VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Tilbake

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Tilbake

Lån til campingvogn

En campingvogn er som et hus på hjul hvor du har friheten og muligheten til å sove og bo hvor enn du vil. Dette er for mange en drøm de aldri får realisert da de tenker at de ikke har råd til dette. Men kjøper du en brukt campingvogn, og tar opp et lite lån for å finansiert hele beløpet, er ikke drømmen så uendelig langt unna. Dette kan et forbrukslån uten sikkerhet gjennom Ikano Bank hjelpe deg med.

Lurer du på hvordan du kan bruke et forbrukslån til å finansiere din neste campingvogn og hvordan du kan søke Ikano Lånet? Da bør du lese videre.


Dette bør du tenkte på dersom du skal kjøpe en brukt campingvogn

Dersom du ønsker å søke om lån til en brukt campingvogn, er det et par punkter du bør dobbeltsjekke. En som selger privat er ikke alltid helt klar over campingvognens tilstand og derfor bør du, hvis du selv er usikker, foreta en salgstest Er du usikker selv, bør du for eksempel la bilen gå gjennom en salgstest der bilen campingvognen blir vurdert av en objektiv tredjepart. 

Du bør bli enig om pris før du sier ja til et salg. Dersom du mener prisen på vognen er for høy, kan det være lurt å komme med et nytt prisforslag for å ikke ende opp med å betale for mye. Og behøver du å søke om et forbrukslån for å få råd til campingvogn, er det derfor ekstra viktig at du får bilen til riktig pris. Undersøk bruktmarkedet. På denne måten vil du få en pekepinn på hva brukte campingvogner skal ligge på i pris. Dette gjelder også dersom du kjøper gjennom en bruktforhandler. Også her er det lov til å forhandle pris hvis du er uenig. 

Kjøper du gjennom en bruktforhandler, anbefales det at du ikke kjøper med tilleggsgarantier. Her anbefaler eksperter at du heller setter det samme beløpet en forsikring dekker inn på en bufferkonto eller eventuelt blir dekket gjennom en annen forsikring du for eksempel finner i banken din.

 

Finansier en brukt campingvogn med Ikano Lånet

Finansier din neste campingvogn gjennom et forbrukslån. Videre skal vi forklare hva dette innebærer:

Et forbrukslån er et lån du får uten å måtte stille med sikkerhet i form av egenkapital eller i eiendom som for eksempel bolig, hytte eller bil. Dersom du ikke har noen form for sikkerhet å stille med, kan derfor dette være en smart løsning for deg. Dette forutsetter selvfølgelig at du har budsjett og prioriteringer som egner seg til å ta opp et lån. 

Når du søker lån foretar banken en kredittvurdering av deg. Her ser de på din totale årsinntekt og din totale gjeld samt din betalingshistorikk. Dersom disse forholdene beviser at du ikke viser høy risiko, vil du få lånet innvilget. Dette er bankens sikkerhet for at du betaler for deg og at du faktisk har råd til å betale for deg. Etter retningslinjer fra Finanstilsynet har banken i tillegg et ansvar for å sørge for at kunden kan betale alle vanlige husholdningsutgifter i tillegg til lånet. Det vil si at dersom banken ser at dette ikke er mulig, bør ikke lånet innvilges. 

Du kan søke Ikano Lånet dersom du oppfyller minimumskravene våre. Det vil si at du må ha fylt 25, ha en minimumsinntekt på 200 000 kroner, ingen betalingsanmerkninger, og bodd i Norge i minst tre år. Hos oss kan du låne opptil 400 000 med en nominell rente fra 7,9 %. 

Ønsker du å søke? Da kan du lese mer om hvordan du gjør det her.
 

Hvor mye vil du låne?

kr
år

Nominell rente fra 7,9 % – 15,9 %, basert på individuell kredittvurdering.
Priseksempel refinansiering:  115 000 kr over 7 år til effektiv rente 14,88 % = kostnad: 65 781 kr, totalt: 180 781 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 15 år. 
Priseksempel forbrukslån: 65 000 kr over 5 år til effektiv rente 14,94 % = kostnad: 25 755 kr, totalt: 90 755 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 5 år.