VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Tilbake

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Tilbake

Lån til vannscooter

Vurderer du å gå til innkjøp av en vannscooter? Her har vi samlet nyttig informasjon om hvilke reguleringer for bruk av vannscooter som gjelder i Norge, og hva du må tenke på i forbindelse med finansieringen. 

 

Bruk av vannscooter

En vannscooter er et sjøgående fremkomstmiddel beregnet for en til tre personer. Vannscootere drives fremover av et vannjetaggregat, og kan være både enkle og morsomme å bruke. 

Siden 2001 har det vært forbudt å bruke vannscooter i Norge, men fra 2012 ble det vedtatt at kommuner kan gi dispensasjon i noen områder. Pass derfor på å sette deg inn i gjeldende lovverk og lokale reguleringer før du går til innkjøp av en vannscooter. 

Forbudet er ment for å beskytte blant annet
  • Vernede områder med truede dyrearter
  • Vernede områder med truet natur og plantearter
  • Hytteområder og boligområder
  • Rekreasjonsområder og badeområder
  • Områder der det utføres yrkesfiske eller annen næring
For å kjøre vannscooter kreves det også at alle som er født i 1980 eller senere må avlegge godkjent båtførerprøve. Førerkort klasse C gjelder for vannscootere og båter under 10 fot. 

 

Lån til vannscooter

Dersom du har bestemt deg for å kjøpe vannscooter, må du tenke på hvordan du skal finansiere kjøpet. Det finnes mange måter å gjøre dette på, men de aller fleste velger å enten spare penger eller ta opp et lån til vannscooter. Man kan også kombinere lån og sparing. 

Med Ikano Lånet kan du låne fra 25 000 og inntil 400 000 kroner med nominell rente fra 7,9%. Dette kan være en måte å finansiere vannscooter på dersom du ikke har tid til å spare opp så mye kapital som du trenger. 

 

Forbrukslån fra Ikano Bank

Et forbrukslån innebærer et lån uten sikkerhet. Det betyr at du ikke trenger å stille pant i bolig, bil, vannscooter eller annen formuesgjenstand. Med dette tar banken på seg en større risiko, og dette er årsaken til at forbrukslån er dyrere enn tradisjonelle lån som boliglån. Til gjengjeld er det billigere å ta opp forbrukslån enn smålån og dyre kreditter. 

Forbrukslån anbefales derfor i forbindelse med blant annet refinansiering av kredittkortgjeld

Før du bestemmer deg for å ta opp et forbrukslån, er det viktig at du går en runde med deg selv og vurderer behovet. Vi vil oppfordre deg til å ikke se på et forbrukslån som raske penger. Å ta opp et lån er en stor beslutning. Husk at lånet skal betales tilbake, og du må ha kontroll på at du klarer å håndtere terminbeløpene ved siden av de vanlige regningene dine. 

Dersom du er usikker på om du bør ta opp et lån til vannscooter fra Ikano Bank, kan du prøve vår lånekalkulator. Da vil du få svar på hvor mye lånet vil koste deg i måneden. 

For å få innvilget lån til vannscooter fra Ikano Bank, må du oppfylle følgende vilkår:

  • Du må ha fylt 25
  • Du har ingen betalingsanmerkninger
  • Du har minimum 200.000 kroner i fast årsinntekt
  • Du har bodd i Norge i minimum tre år
På bakgrunn av denne informasjonen blir renten satt. 

  

Lånebeskyttelse

Ikano Lånebeskyttelse er en forsikring som gjør at du ikke trenger å bekymre deg for å betale tilbake det du skylder på lånet. Hos Ikano Bank vet vi at livet kan være uforutsigbart, og vi ønsker å hjelpe deg med å beholde kontrollen. Dersom du skulle være så uheldig å bli syk eller arbeidsledig og ikke klarer å håndtere terminbeløpene, vil forsikringen beskytte deg. 

Les mer om Ikano Lånebeskyttelse her. Pass på at du setter deg godt inn i avtalevilkårene før du tegner forsikring.
 

Hvor mye vil du låne?

kr
år

Nominell rente fra 7,9 % – 15,9 %, basert på individuell kredittvurdering.
Priseksempel refinansiering:  115 000 kr over 7 år til effektiv rente 14,88 % = kostnad: 65 781 kr, totalt: 180 781 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 15 år. 
Priseksempel forbrukslån: 65 000 kr over 5 år til effektiv rente 14,94 % = kostnad: 25 755 kr, totalt: 90 755 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 5 år.