VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Tilbake

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Tilbake

Hvordan refinansiere lån?

Med en refinansiering kan du redusere unødvendige renteutgifter og doble gebyrer. Dette gi deg et billigere og mer oversiktlig lån. 

Med en refinansiering kan du samle gammel og dyr gjeld i et nytt felles lån. Lånerenten varierer nemlig hele tiden, fra dag til dag og fra bank bank. Dermed er det ikke sikkert at renten på et lån du tok opp for en tid tilbake fortsatt er din favør. 

Lurer du på hvordan du kan refinansiere lån? Her har vi samlet de viktigste tingene du bør tenke på: 

 

Hvilke fordeler får du ved å refinansiere lån?

Den største fordelen med en refinansiering av lån er helt klart at lånet blir billigere. Lavere rente er selve forutsetningen for at det i det hele tatt er noen vits å refinansiere lån. 
Refinansiering av dyr gjeld kan gi deg flere fordeler:
  • Lavere rente
  • Mer fleksibel nedbetalingstid
  • Lavere gebyrer
  • Bedre vilkår
Sitter du i tillegg på flere smålån og kortsiktige kreditter, vil det være spesielt lønnsomt med en refinansiering. Ved å samle gjelden kan du kutte ut mange unødvendige og dyre gebyrer. Resultatet er et enda billigere og mer oversiktlig lån. Mange som har tatt på seg flere smålån har kanskje mistet oversikt over økonomien og alle utgående fakturaer. Her kan en refinansiering av lån være første skritt på veien mot en ryddig økonomi. 

Ved å redusere det månedlige beløpet på gjelden, har du også mulighet til å betale ned litt ekstra hver måned - slik at du blir kvitt gjelden raskere. Dette vil igjen bidra til å redusere de totale omkostningene på lånet. 

 

Hva bør du se etter?


Dersom du har bestemt deg for å samle gjelden, lurer du kanskje på hvordan du kan refinansiere lån på en best mulig måte? 

Det første du må gjøre er å skaffe deg en oversikt over den totale gjelden din. Hvilke lån har du i dag? Hvor mye er lånene på og hva er renten? Det totale beløpet er din nye lånesum. Når du har funnet ut hvor mye du skylder, kan du begynne å lete etter et gunstig refinansieringslån. I denne prosessen kan det være lurt å bruke en lånekalkulator. Denne gir deg en oversikt over alle kostnader knyttet til lånet - noe som er gull verdt når du skal sammenligne lån og planlegge økonomien fremover.

Når du har funnet et refinansieringslån som passer deg, sender du bare inn en søknad samt oppgir at lånet skal brukes til refinansiering. Endelig rente baseres på en helhetsvurdering av din økonomi og betalingsevne. 

Hos Ikano Bank kan du søke om refinansiering fra 25 000 til 400 000, uten krav om sikkerhet. Du kan lese mer om Ikano Lånet og våre vilkår herHvordan refinansiere lån hos Ikano Bank?


Ønsker du å søke om refinansiering hos Ikano Bank? Fra lånekalkulatoren kan du enkelt hoppe videre til vårt søknadsskjema på nett. Her oppgir du ønsket lånesum og nedbetalingstid, på samme måte som når du søker om Ikano Lånet, i tillegg til å angi at lånet skal brukes til refinansiering. 

For å kunne søke om refinansiering stiller vi imidlertid visse krav til deg som kunde:
  • Du må ha fylt 25
  • Du har ingen betalingsanmerkninger
  • Du har minimum 200 000 kroner i fast årsinntekt
  • Du har bodd i Norge i minimum 3 år 
Dersom søknaden innvilges, vil vi i Ikano Bank ta på oss jobben med å samle din gamle gjeld. Du får et billigere lån og en nedbetalingsplan som gir deg tilbake oversikten over økonomien. 

Har du spørsmål om hvordan du kan refinansiere lån hos Ikano Bank? Ta gjerne kontakt med oss, enten på telefon +47 66 85 86 88 eller gjennom vårt kontaktskjema.

Hvor mye vil du låne?

kr
år

Nominell rente fra 7,9 % – 15,9 %, basert på individuell kredittvurdering.
Priseksempel refinansiering:  115 000 kr over 7 år til effektiv rente 14,88 % = kostnad: 65 781 kr, totalt: 180 781 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 15 år. 
Priseksempel forbrukslån: 65 000 kr over 5 år til effektiv rente 14,94 % = kostnad: 25 755 kr, totalt: 90 755 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 5 år.