VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Tilbake

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Tilbake

Lån til tomtekjøp

Har du alltid drømt om å bygge din egen bolig? Da må du først kjøpe en tomt. Å shoppe etter tomt kan være en spennende opplevelse, hvis du er opptatt av omgivelsene du skal bo i. Etter at tomten er kjøpt og huset er bygget, trenger tomten stell og vedlikehold for å holde seg godt år etter år. Her får du informasjon som kan være nyttig dersom du skal gjøre et tomtekjøp. 

Du kan få lån til utgifter i forbindelse med tomtekjøp hos Ikano Bank. Klikk her for å komme til lånesøknad

 

Valget av den perfekte tomten

Hvor du velger å kjøpe tomt avhenger av flere faktorer. Det er du som skal bo der, kanskje i mange år framover, og da er det naturligvis viktig at du trives i omgivelsene. Kanskje du alltid har drømt om å bo ved sjøen eller ha god utsikt, eller kanskje du ønsker en tomt som ligger midt i byen? For noen er det viktig å være omringet av idylliske omgivelser, mens andre ønsker seg et dramatisk landskap. 

Når du først har kjøpt deg tomt, er det en rekke ting du må vite om grunnarbeidet før du kan begynne å bygge. Ta kontakt med kommunen og fagfolk og skaff deg oversikt tidlig. Jo bedre du planlegger jo smidigere går prosessen, og jo færre uforutsette utgifter oppstår underveis. En ny tomt krever grunnarbeid av blant annet:
  • Tilknytning til vann og kloakk
  • Tilknytning til strøm
  • Biloppstillingsplass
  • Tilknytning til TV- og internettleverandør
Før du kan begynne å bygge på tomten, må du også gjøre grunnarbeid for selve huset. Planering, sprenging og bortkjøring av masse er arbeider som kan trekke prisen kraftig opp. 

 

Lån til tomtekjøp

Du kan ha mulighet til å utvide boliglånet til å gjelde tomtekjøp og uforutsette utgifter som kan oppstå på sikt. Dette er et fornuftig valg for de aller fleste. Når du søker om et lån eller utvidelse av lånet hos en bank, er det to ting som det blir lagt vekt på: inntekt og sikkerhet. Hvor mye fast inntekt du har og hvor stor egenkapitalen er, legger føringer for hvor stort lån du kan få. Dersom du har mye gjeld fra før er det ikke sikkert du får utvidet boliglånet ytterligere. Da kan løsningen for deg være å ta opp et forbrukslån og / eller å refinansiere andre lån og kreditter for å oppnå lavere månedskostnader og bedre økonomi.

Et forbrukslån er et lån som bankene kan gi deg uten at du trenger å tilby noen form for sikkerhet. Du trenger altså ikke å stille med pant i bolig, tomt eller annen formuesgjenstand. Dette innebærer at banken tar på seg en større risiko, og gjør opp for dette ved å øke risikopremien. Derfor er et forbrukslån dyrere enn et boliglån, hvor boligen står som sikkerhet. Hos Ikano Bank får du forbrukslån fra 25 000 og inntil 400 000 kroner med nominell rente fra 7,9 til 15,9%. Klikk her for å søke lån til tomtekjøp

Du kan søke om lån til utgifter i forbindelse med tomtekjøp hos Ikano Bank, uansett om du trenger pengene til å planere tomten, lage biloppstillingsplass eller hogge trær for å få bedre utsikt. Det å bygge et hus er et stort prosjekt, og det kan være vanskelig å beregne på forhånd hvor lang tid det vil ta, og hvor mye det vil koste. Uforutsette regninger er ikke uvanlig i forbindelse med tomtekjøp og bygging av bolig, og vi i Ikano Bank ønsker å hjelpe deg med dette ved å gi deg økonomisk fleksibilitet

For å få innvilget lån til tomtekjøp hos Ikano Bank må du oppfylle følgende vilkår:
  • Du må ha fylt 25 år
  • Du har ingen betalingsanmerkninger
  • Du har minimum 200.000 kroner i fast årsinntekt
  • Du har bodd i Norge i minimum tre år

Hvor mye vil du låne?

kr
år

Nominell rente fra 7,9 % – 15,9 %, basert på individuell kredittvurdering.
Priseksempel refinansiering:  115 000 kr over 7 år til effektiv rente 14,88 % = kostnad: 65 781 kr, totalt: 180 781 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 15 år. 
Priseksempel forbrukslån: 65 000 kr over 5 år til effektiv rente 14,94 % = kostnad: 25 755 kr, totalt: 90 755 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 5 år.