VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Tilbake

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Tilbake

Lån til refinansiering

Med et lån til refinansiering kan du kutte ut dyre og unødvendige gebyrer og få et langt billigere lån.

En refinansiering av gjeld innebærer å ta opp et nytt lån med lavere rente for å betale ned gammel gjeld. Det gir deg flere fordeler:

  • Billigere lån
  • Økonomisk kontroll
  • Gode vilkår
  • Raskere nedbetaling
  • Du blir motivert til å betale ned gjelden

Et lån til refinansiering er særlig lønnsom når du sitter på flere dyre smålån og kreditter. Ved å samle all gjeld til et felles lån slipper du å betale dobbelt opp med renter og gebyrer. Ikke minst får du tilbake oversikten over økonomien, noe som er en uvurderlig fordel når du skal bli gjeldsfri.

Få et billigere lån

Et lån til refinansiering skal først og fremst gi deg et billigere lån. Smålån og kreditter er kjent for å høye rentekostnader, så her vil du nesten alltid tjene på å refinansiere gjelden. 

Hos Ikano Bank kan du låne fra 25 000 til 400 000 kroner uten sikkerhet til en nominell rente fra 7,9 %. Når du søker lån til refinansiering hos oss, sørger vi for å samle gjelden din. Sitter du i tillegg på flere smålån vil du virkelig merke effekten av lavere rente. 

Ønsker du å se hvor mye du kan spare i måneden gjennom Ikano Lånet? Ta en titt på vår lånekalkulator, og få en oversikt over renter, avdrag, gebyr og totale omkostninger.

Gi deg selv økonomisk kontroll

Den andre store fordelen med et lån til refinansiering, er at du får tilbake kontrollen på privatøkonomien. Det er fort gjort å gå i fellen å miste oversikten over alle fakturaer som skal betales. Konsekvensene er imidlertid mildt sagt kjedelige når man glemmer å betale lånet. Mangler man oversikt over alle utgående fakturaer kan lånet fort bli mye dyrere enn nødvendig.

De fleste av oss har også flere lån å forholde oss til, enten det er boliglån, billån og studielån. Med diverse smålån på toppen av dette, kan utgiftspostene fort vokse seg ubehagelig store. Med et lån til refinansiering får du samlet alle mindre gjeldsposter til et felles lån. Dermed har du bare én faktura å forholde deg til.

Få en oversiktlig nedbetalingsplan

Når du tar opp et lån til refinansiering vil du få en nedbetalingsplan, noe som gjør det lettere å betale ned lånet. Du vet alltid eksakt hva du skal betale slik at du kan planlegge økonomien fremover, uten ubehagelige overraskelser.

Bruker du for eksempel et kredittkort når du skal finansiere et kjøp, får du ikke en slik plan å forholde deg til. Du kan faktisk unngå å betale ned på gjelden dersom du velger å bare betale minstebeløpet. Samtidig vil rentene fortsatt vokse for hver måned. Et lån til refinansiering tar høyde for renter og avdrag i nedbetalingsplanen.

Bli motivert til å betale ned gjelden


Hvor mye mer motiverende er det ikke å betale ned på et lån når du vet du har spart inn unødvendige renter og gebyrer? Bare det er motivasjon nok til å betale ned gjelden. Et billigere lån totalt gir deg også muligheten til å betale litt mer hver måned, noe som igjen gjør at du blir i stand til å betale ned lånet raskere.

Samtidig skal man ikke undervurdere effekten av oversikt og kontroll. Å rydde opp i egen økonomi gir mestringsfølelse og bedre samvittighet. Dersom du ønsker å bli gjeldsfri er du avhengig av kontroll over egen økonomi. Det gjør deg i stand til å se enden på visa, og det - det gir deg motivasjon til å betale ned på lånet. 


Har du spørsmål angående lån til refinansiering? Ta gjerne kontakt med oss, enten på telefon +47 66 85 86 66 eller gjennom vårt kontaktskjema
 

Hvor mye vil du låne?

kr
år

Nominell rente fra 7,9 % – 15,9 %, basert på individuell kredittvurdering. Lånebeløp fra 25 000 til 400 000.

Priseksempel: 180 000 kr o/5 år, nominell rente 8,9 %, effektiv rente 10,12 %, kostnad 47 785 kr, totalt 227 785 kr. . Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 15 år.