VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Tilbake

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Tilbake

Refinansiering - definisjon

Ønsker du å refinansiere dyre smålån og kredittkort, men er usikker på fremgangsmåten eller på hvordan dette er mulig? Eller lurer du på hvordan et refinansieringslån fungerer? Det er veldig enkelt og kan være svært lønnsomt. 

Refinansiering er et lån man får til å dekke skyldig gjeld, slik at en får bedre forutsetninger som en bedre rente og blir kvitt unødvendige gebyrer og rentes-renter. Det finnes ulike måter å refinansiere på, og en av dem er å bake forbruksgjelden inn i boliglånet. På denne måten vil du ha alle lån (bortsett fra studiegjeld) under ett lån og en faktura til en gunstig rente. Dersom dette er en mulighet, er nok dette den beste løsningen. 

Du kan også søke om forbrukslån med sikkerhet. Ved å søke om lån der banken kan ta sikkerhet i bolig, bil eller andre formuesgjenstander fører ofte til en lavere rente. 

Eller du kan søke om forbrukslån uten sikkerhet. Dersom en ikke har noen form for sikkerhet å stille med, kan dette være den beste løsningen. For selv uten sikkerhet, vil du få muligheten til å få en bedre rente enn det du har på dine smålån og kredittkortgjeld.


Kan være lønnsomt


Et refinansieringslån er altså et lån der du samler all gjeld på en faktura. Dette kan lønne seg hvis du ønsker en bedre rente og lavere gebyrer. Alle kredittlån kommer med ekstra gebyrer og avdrag. Derfor kan det være smart å samle alt under ett, slik at du kun betaler månedlig gebyrer og avdrag på ett lån. På sikt vil du kunne spare mye på dette da dette vil spare deg for unødvendige kostnader i tillegg til at det vil bli lettere å prioritere ett lån fremfor mange små, slik at nedbetalingen vil gå raskere.

Å refinansiere kan også gi en følelse av kontroll, og det kan gi deg en bedre rente enn hva du hadde opprinnelig. Privatøkonomien er for mange et stort stressmoment, og alt av stress man kan eliminere på dette området av livet er positivt. 

Mange ulike regninger kan fort bli forvirrende, og det er ikke uvanlig at en blir glemt. En regning som blir glemt over lengre tid kan føre til en betalingsanmerkning og dermed kan det bli problematisk å for eksempel få boliglån eller andre typer lån i fremtiden. 

Ved å søke om et refinansieringslån, vil det også bli lettere for deg å omprioritere dine månedlige utgifter, for å se på hvor fort du klarer å betale ned gjelden din. Du vil kunne oppleve en bedre økonomisk oversikt. Det kan likevel være viktig å huske på at et refinansieringslån kun erstatter gammel gjeld med ny gjeld, men til reduserte månedlige kostnader. 


Ønsker du å refinansiere?


Dersom du har bestemt deg for at refinansiering er noe for deg, bør du sette deg inn i hva de ulike bankene kan tilby. Du bør vurdere en av måtene å refinansiere på som vi har listet opp. Dersom det er et forbrukslån som skal til for at du kan refinansiere, anbefales det at du setter deg inn i renter, kostnader og gebyrer. Likevel vil du med stor sannsynlighet bli tilbudt en bedre rente enn den du allerede har. 

Ønsker du å vite mer om hva refinansiering er, kan du lese mer her

Hvor mye vil du låne?

kr
år

Nominell rente fra 7,9 % – 15,9 %, basert på individuell kredittvurdering.
Priseksempel refinansiering:  115 000 kr over 7 år til effektiv rente 14,88 % = kostnad: 65 781 kr, totalt: 180 781 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 15 år. 
Priseksempel forbrukslån: 65 000 kr over 5 år til effektiv rente 14,94 % = kostnad: 25 755 kr, totalt: 90 755 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 5 år.