VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Tilbake

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Tilbake

Lån til motorsykkel

For mange er den åpne vei på en motorsykkel den ultimate drømmen. Med et lån til motorsykkel kan også du gi deg selv den økonomiske friheten til å realisere denne drømmen en gang for alle.
Før man velger et lån, er det lurt å undersøke både lånemarkedet og hvilken motorsykkel du skal gå for. Når det gjelder finansiering, har du som regel to valg:
  • Lån med sikkerhet
  • Lån uten sikkerhet
Hvilket alternativ som passer deg, avhenger av evnen til å stille med egenkapital og din personlige økonomi. Det kan også være lurt å ta stilling til om du ønsker å kjøpe ny eller brukt sykkel. Dette kan være avgjørende for hvor gunstig et lån til motorsykkel er. Når man kjøper nytt, vil det følge med et betydelig verditap allerede det første året. Derfor bør man sørge for å betale ned lånet i takt med et eventuelt verditap, slik at du ikke sitter igjen med restgjeld den dagen du skal selge sykkelen. 

Ved kjøp av brukt motorsykkel har som regel den forrige eieren tatt på seg det meste av verditapet. Ulempen med å kjøpe brukt er derimot større risiko for at det er feil på sykkelen, og noen ganger kan det være vanskelig å ordne dette med selger etter fullført salg. Sjekk derfor sykkelen godt før du gjennomfører kjøpet.

 

Egne lån til motorsykkel

En del banker tilbyr egne lån til motorsykkel. Ofte vil slike lån gi deg bedre rente, men de stiller som regel også krav til egenkapital. Slike lån med sikkerhet vil helt klart gi deg den beste renten, men avhenger av at du har spart opp en stor nok på buffer på sparekontoen. 

Alternativt kan du bake lånet inn i boliglånet. Siden også dette er et lån med sikkerhet, vil en slik finansiering gi deg gunstige og lave renter. Denne muligheten avhenger igjen av at du har et boliglån til rådighet og at du har betalt ned minst 40 prosent av gjelden.

 

Lån uten sikkerhet

Dersom du ikke har egenkapital til rådighet, kan du velge å ta opp et lån uten sikkerhet i stedet. Siden du ikke stiller med pant til banken vil renten bli noe høyere, men lån uten sikkerhet har likevel langt lavere rente enn smålån og kreditter. 

Har du i tillegg mulighet til å betale lånet innen kort tid og finner et lån med gunstige renter og vilkår, trenger ikke nødvendigvis et lån uten sikkerhet koste skjorta. Et lån uten sikkerhet med kort nedbetalingstid, trenger ikke bli særlig mye dyrere enn når du finansierer sykkelen gjennom boliglånet. Til tross for den lave renten på lånet, vil nedbetalingstiden ofte være mye lengre enn ved et forbrukslån.

 

Søk om lån til motorsykkel hos Ikano Bank


Har du funnet ut at du ønsker å finansiere motorsykkelen med et forbrukslån? Hos Ikano Bank kan du søke om lån opptil 400 000, til en nominell rente på 7,9 prosent. Endelig rente blir fastsatt når banken har mottatt søknaden og foretatt en kredittsjekk av deg. 

Ønsker du å se hvor mye et forbrukslån hos Ikano Bank kan koste deg? Da kan du ta en titt på vår lånekalkulator. Denne gir deg en oversikt over alle kostnader knyttet til lånet, fordelt på renter, avdrag, gebyrer og totale omkostninger. Husk at lånekalkulatoren kun gir deg et estimat, men den er likevel et nyttig verktøy å bruke når du skal vurdere hvor stort lån du har råd til å ta på deg. 

Dersom søknaden blir innvilget, vil du bli bedt om å signere avtalen med BankID samt laste opp dokumenter som lønnsslipp og selvangivelse. Når dette er gjort, vil pengene normalt være inne på kontoen din i løpet av et par virkedager. 

Har du behov for et lån til motorsykkel? Ta gjerne kontakt med oss, enten på telefon +47 66 85 86 66 eller gjennom vårt kontaktskjema.
 

Hvor mye vil du låne?

kr
år

Nominell rente fra 7,9 % – 15,9 %, basert på individuell kredittvurdering. Lånebeløp fra 25 000 til 400 000. Løpetid for forbrukslån er fra 1 til 5 år.
180 000 kr o/5 år, nominell rente 8,9 %, effektiv rente 10,12 %, kostnad 47 785 kr, totalt 227 785 kr.
For å søke om lån må du være over 25 år, ha fast årsinntekt på 200 000 kroner, ha bodd i Norge i 3 år og ikke ha betalingsanmerkninger.