VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Tilbake

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Tilbake

Slik får du lån til bil

Det er lite som kan sammenlignes med friheten av å eie en egen bil. Det å ha en måte å komme seg fra A til B og lenger enn det er en god følelse kalt uavhengighet. Tenk å kunne invitere til bilferier eller weekendturer. Eller å ha muligheten til å hive seg på IKEA så mange ganger du bare vil, uten å hele tiden måtte spørre noen andre med et form fort transportmiddel om hjelp.

Drømmer du om å kjøpe bil, men mangler kapital, kan et rimelig forbrukslån hjelpe deg på vei. 

 

Hva bør du tenke på når du skal låne til bil?

Dersom du ønsker å søke om lån til bruktbil, bør du planlegge nøye. Her gjelder det å vite at en privatselger kanskje ikke er helt klar over bilens tilstand. Er du usikker selv, bør du for eksempel la bilen gå gjennom en salgstest der bilen blir vurdert av en objektiv tredjepart. Det holder heller ikke at bilen er EU-godkjent. Dette er ingen garanti for at bilen faktisk er i god stand. 

Deretter bør dere bli enige om en pris før du begynner å undersøke finansiering. Dersom du kjøper en bruktbil gjennom forhandler, kan det være smart å huske på at det er kjøpers marked, noe som vil si at du har mer kontroll enn du tror. Derfor vet du aldri hvor lavt selgeren er villig til å gå, og med dette i bakhodet, bør du heller ikke vise selgeren hvor mye du faktisk kan betale. Men ikke gå for fort frem. Her gjelder det å la selger komme med sitt tilbud før du begynner å diskutere pris.

Salg handler nemlig om å spille på følelser, og det er jo helt menneskelig å føle mye, men dersom du går gjennom en forhandler, er disse noe du burde legge igjen hjemme. Hold hodet kaldt, og ikke godta alt. Still heller spørsmål ved alt, og spesielt det som virker litt merkelig eller for godt til å være sant. 

Ikke kjøp med tilleggsgarantier. Her anbefaler eksperter at du heller setter det samme beløpet en forsikring dekker inn på en bufferkonto. 

Og behøver du å søke om et forbrukslån for å få råd til din nye bil, er det derfor ekstra viktig at du får bilen til riktig pris. Man skal behandle forbrukslån med respekt, og man bør aldri låne mer enn nødvendig.

 

Ikano Lånet

Hos Ikano Bank tilbyr vi lån fra 25 000 og helt opptil 400 000 med en rente som starter på 7,9 %. Vi tilbyr et annuitetslån, som vil si at du betaler likt terminbeløp gjennom hele nedbetalingsperioden helt til lånet er innfridd. Det vil si at i begynnelsen er avdragsdelen liten og renteandelen stor. Etterhvert vil avdragsandelen øke og renteandelen synke. På denne måten vil du få både forutsigbarhet og fleksibilitet, slik at du kan planlegge budsjettet ditt deretter. 

I tillegg har du mulighet til å velge en Lånebeskyttelseforsikring, som vil gi deg en økonomisk trygghet dersom noe uforutsett slik som sykdom, arbeidsledighet eller permittering skulle skje. 

Vurderer du å søke om lån til bil, men ønsker å vite mer om forbrukslån? Da kan du sjekke ut våre lånetips her.

Ønsker du å søke om Ikano Lånet, et av markedets rimeligste lån, kan du enkelt fylle ut søknaden vår. Du vil få raskt svar, og dersom søknaden om lån blir innvilget, vil du ha pengene på konto innen de neste to virkedagene. Oppfyll bildrømmen, og søk i dag!
 

Hvor mye vil du låne?

kr
år

Nominell rente fra 7,9 % – 15,9 %, basert på individuell kredittvurdering.
Priseksempel refinansiering:  115 000 kr over 7 år til effektiv rente 14,88 % = kostnad: 65 781 kr, totalt: 180 781 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 15 år. 
Priseksempel forbrukslån: 65 000 kr over 5 år til effektiv rente 14,94 % = kostnad: 25 755 kr, totalt: 90 755 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 5 år.