disse er til fordel for både deg og banken og skal sikre at du faktisk har mulighet til å betjene lånet. Samtidig gir disse kravene deg bedre vilkår og lavere rente. Med andre ord vil kravene som stilles til deg som kunde ofte si noe om hvor seriøs en aktør er. 

For å søke om Ikano Lånet må du oppfylle følgende kriterier: 
  • Du må ha fylt 25 år
  • Du har ingen betalingsanmerkninger
  • Du har minimum 200 000 kroner i fast årsinntekt
  • Du har bodd i Norge i minimum 3 år 
Med Ikano Lånet kan du låne opptil 400 000 kroner, uten krav om pant. Vi tilbyr en nominell rente fra 7,9 til 15,9 prosent - altså langt lavere enn renten du vanligvis vil få når du søker smålån på minuttet. Et forbrukslån eller refinansieringslån hos Ikano Bank kan gi deg deg økonomisk buffer når behov oppstår underveis. Med gode vilkår og en fast nedbetalingsplan får du også et gunstig og oversiktlig lån. Det gir deg trygge rammer og et lån som ikke koster mer enn det trenger.

Alle søknader behandles individuelt og endelig rente baseres på en individuell vurdering av din personlige økonomi og sikkerhet. Du kan lese mer om våre vilkår her

Ser du etter et alternativ til smålån på minuttet? Ta gjerne kontakt med oss, enten på telefon +47 66 85 86 66 eller gjennom vårt kontaktskjema.

Hvor mye vil du låne?

kr
år

Nominell rente fra 7,9 % – 15,9 %, basert på individuell kredittvurdering. Lånebeløp fra 25 000 til 400 000. Løpetid for forbrukslån er fra 1 til 5 år.
180 000 kr o/5 år, nominell rente 12,8 %, effektiv rente 14,44 %, kostnad 68 857 kr, totalt 248 857 kr.
For å søke om lån må du være over 25 år, ha fast årsinntekt på 200 000 kroner, ha bodd i Norge i 3 år og ikke ha betalingsanmerkninger.