VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Tilbake

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Tilbake

Lån til bryllup

Drømmer du om et stort bryllup med mange gjester og god mat, musikk, fotograf, det perfekte lokalet og den fineste kjolen og ikke minst kirka? Alle som har eller skal gifte seg vet at bryllupsfesten sjeldent blir en rimelig begivenhet, og i noen tilfeller kan det lønne seg å ta opp et lån for at økonomien skal strekke til. Ofte er dette noe en innser i løpet av planleggingen, og da kan det være godt å vite at det er mulig å søke om lån og få svar raskt.

 

Planlegg bryllupet

Det er mye som skal med i planleggingen til bryllupsfesten, men med noen enkle sparetips i tillegg til litt økonomisk støtte i form av for eksempel et lån er ikke drømmebryllupet helt urealistisk, og det behøver heller ikke å bli en kostbar affære. Her kommer vi med noen tips til hvordan du kan få ned kostnadene til ditt bryllup:

Den største utfordringen med bryllupet kan ofte være gjestelisten, og her kan du spare mye på å vurdere den nøye. Selv om du for eksempel var bestevenn med noen på barneskolen eller har en tremenning du aldri ser, er ikke dette alltid grunner nok til at du må invitere disse. Husk på at bryllupet skal handle om deg og din kjære, og ikke alle andre rundt dere. Derfor er det ikke nødvendig å invitere alle og enhver fordi du er redd for å tråkke på noen tær, som kanskje er noens tær du aldri ser til vanlig. 

For noen er kanskje dette uhørt, men det kan faktisk lønne seg å ha seremoni og bryllup  i samme lokale. Her sparer du transportkostnader i tillegg til eventuell leie av kirke og lokale,  og på denne måten vil du kun ha en leie å forholde deg til. Et annet tips er å se etter utradisjonelle lokaler som ikke trenger å koste så mye, som for eksempel en gammel låve. 

Skal du likevel ha et mer tradisjonelt lokale, bør du gifte deg utenfor høysesongen, som ofte er sommer og vår. Ved å gifte deg på høsten eller vinteren er ofte leie av lokale mye rimeligere.

Selv om det kan være fint og flott med store og små dekorasjoner, anbefales det at du begrenser deg på dette området. Et tips her kan for eksempel være å be noen av gjestene om å ta med seg blomster til borddekorasjonen, og at du selv dekorerer med lys og lamper som ofte koster mindre enn mange blomsterbuketter. 

Tenker du på å trykke opp fancy invitasjoner, kan det være mye penger å spare på å for eksempel invitere til venninnekveld der dere lager invitasjonene for hånd. 

Dere bør tenke på å droppe fri bar om du ønsker å spare noen ekstra kroner, og heller forholde dere til en fri drink. 

Tenker dere på å leie inn catering til bryllupet? Hva med å tenke litt utradisjonelt? Er det et sommerbryllup er det lov å tenke på grillmat som saftige burgere og digge grillspyd. 

Syns du det er for dyrt med kaker og alt for tidkrevende å styre med selv? Her er det fullt lov å spørre venner om hjelp!

Med andre ord er det lov å være kreativ, og ikke minst spørre familie og venner om litt støtte. Ved å gjøre mest mulig selv, vil dere ende opp med å spare mye penger, i tillegg til å få drømmefesten. Ingenting er som å være på en fest der man har stelt mest mulig i stand selv med folk man er glad i.

 

Lån

Mange må låne til bryllupsfesten fordi økonomien ikke strekker til. Selv når du har fulgt alle sparetipsene, kan det være vanskelig å få spart opp nok til den store dagen. Derfor kan det i noen tilfeller være lønnsomt å ta opp et lån, slik at dagen blir akkurat det dere har drømt om. Med en kort nedbetalingsplan og et lån med lav rente, behøver det ikke å koste dere mye ekstra. 

Hos Ikano har dere muligheten til å låne fra 25 000 kroner med en nominell rente som starter på 7,90 %. Sjekk eksempel på hva et lån kommer til å koste i måneden med vår Lånekalkulator. 
 

Hvor mye vil du låne?

kr
år

Nominell rente fra 7,9 % – 15,9 %, basert på individuell kredittvurdering.
Priseksempel refinansiering:  115 000 kr over 7 år til effektiv rente 14,88 % = kostnad: 65 781 kr, totalt: 180 781 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 15 år. 
Priseksempel forbrukslån: 65 000 kr over 5 år til effektiv rente 14,94 % = kostnad: 25 755 kr, totalt: 90 755 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 5 år.